Listopad 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3412
21.3.11 12:51

chození v zimě se chodí blbě dospělému natož dítěti. Náledí, sníh, břečka. Při tání 100psích výkalů na m2. Dítě v tomto věku zvědavé, takže za ruku chtít jít nebude, takže ho budu mít furt na vodítku. Nic moc představa :roll:

manduca zvažovala jsem ji, jenže novoro potřebuje mít podepřenou hlavičku a být v teple a asi nebude moc sranda nasoukat nabalený dítě do manducy, navíc budu sama nabalená

kočárek velká investice na relativně krátkou dobu :think:

Tak a babo rad, půjdu do diskuze skorodvojčat :-)

Petrinko
http://www.naseporodnice.cz/…u-porodu.php?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
21.3.11 13:06

Ahojky... :-)

Ahojte holky,

můžu se k Vám přidat? Termím porodu mám 10.11.2011 a jsem v 6+4tt a dnes jsem byla u paní doktorky a už máme srdíčko, tak snad půjde všechno tak jak má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.3.11 13:25

Jeee gratuluji!

To mam nadeji ze by zitra take mohlo byt/bit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
21.3.11 13:32
j.pampeliska píše:
Jeee gratuluji!To mam nadeji ze by zitra take mohlo byt/bit :srdce:

Ty jsi také v šestým týdnu? No, jsem tomu ani nemohla uvěřit, jsem si četla v diskuzích, že někdy se srdíčko objeví třeba až v osmém týdnu… Ale budu držet pěstičky, aby bylo vidět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.3.11 14:02

Podle pm jsem dnes 6+3. zatim mi vysly jen 3× //. Tak se tesim na zitra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.3.11 14:11

Petrinko. Ja to umim jen podle pm. Pokud mas ovulaci pozdeji tak ti to asi nejlip rekne dr. podle UZ.

Jj, kocar je velka investice na kratkou dobu, ale je to pohodli pro toho starsiho. Ja to zvazuju. Mame psa, takze ven musime 2× denne. Nastesti uz mam auto takze obihacky s detma nehrozi, vse bude autem. Takze jde v podstate jen o prochazky. A ty jsou prevazne v okoli, nejsme zadni vyletnici. No uvidim. Kuba uz stoji a obchazi nabytek. Takze zrejme zacne chodit brzy. Uvidim dle situace ale jsem nalomena ho koupit.
Na druhou stranu clovek se tesil jak mladsi bude vse dedit a uz vznikaji dalsi naklady. Ale nemenila bych. Budou mit k sobe blizko :)

Pokud bych o den prenasela budou od sebe presne 18 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
21.3.11 14:21

Hezký den holky,

pampelisko - držím na zítra pěsti ať je srdíčko už vidět a je všechno jakmá být.

petrinko - myslím že termín by ti měl vycházet kolem 22.11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
21.3.11 14:22
j.pampeliska píše:
Podle pm jsem dnes 6+3. zatim mi vysly jen 3× //. Tak se tesim na zitra :)

Jé, tak to mě zvědavost nedala a šla jsem k doktorce na začátku pátého týdne, tak mi to potvdila a objednala na dnešek s tím, že si myslela, že už to srdíčko půjde vidět… a měla pravdu. Tak snad to tak bude i u tebe!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
21.3.11 15:32

Já bych místo manducy volila šátek, malou jsem jako novorozeně uspávala nošením v šátku. Jsou úvazy i pro novorozeňata, která neškodí zádům.
Už jsem byla skoro rozhodnutá, že to zvládnem se stávajícím kočárkem, ale dnes jsem viděla maminku. Byla trochu při těle - kdo se dvěma malými dětmi není, že? :oops: …a vlekla kočárek se spícím batoletem a na břiše v manduce malé miminko. K tomu všichni nabalení - ráno je zima, přes den zase teplo. Byla chudák strašně uštvaná a bylo mi jí líto. Ten dvojkočár má něco do sebe. :think:

Jinak zdravím všechny nově příchozí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.3.11 19:06

Ahoj holky.

Mam depku :cry: Uz to zacina. Hormony se bouri a to jeste nemam jistotu.

Dneska se u nas stavila moje mama. Ta to vi od minule stredy, kdyz jsem ji to rekla, byla v soku, ale prislo mi ze mile. Ale nebylo to takove nadseni jako kdyz jsme oznamili, ze cekame Kubicka. No a dnes prisla k nam. Videla manzela a gratulovala mu, ale s tonem a vyrazem jako by mu kondolovala.

Tak jsem se hned ptala co to znamena a ona ze je to hrozne brzy a ze Kubik bude chudak atd.

Za 1. neplanovali jsme to, ale tehotna uz jsem, tak preci nepujdu na potrat jenom proto, ze budou deti od sebe 1,5 roku
Za 2. preci je to na mne, doted jsem se od nikoho neprosila aby mi pomahal s peci o dite ci domacnost, zvladam vsechno sama, tak proc se z toho hrouti oni?

Ja vim ze je to brzy. Predstavovala jsem si to idealne rozdil tech 3 let. Ale… uz jsem tu diskusi zakladala a cetla i jine podobne. Zvladli to jini. Proc ne zrovna ja. Ja vim ze zacatek bude mazec. No co? Tak prinejhorsim nebude uklizeno, navareno, vyprano. Svet se preci nezbori. Navic ted mam pocit, ze jasne ze Kubik bude trochu osizen o mou pozornost. Preci jen kojit po 2 hodinach nejaky cas zabere, ale Kubicka jsem porad tahala jako kote. To druhe ditko zrejme nezazije. Toho zrejme budu muset odkladat abych se mohla venovat starsimu. Tak kdo je tu pak ochuzen? Navic takhle to je preci v kazde rodine ktera ma vic deti, nebo ne? Vzdycky musi byt jedno prvni, to je proste chvili jedinackem. A s prichodem druheho se vse meni a pozornost se musi rozdelit mezi 2. Tj. casu je jen polovina. Ale takhle je to preci v kazdem veku. At jsou od sebe 1 rok nebo 10 let. Nebo se mylim?

Navic ja mam ted pocit, ze vidim spis pozitiva toho ze budou tak malo od sebe. Mam brachu o 4,5 roku mladsiho, manzel segru taky o 4 mladsi. A nemyslim si ze by oni i my k sobe meli nejaky uzasny vztahy. Proste uz mi to prijde docela velky rozdil.

Myslim, ze 1,5 roku je muze cinit blizsimi, budou brat podobnou latku ve skole, mohou mit podobne konicky, zaliby. Samozrejme ze kazdy muze mit rad neco jineho. Ale jeden nebude nastvany kdyz se pujde do kina na pohadku zatimco druhy chtel videt sci-fi.

No asi blaznim. Kazdopadne ve stredu prijde tchyne. Ta mela z Kubicka take ohromnou radost a tusim ze reakce bude podobna jako u nasich.
Uz to asi neustojim v klidu.

Prominte za ten roman, ale potrebovala jsem to ze sebe dostat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
21.3.11 19:17

pampeliško v klídku, i kdyby sis nasekala pět děti po sobě, tak je to jen a pouze tvoje věc. Navíc babi určitě změní názor, spíš má ted obavy o tebe.

Mluvila jsem dnes se sestřenkou a tohle téma jsme rozebíraly. Nejdřív mi říkala, že jsem blázen, že jsem do toho šla tak dobrovolně, ale pak z ní vylezlo, že vidí jak ty pozitiva, tak ty negativa, protože má dvojčata stejně staré jako je moje maličká, a má obavy, že budu zničená a vyřízená, ale na druhou stranu mi závidí to krásné (ty ultrazvuky, první pohyby, čerstvý vonavý miminko, první úsměv miminka, první krůčky … ).
Já když vidím, jak si její kluci kolikrát spolu dokážou tak krásně vyhrát, jak už vymýšlejí lumpárny až to vypadá že jsou domluvení (jeden odláká mamču a druhý jde tam kam nesmí), jak jsou jako jedno tělo, tak jí závidím.
A tak to bude i s našema skorodvojčatama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3390
21.3.11 19:20

Vítám nového holky.

Pampeliško - na okolí nedej, děti budou mít k sobě blízko, a jak budou o trochu větší budou si spolu hrát a vystačí si samy, já jsem s bráchou o necelé 2 roky a naprosto jsme si vystačili, vymýšleli jsme si různé hry a vydrželi dlouhou chvíli bez rodičů, takže myslím, že začátky budou sice mazec, ale pak se ti to vrátí, držím palce na zítřejší kontrolu, já měla srdíčko v 6+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
21.3.11 19:33

Sia,jo jo děkuji!To vím,jen jsem chtěla přesně ty dny jakože např. 5+1tt.....tohle už si prostě nepamatuju. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
21.3.11 19:39

Pampeliško,nesmutni!
Myslím,že v tomhle nemá nikdo pravdu!Prostě to tak je a bude to fajn,uvidíš!Určitě to bude náročnější,ale budou nsad parťáci a pak už si vyhrajou hezky spolu a ty budeš mít ten klídek potom!
Mamka to určitě nemyslela zle,jen ji to zaskočilo a její reakce tě jen maličko zabolela,přeci jen jsi v euforii,hormony do toho…neboj,to zvládneš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.3.11 20:01

Holky dekuju za podporu.

Petrinko, tak jestli to budes brat jen podle MS tak bys mela byt 6+5 vzdy ve stredu jsi +0… ale fakt nevim jak se to pocita kdyz mas delsi cyklus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí