Poradna duly
Jana Čurdová
Asi se tu bavime o 2 ruznych UZ okolo 12.tt
nasla jsem toto pro upresneni:
http://m.screening.webnode.cz/screening-nt/
Aha, Pampeliško,
Já jsem byla asi na tripple testech - brali mi krev, za týden potom jsem šla na UTZ. Koukala jsem se do průkazky, ale nemohla jsem tam najít, ve kterém týdnu jsem tam byla. Uvidím, co mi řekne Dr.
To jsou zase změny, dva roky a zase všechno jinak. Jdete na to všechny, nebo jdete jenom na ten tripple?
Rebarbor železo se samo zjistí při odběrech, já jen, že se znám, chodila jsem darovat krev a navíc vím z předchozího těhu, že toho železa nebylo hodně. Jinak pozor, železo má tu vlastnost, že staví. Jo a ještě k vitamínům, byly by dobré, kdybys do sebe nedostala žádné ovoce a zeleninu.
placení UZV některé holky ze skupiny Březen 2010, kde také jsem říkali, že platily UZV, já nic. Možná záleží na tom, kdo UZV dělá, kde a na pojištovně ![]()
AHojky,
taky přidám pár info k NT screeningu. Na většině míst se platí, nehradí ho pojišťovna, je to nepovinné. Co jsem tak zjišťovala, občas se neplatí v nemocnici, když na to mají grant. Nebo pak se nemusí platit když vám to dělá váš gyndr, ale to je spíš u těch co nemají certifikát z Londýna. Já jsem se rozhodla jít do www.profema.cz, paní dr. byla dva roky na stáži přímo v tom Londýně kde dávají ty certifikáty. Tady má o tom napsáno víc…
http://www.profema.cz/index.php?…
Hellíku nechápu rozdíl mezi těmito UZV. Krev se bere v obou případech, UZV se také dělá v obou případech a ten na kterým jsem byla mi jasně počítal každý mm mimíska, zkoumal vývojové vady atd. Takže v tom mám chaoz a dr. nemluvila o dvou možností UZV ![]()
Jo a ještě mí dr. psala, že v 10. týdnu se jde na krev a ve 12. týdnu na UZ, že tak je to nejpřesnější. Když se odebírá krev ve stejný den jako je UZ (tedy ve 12. týdnu) je to prý o něco málo přesnější.
V 16. týdnu není UZ hrazený pojišťovnou, triple testy jsou jen z krve. Pojišťovnou hrazený je UZ na potvrzení srdíčka (tedy cca 7. nebo 8. týden), pak ve 20. týdnu a pak ve 32. tt. Aspoň tak jsem to našla u většiny doktorů… Některý doktoři dělaj UZ při každé kontrole, ale nevím jak si to pak obhajují u pojišťovny.
aru asi vysvětleno, myslím, že naše nem. má na screening certifikát.
MOje dr mi říkala, že si obhajuje UZV jako nutnost, protože se jí něco nezdá, že vidí nutnost uzv provést ![]()
Zjistila jsem, že u nás v nemocnici se to neprovádí, je jen klasickej ultrazvuk a nemaj asi tak moderní ultrazvuky tak to neudělaj tak přesně jako jinde a skontrolují co se dá…a na ten screening bych musela do liberce do genetického centra a tam je to 1100…uvidím jak se prcek bude zdát na ultrazvuku tady u nás a myslím, že kdyby se něco nezdálo tak by mě stejně poslali na něco lepšího…tak to nebudu hrotit hned od začátku, co jsem slyšela tak hodně holek tohle nepodstoupilo a zvlášt tady u nás
Jojo, já myslím, že není složité si to obhájit…
Jen mě mrzí, že hodně dr o možnosti toho NT screeningu neinformuje, přitom je přesnější a když se něco zjistí, tak je lepší jít na potrat ve 13. týdnu než ve 20. …
Miarei, já to taky nechápu. Přijde mi to hodně podobný. Když jsem četla rozdíly v odkazu od Pampelišky, tak mi to přijde stejný a stále si nejsem jistá, na čem jsem to vlastně byla ![]()
Ale jestli jsou tripple testy pouze z krve a nedělá se UTZ, tak v tom případě jsem byla na tom screeningu NT, protože mi k tomu dělali UTZ.
Screeningům zdar…
ahoj holky,tak o tom novém screeningu jsem slyšela,vím že se má jít mezi 10-12tt a že se asi platí. můj dr posílá na genetické pracoviště,tak nevím jak to tam bude s placením.
každopádně on dělá UZ při každé návštěvě.
slunicko100 píše:
ahoj holky,tak o tom novém screeningu jsem slyšela,vím že se má jít mezi 10-12tt a že se asi platí. můj dr posílá na genetické pracoviště,tak nevím jak to tam bude s placením.
každopádně on dělá UZ při každé návštěvě.
ahoj, me posila na genetiku taky a ten den mi budou delat i tento placenej screening
btw, sezrala sem (omlouvam se za vyraz, slusne to rict nejde) rybickovej salat a brzy se ![]()
jak nemam ted na nic chut, tak placam tyhle hnusy, pac sem rada, ze vubec neco jim
![]()
Holky, mě o screeningu+NT doktorka řekla sama a vyznělo to tak, že by to měla bejt samozdřejmost… Jen se mě zeptala jestli nejsem věřící, že věřící jsou proti potratům a dítě by vychovávali za všech okolností…
martek01 píše:
ahoj, me posila na genetiku taky a ten den mi budou delat i tento placenej screeningbtw, sezrala sem (omlouvam se za vyraz, slusne to rict nejde) rybickovej salat a brzy se
jak nemam ted na nic chut, tak placam tyhle hnusy, pac sem rada, ze vubec neco jim![]()
![]()
Martek to je dobrý
, já právě řešim to samý, nutně jsem si musela něco ulovit v ledničce, no a smutně tam na mě koukal jeden buřtík, jen co jsem ho dojedla, bylo mi blbě, naštěstí bez ![]()