Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky, jinak nad tema tydnama uz si lamu havu peknych par dni
Napr 5+6 je pet tydnu ukoncenych a sest dni, z matematickeho hlediska je to sesty tyden neukonceny, ale jak to berou doktori? No ale to nebude tak dulezite ![]()
Ja se ted vratila od prvni navstevy porodni asistentky (ziji v UK), takze jsem se dozvedela par veci co uz vim diky netu, TP 10.11., 7 tydnu tehotna, zmerila mi tlak, zvazila, a zmerila vysku, zjistila jsem ze jsem vyrostla o par cm
178 a ja myslela ze mam 174
dostala jsem knizku v anglictine neco jako zdrave tehotenstvi, objedna me do nemocnice na ultrazvuk za 4 tydny, no a to je vsechno
Na srdicko se letim podivat do ceska tak ho za 6 dni uvidim juchu.
dneska je nějakej divnej den, od rána mi je zle, hlava se mi taky motá, ale já mám nízký tlak.
Mám takovej praktickej dotaz. Velikost miminka dle MS a dle UZ se může lišit ne? třeba o týden?
Holky nevíte o nějakym dobram gynekologovi v Praze? CO nabírá? Není mi dobře a nechce se mi jezdit až na šumavu ![]()
@afaxi píše:
dneska je nějakej divnej den, od rána mi je zle, hlava se mi taky motá, ale já mám nízký tlak.Mám takovej praktickej dotaz. Velikost miminka dle MS a dle UZ se může lišit ne? třeba o týden?
Ahojky, to se určitě může lišit a v začátku hodně. Já třeba měla 6+0 a na UTZ skoro nic a doktor straší, že je to maličký.. takže je to u každého jiné..:)
Nejlepší je vydržet do toho 7-8 týdne pak by se ti to mělo srovnávat. Ale je třeba pravda ta, že můj malej měl kolem 12tt kolem 60g(normálně 30-40g) a pak se mi narodil kluk 4580g a 55cm. Takže jestli není lepší když je v bříšku mimi menší.. ![]()
děkuji za odpověď, já si taky myslim, že je strašil…ale nahnal mě na kontrolu hned v pondělí, to budu 7+5 dle MS, tak uvidíme…
holky taky mám dotaz. CHtěla bych jít příští týden k dr. Měla bych být 6+0 . Jen bych chtěla, aby mi to potvrdil a byla jsem alespon trochu jistá. Vím, že nic neuvidí a tak. Netváří se dr třeba nějak divně že chodí ženský tak brzo nebo jsou v poho. Všichni říkaj ať počkám do toho 8-9 ale já to chci prostě vědět no?
@kabelitka píše:
holky taky mám dotaz. CHtěla bych jít příští týden k dr. Měla bych být 6+0 . Jen bych chtěla, aby mi to potvrdil a byla jsem alespon trochu jistá. Vím, že nic neuvidí a tak. Netváří se dr třeba nějak divně že chodí ženský tak brzo nebo jsou v poho. Všichni říkaj ať počkám do toho 8-9 ale já to chci prostě vědět no?
u prvního těhu jsem byla na první kontrole taky nějak v tomto týdnu, šla jsem protože mi bylo děsně zle, dr se tvářil normálně a potvrdil mi, že jsem těhotná, akorát mi musel udělat utz spodem, jelikož přes břicho nic neviděl.
držím palce
barbulko: děkuji moc za uklidnění. Snad bude v poho. Půjdu v uterý, tak pak budu informovat. ![]()
@kabelitka píše:
Vůbec se neboj. Já šla v 5+0 protože jsem měla křeče a chtěla vědět jestli je mimčo v děloze - nic neviděl. Tak jsem šla za týden znova do nemocnice a to bylo 6+0 a brali to normálně spíš byli moc milí protože měli srandu z toho jak jsem nedočkavá ![]()
Jak že to teda počítáte? Ať vím kdy mam jít k doktorovi aby už něco bylo vidět… Když poslední ms byla 15.2.??Teda pokud v Praze nějakýho „najdu“. Nevím který je dobrý a který ne.
Terrry to už klidně můžeš, ale bude vidět teprve váček bez srdíčka. Srdíčko až tak za dva týdny.. ![]()
@Marta87 Super, děkuju, nechtěla sem jít zbytečně brzo, ale zase co nejdřív
O „první“ jsme před třema měsícema přišli, tak to chci zkouknout co nejdřív… snad už se povede
Jen aby mi nebylo tak blbě, všichni píšete jak máte chutě a mě je jen zle a sotva se najim:(