Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Též je můj partner obřezaný, problém s erekcí žádný a vyvrcholení úměrné tempu sexu ![]()
Hlavu do písku jsem strkat nepřišla. Prostě nevim, jak se s tim nějak srovnat, jak mu to třeba budu jednou vysvětlovat. Snad bude ta většina, kterou to nijak negativně neovlivní, a to ani psychicky. @Zabatko No byla to volba menšího zla. To víš, že to chlapovi nemůžu zapomenout a ovlivňuje to náš vztah. Při každý sebemenší hádce mi to přijde na mysl. Ale neprudim s tim. Mohla jsem mu říct, ať odejde. To byla ta druhá možnost. Nebo to řešit denně a šlo by vše do kytek tak či tak.
@Ali-Ali píše:
@open mind
proc vyvratit? fakte je, ze naprosta vetsina chlapu s tim vubec zadny problem nema
O vyvraceni mluvim pri tom argumentu o vymirani. Jinak ano, u vetsiny to probehne v pohode a bez problemu.
@Falešný profil Páni, no jestli ti partner vyhrožoval, že pokud neobřežete syna, odejde, tak jsi stejně v pasti. A pokud s sebou nenecháš dál orat, stejně brzy zůstaneš sama.
K věci - nic na tom nelze změnit, zásah je provedený. Nezbyde, než se s tím vyrovnat, neřešit to. Vzhledem k tomu, že obřeznání chtěl partner, vysvětlení proč dítěti bych nechala naprosto nekompromisně zcela na něm. Ať to klukovi vysvětlí sám. Že by se mu děti smály považuji za nepravděpodobné, běžně si snad genitálie neukazují, ne? Nauč ho, že je to jeho intimní zóna, dá si pozor a je. Tečka. Spousta chlapů s tím funguje, musíš věřit, že ani synovi to nebude dělat potíže. Jsou různá jiná špatná rozhodnutí, která můžou děti taky různě poznamenat. Očkování. Nový partner, který nesedne. Otec magor. Atd. Atd.
![]()
Můj muž je obřezaný, udělá se hned a celkově na to dost nadává.
@Falešný profil píše:
Hlavu do písku jsem strkat nepřišla. Prostě nevim, jak se s tim nějak srovnat, jak mu to třeba budu jednou vysvětlovat. Snad bude ta většina, kterou to nijak negativně neovlivní, a to ani psychicky. @Zabatko No byla to volba menšího zla. To víš, že to chlapovi nemůžu zapomenout a ovlivňuje to náš vztah. Při každý sebemenší hádce mi to přijde na mysl. Ale neprudim s tim. Mohla jsem mu říct, ať odejde. To byla ta druhá možnost. Nebo to řešit denně a šlo by vše do kytek tak či tak.
No protě mu to vysvětli. Že bez jakéhokoli racionálního důvodu jste mu nechali provést chirurgický zákrok, při kterému mu byla provedena extrakce zdravé tkáně. Jestli se mu to bude zdát divné, můžeš mu říct, že má štěstí, že není holčička, že by to měl horší.
Jinak výborně formulované: https://www.youtube.com/watch?…
Můj muž je taky obřezaný od dětství, snad ze zdravotních důvodů (moc jsem se neptala) a ani o tom sám nevěděl až do loňska, kdy jsem zjistila, že budeme mít chlapečka a ptala jsem se ho, jestli ho bude chtít dát obřezat (nevěděla jsem, jestli to nemají v rodině zvykem).
To jen k tomu, jak moc to někteří chlapi řeší. Jinak s erekcí problém nemá a udělá se až moc rychle…
Obřízka v dětství bývá snášena dobře, ty komplikace bývají spíš u těch, co si ji nechají udělat v dospělosti.
@Genovesa No ono to takhle vyzní hrozně, když se to shrne do jedné věty. Je to trochu složitější, ale v zásadě by jsme už asi funkční rodinu neměli. Díky za podporu.
Všem vám dík. Založila jsem téma proto, že třeba najdu někoho, kdo je v podobné situaci. To se nestalo, ale ventilovala jsem to a povzbudily jste mě ![]()
Zkušenosti s obřízkou nemám, ale s mým mužem na to občas narazíme a on říká, že by byl rád kdyby jí měl. Jak po stránce hygieny tak i sexuální. Teď už si jí samozřejmě udělat nenechá, ale kdybychom měli společného syna tak bychom o ní asi vážně uvažovali.
@Anonymní píše:
Můj muž je taky obřezaný od dětství, snad ze zdravotních důvodů (moc jsem se neptala) a ani o tom sám nevěděl až do loňska, kdy jsem zjistila, že budeme mít chlapečka a ptala jsem se ho, jestli ho bude chtít dát obřezat (nevěděla jsem, jestli to nemají v rodině zvykem).To jen k tomu, jak moc to někteří chlapi řeší. Jinak s erekcí problém nemá a udělá se až moc rychle…
Obřízka v dětství bývá snášena dobře, ty komplikace bývají spíš u těch, co si ji nechají udělat v dospělosti.
+Toto je jeden z největších bludů. Právě obřízka v dětství se může hodně podepsat na psychice. Hlavně v době, kdy si ji dítě nepamatuje a hluboce se mu to zaryje do podvědomí. Toho si byl vědom zakladatel moderní psychoanalýzy, sigmund Freud, rodák z moravského Příbora. ačkoliv byl Žid, tak své dva syny obřezat nenechal. Věnuju se problematice teprve necelý rok, a dospěl jsem k názoru, že takováto obřízka dítěte je základním pošlapání práva na jeho sebeurčení. Jak může někdo žvanit o lidských právech, když provádí takováto zvěrstva na bezbranných dětech.
K zakladatelce. Došlo mi upozornění, že mně tu někdo zmínil. Teď už to nezvrátíš. Teď nezbyde než doufat, že s tím
1. vnitřně vyrovná
Většina kluků se s tím vnitřně vyrovná bez problémů, někteří však vůbec. Četl jsem mnoho příspěvků, kdy ti muži psali, že za toto budou nadrsmrti nenávidět nejen své rodiče ale i náboženství, které to zapříčinilo, hlavně se jednalo o židovství. Ani spisovatel Mario Lichtenhedt, od kterého je na mých stránkách rubrika pro kluky, kterému to bylo ve čtyřech letech uděláno z údajných zdravotních důvodů, se s tím nikdy vnitřně nevyrovnal. Kompenzuje si to tak, že vehementně bojuje proti nedobrovolné dětské obřízce.
2. nebude mít v dospělosti žádné potíže, 90% obřezaných žádné potíže nemá, ostatní je mají velké.
Teď ti nezbyde než doufat, aby nespadl do jedné z těchto dvou kategorií. Pokud do ní nespadne, tak není co řešit.
Pokud by naneštěstí do ní spadl, tak bude potřebovat tvou psychickou podporu. Potřebuje pak vědět, žes to nechtěla, ale žes do toho byla v manipulovaná. Jak napsal před dvěma lety dnes 25 letý Alexander Bachl z našeho německého fóra pro postižené, který s tím má obrovské sexuální problémy, trpí kvůli tomu anorgasmií. Bylo mu to uděláno v 5 letech, protože si to vymínil jeho otec, který byl muslim. Matka mu řekla, že kdyby věděla, jaké s tím bude mít potíže, že by nikdy nedala souhlas. (V Německu je třeba souhlas obou rodičů, pouze jednoho nestačí). Alex napsal, že tato slova od matky mu v jeho potížích hodně pomáhají, i když mu to funkční sexualitu nevrátí. Hlavně, aby s tím žádné potíže neměl, ať psychické z bodu jedna, nebo sexuální z bodu dvě. Pokud by je naneštěstí měl, tak tvou vnitřní podporu bude v každém případě potřebovat. Hlavní je, pokud máš sama takové názory, tak to nedopustit u dalšího případného syna. Jak napsala jedna matka ze Slovenska: "Otec na tom trval, protože je Kuvajťan, já však řekla rezolutní NE! Tak kluk zůstal neobřezaný. Dnes je mu devatenáct a je mi velmi vděčný, že jsem tehdy řekla rezolutní NE! Chápu však, že každá matka nemá odvahu muži takto vzdorovat. Tak můžu popřát jedině hodně štěstí, aby to dobře dopadlo a kluk s tím v budoucnosti neměl žádné problémy.
@gin 124 píše: +Toto je jeden z největších bludů. Právě obřízka v dětství se může hodně podepsat na psychice. Hlavně v době, kdy si ji dítě nepamatuje a hluboce se mu to zaryje do podvědomí. Toho si byl vědom zakladatel moderní psychoanalýzy, sigmund Freud, rodák z moravského Příbora. ačkoliv byl Žid, tak své dva syny obřezat nenechal. Věnuju se problematice teprve necelý rok, a dospěl jsem k názoru, že takováto obřízka dítěte je základním pošlapání práva na jeho sebeurčení. Jak může někdo žvanit o lidských právech, když provádí takováto zvěrstva na bezbranných dětech.
no to je drama. A co náušnice u holek, taky poslapava práva na sebeurčení?
@Mango_Lassi no, děsný drama, žejo. Já bych klidně nechala ufiknout novorozené holčičce například kus malých stydkých pysků, preventivně, aby jí třeba nepřirostly, je to nehygienický a děje se to, no ne? Vždyť je to fuk, to je jak náušnice.
To ne nesrovnatelné. Je rozdíl mezi malou dírkou v uchu a nezvratnou amputací nejcitlivějších erotogenních zakončení, s čímž pak mají mnozí muži velké potíže. Jedno konkrétní jméno jsem tu uvedl. Jak vidno tyto zlé věci někomu vůbec nedochází.
@Ali-Ali Komplikace nebyly vůbec. Už to má i pěkně zahojený. No doufam, že nebude mít cejch. Já se setkala ve svém okolí s VELKÝM odsouzením. To mě asi taky ovlivnilo. Díky za podporu. Asi to časem vstřebám. Já vim, že je to jedno z mnoha rozhodnutí, co děláme pro dítka, ale zrovna takové, s kterým holt nesouhlasim. Příspěvek @open mind naprosto v pohodě. To já věechno vím, takže to mě nerozhodí. To mě rozhodilo už dřív, proto to tak řešim. Jsem ráda, že když jsi o tom taky četla, aspoň mě chápeš.
Holky, díky moc za reakce. Hned je mi líp, když jsem to tu napsala.