Poradna duly
Jana Čurdová
Tak si udělej oba SLunicko a po utz ve 12. týdnu si necháš ten správný…
Já tě naprosto chápu, že se bojíš, ale aspoň víš pravděpodobnou příčinu, když si pícháš ty injekce, tak to bude určitě ok. Já si třeba půl dne říkám, že to bude určitě ok a pak zase půl dne že ne. Blázen…
Navíc nemám skoro žádné příznaky, jen mě pobolívají prsa a bříško jako při ms, jinak nic…
sluníčko nechala bych to plavat, ve 12. týdnu se dozvíš víc a uvidíš jak se ti šoupne termín porodu ![]()
Vím, jsem hrozný štoural a tvůj metřík mi nebyl jasný, ale nemyslím, že by víc lidí řešilo takové detaily ![]()
Aru bud ráda za nepříznaky, já jsem jak medvěd - furt bych spala, nic se mi nechce a navíc mi je téměř celý den nevolno
A do toho mi tu lítá roční dábel ![]()
slunicko100 píše:
lekno,ted jsem v 8tt. ono to miminko roste hezky pravidelně,chodím na kontroly každý týden,celé to mám o cca 14dní opožděné od začátku,ale roste vše pravidelně.
dr říkal,že je to v pořádku,vystavil bez jakýhkoliv pochybností průkazku,tak mu věřím.
kdy jsi to měla ty a jak to probíhalo?
Taky jsem měla okolo 10-14 dní zpoždění - podle MS, srdíčko bylo, ale když jsem šla na další kontrolu - měla jsem být asi 10 tt, tak srdíčko už nebylo a mimi bylo velké asi 8+6tt. Zamlklé těhu.
Teď jdu na kontrolu zítra - to mám být asi 7+1tt? tak už teď jem mimo strachy aby bylo a bilo srdíčko a taky se hned budu ptát na velikost, protože jak bude menší, tak budu ve stresu do další kontroly ![]()
aru,tak to jsme na tom stejně. mě také nïc víc není,je prsa a trochu podbříšek při námaze,jinak nic. při malé mi také nic nebylo .mám injekce a jěště prednison,tak budu doufat,že bude vše ok.
lekno,měla jsem to podbně před 6lety.také jsem měla ZT v 9tt,takže vím o čem píšeš a to jsem měla vše jak mělo být.
každopádně to nevyřeším ani tomu nepomůžu. říkám si,že když se stal takový zázrak,tak snad nám zase neodejde.
za 14dní budu vědět víc.
aru to je sakra dlouhá doba, to už bys měla jít na velký UZV a na odběry pokud se nemýlím ne ![]()
mě stačí toho 19. ![]()
Moje dr. bere na potvrzení kolem toho 7. - 8. týdne a pak až ve 12. týdnu na další KO. Ve zbytku těhu má taky napsané kontroly po 4 týdnech, takže to odpovídá, ale je to hrozně dlouho… Asi kdyby se jí zdálo něco v nepořádku, tak bych šla dřív.
S tím screeningem - ona ho dělá, ale nemá certifikát z toho Londýna, založila jsem i diskuzi Screening Praha, ale nikdo neodpověděl, tak jsem se před chvilkou objednala do www.profema.cz, ta dr byla asi 2 roky na stáži přímo v LOndýně kde dávají ty certifikáty, což mi přijde super…
ahoj holky, konečně mám průkajdu…byla jsem po týdnu na kontrole a už nešpiníme, na ultrazvuk jdeme Až 26.4. tak se moc těším mimčo sem ještě vůbec neviděla, doktorka ultrazvuk nevede…a ještě podle průkazky sme dnes 8+5, ale myslím že potom ultrazvuku se to šoupne, protože je to počítaný podle poslední ms a tu já měla pěkně posunutou
já jdu na odběry a ten ultrazvuk co nehradí pojišťovna a odhalí vrozené vady 8.4 ( myslím že je to ten co se dělá kolem 12 tt), takže už se jen 3 x vyspím ![]()
Já myslela že se chodí až ve 12.-13. týdnu, asi to všude dělají jinak. ![]()
Já právě přemýšlela kam jít, skoro švára je gyndr a u něj nabírají 10.-11. týden krev a ve 13. týdnu dělají utz.