Poradna duly
Jana Čurdová
mě bolí břicho docela často a těhotensví mám naprosto v pořádku, ani 1 x jsem nekrvácela ( musím zaklepat ) . Je to taková ta menstruační bolest, dost často až v kříži. Měla jsem i před tím citlivý podbříšek. Moje ségra měla takový bolesti až do porodu a má zdravý už velký kluky…
Ahoj holky,
tak bych se k vam take rada pridala.
Predtim jsem jak jouda aktivne zalozila novou diskuzi na porod v listopadu, protoze jsem si vasi nevsimla, no neva
…to bude ta demence.
Jinak rozsirim rady prvorodicek a nemuzu se dockat.
Uz nekolik mesicu na aukru sjizdim kocarky a vsechno mozny a konecne to k necemu bude
.
Na prvni kontrolu jsem objednana az 19.4…toho se snad nedoziju, ach jo.
A priznaky zatim nic moc:
trosku citliva prsa, nespavost a vetsi unava…jinak zatim supr.
Mejte se a tesim se s vami na pokec
j.
Vítám!
no teda citlivá prsa mě trápí šíleně, nemůžu bez podprdy udělat ani krok, rostou a šíleně bolí!
Rebarbor já myslím, že tam nějaký ten hormének bude… řekla bych, že to prostě víc nabuzuje to tělo k tomu těhu… no já vím, že oni ho dávají i před otěhotněním a při tom IVF. A ten Ascorutin je vlastně jako vit C - zesilují po něm cévy a měl by tedy zabraňovat krvácení… ale zase jsem někde četla, že trvá než si uděláš tu hladinu v krvi ![]()
Jinak to bříško prý takhle bolí někdy do 4 měsíce tuším
trošku to znervózňuje no ![]()
Vítám Jani ![]()
jo jo prsa jsou pak dost často stráááášně bolavá… mě bolela vždycky až jsem úpěla při scházení schodů a v tomto těhu nic - je prostě úplně jiné ![]()
holky utrogestan určitě není žádné placebo. je to normální hormonální přípravek,který podporuje těhu,když si tělo málo vyrábí hormonů v začátku těhu.
kdyby byl placebo,určitě by nebyl schopen zadržet ms atd.
ascorutin začne fungovat cca 4dny po začátku braní. mám s obojím zkušenost.
utrogestan momentálně beru také a zavádím,protože po polykání jsem měla snad všechny nežádoucí účinky.
já to mám zatím stejné jak ov prvním těhu,prostě mi nic není.
takže ani zabijačka mi nic nedělala.
slunicko100 píše:
holky utrogestan určitě není žádné placebo. je to normální hormonální přípravek,který podporuje těhu,když si tělo málo vyrábí hormonů v začátku těhu.
kdyby byl placebo,určitě by nebyl schopen zadržet ms atd.
ascorutin začne fungovat cca 4dny po začátku braní. mám s obojím zkušenost.
utrogestan momentálně beru také a zavádím,protože po polykání jsem měla snad všechny nežádoucí účinky.
Já jsem to asi napsala špatně, spíš jsem měla napsat, že ve spoustě případnech ho doktoři radši nasazujou, i když pro to vlastně neni důvod. Dr. Koucký v porodnici.cz to v několika odpovědích popisoval právě jako placebo. Každopádně ty prášky stejně beru a doufám, že mi pomůžou a miminko se udrží, placebo, neplacebo
.
Ahoj holky,
teda vy povídáte ![]()
Víkend byl opravdu úžasný.Celé dva dny jsme se někde trajdali ![]()
Včera jsme řekli o našem cvrčkovi tchýni ![]()
U nás je vše v pořádku,začíná se mi dělat hodně nevolno…taky jsem kvůli blinkání hodila držku
Člověk by nevěřil…mám spálené lokty,modráka na koleni a pohmožděné rameno…jinak hroznou zácpu a dnes jsem se nervla v práci a opět se oběvily křeče do spodku…prcek se teda pěkně roztahuje
Snad je to jen prokrvováním…máme je některá?
K utrogestanu.....placebo to není,taky jej užívám už nějakou dobu…je to progesteron a v těhu s dává pro jistotu…v těhotenství se progesteron produkuje,připravuje sliznici…když je málo progesteronu může dojít k nejhoršímu…proto doktoři utroš předepisují…ve 13tt produkuje progesteron placenta ve velkém množství,tudíž není utroš potřeba…
Askorutin…posiluje cévy,snižuje jejich lámavost a tím zabranuje krvácení…
Vítám nováčky ![]()
Jeste jsem se chtela podelit s vami o bezva zkusenost
.
V nedeli jak bylo krasne jsem jela za kamaradama do Stromovky na kole. Grilovalo se tam masiko mela byt pohoda. Cestou, tak 4km od domu mi rupla duse, mela jsem sice lepeni, ale doura jak vrata. Tak jsem jsi udelala prochazku a zbyvajici tak 4km dosla.
A kdyz jsem konecne dorazila na misto, tak misto toho aby me pochvalili ze jsem dorazila nebo alespon politovali, ze jsem dosla, tak jsem dostala sprdaka, jak to ze jezdim na kole.
Ze se to v tehu nesmi!!!! jsem si pripadala jak idiot.
Neni to zadny narocni teren, pekne po cyklostesce, vetsinou asfalt. Tak jsem cetla vsude mozne, a nikde to vyslovne nezakazuji, spis je to OK.
Takze misto gratulaci sprdak. Bezva prace
.
No nic, nenechala jsem se zvyklat, pneu vymenim a jen co bude zase hezky, tak trada ![]()
já teda kolo nemusím, ale když sem se bavila o sportu s doktorkou, tak říkala, že kolo je dobrý,ale že tam hrozí pád proto se nedoporučuje.
Chtěla jsem se zeptat, celý víkend jsem makala na zahradě a včera večer mě začala šíleně bolet hlava, že jsem ani nemohla otevřít oči, celou noc mě to budilo, v průběhu dopoledne to přešlo, teď od asi oběda mám čím dál tím větší bolesti v kříži a tlačí mě v podbříšku, celý den polehávám, nemáte s tím zkušenosti?
Doufam, ze to brzy prejde. Bohuzel, tedy bohudik zkusenosti nemam.
Co se tyka kola - rodina ma proste starost. Zrovna v Praze je jizda na kole a obcas i prochazky nebezpecne. Spousta magoru jezdi po nasich silnicich.
Ja myslim, ze jakykoliv sport s mirou je v pohode. Jen musi proste clovek davat pozor.
zelvarka píše:
já teda kolo nemusím, ale když sem se bavila o sportu s doktorkou, tak říkala, že kolo je dobrý,ale že tam hrozí pád proto se nedoporučuje.
Chtěla jsem se zeptat, celý víkend jsem makala na zahradě a včera večer mě začala šíleně bolet hlava, že jsem ani nemohla otevřít oči, celou noc mě to budilo, v průběhu dopoledne to přešlo, teď od asi oběda mám čím dál tím větší bolesti v kříži a tlačí mě v podbříšku, celý den polehávám, nemáte s tím zkušenosti?
Ahojky, s bolením hlavy mám zkušenosti…prý je to v těhu normální - způsobuje to zvyšující se hladina hormonů (ted si nejsem jista jestli progesteron nebo hcg) je ale pravda,že mě bolí občas a netrvá to dlouho…
v křížích mě bolelo taky ale taky občas a na kontrole vše ok…
zelvarka píše:
a nemůže těhlava bolet ze sluníčka?