Lituji obřízky syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
30.1.15 15:37
@Aneta.Berg píše:
Nemyslím si. Podle mého se s tím může srovnat pomocí klasické školy života tj. pokud zhodnotila, že udělala chybu tak si ji v prvé řadě přiznat, po té sama sobě odpustit a na konec asi to nejdůležitější - poučit se zní. Následky té chyby si bude nést tak jako tak ať to dopadne dobře či špatně, ale jistě mi dáte za pravdu, že kdyby to dopadlo špatně, tak matka, zničená několika lety výčitkami svědomí, příliš dobrou oporou synovi nebude.

Dávám ti za pravdu. S poslední větou nevím. Chápu, že prožívá těžké vnitřní utrpení. U Alexovy matky to bylo něco jiného. Ta neměla ani tušení, že to může takto dopadnout, jinak by souhlas nikdy nedala a Alex tvrdí, že to vědomí je mu oporou. V tomto poradit nedovedu, psycholog nejsem. Aby mé hádky z některýma tu jen nejitřily zbytečně Zakladatelčinu vnitřní ránu. Hádat se s někým je na tomto vláknu jistě nevhodné. Ještě pak večer napíšu jednu praktickou radu a jedné účastnici odpovím na její otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
30.1.15 15:39

Jak tu někdo zmínil náušnice u holčiček: Nedala jsem dceři ani náušnice, dokud je sama nechtěla a neřekla si o to. Nebudu svým dětem dělat zbytečné věci, jen proto, že se to tak dělá, nebo to někdo chce. Zrovna nedávno jsem opět začala číst bibli. Nikdy jsem ji nedočetla, ale zrovna u toho čtení, kde bůh nakázal obřízku jsem byla nedávno. A starý zákon je společný jak pro židy, tak muslimy. Proto to asi dělají. Proč už to nedělají křesťané, když nový zákon vychází ze starého, tak to nevím, tam až jsem nedočetla, nevíte někdo, proč u křesťanů tato tradice vymizela? Věřím, že v době bez koupelen to mohlo mít nějaký význam, dnes už asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 17:42

@4family Tak teď abych nekecala, Bibli nastudovanou nemam, ale dočetla jsem se toto:
Svatý Pavel řekl naprosto jednoznačně, že pro křesťanskou víru je podstatná „obřízka“ duchovní, ne fyzická. Obřízka těla byla nahrazena obřízkou duše. Svatý Pavel dále podotýká, že být fyzicky obřezán neznamená, že sloužíme Bohu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.15 17:55

@4family A v 15. století byla dokonce prohlášena církví za hřích.

• Citovat
  • Upravit
2614
30.1.15 20:22
@4family píše:
Zrovna nedávno jsem opět začala číst bibli. Nikdy jsem ji nedočetla, ale zrovna u toho čtení, kde bůh nakázal obřízku jsem byla nedávno. A starý zákon je společný jak pro židy, tak muslimy. Proto to asi dělají. Proč už to nedělají křesťané, když nový zákon vychází ze starého, tak to nevím, tam až jsem nedočetla, nevíte někdo, proč u křesťanů tato tradice vymizela? Věřím, že v době bez koupelen to mohlo mít nějaký význam, dnes už asi těžko.

Poněvadž náboženství je zrovna moje parketa, tak k tomu něco napíšu. Proto mám na svých stránkách rubriku NÁBOŽENSTVÍ A OBŘÍZKA poměrně rozsáhlou (mám tam 7 článků) ve výhledu jsou další dva. Jsou tam tři povšechné z hlediska islámu, judaismu a křesťanství, převzaté z droit au corps a protože i mezi muslimy a židy jsou též intaktivisté, kteří odmítají obřízku, tak tam mám základní muslimský intaktivistický článek z Cesty Koránu, tak výtah ze židovských intaktivistických stránek. Židů - intaktivistů, co odmítají obřízku (to bylo pro mne loni úplné, zcela překvapivé novum) je v USA poměrně hodně. Například Dr. Edward Wallerstein, jehož kniha OBŘÍZKA, AMERICKÝ ZDRAVOTNICKÝ BLUD vydaná v roce 1980, kdy byla míra obřezávání novorozenců v USA nejvyšší tam v tomto způsobila obrat, byl žid. Žid byl též loni zesnulý známý intaktivistický pediatr z Los Angeles Paul Fleiss, jehož některé články mám na svých stránkách. Mám tam jeho fotografii a jeho vizáž je neodiskutovatelně židovská. Pak tam dva články křesťanské, jeden z katolického a druhý s protestantského pohledu. Něco vlastního napíšu v jiném příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.1.15 21:09

Nevím čím začít. Asi tím, že biblická obřízka nařízená v bibli, kterou my křesťané chápeme pouze jako předobraz a dočasné nařízení, stejně tak, jako bylo dočasným nařízením rituální obětování zvířat, byla zcela něco jiného, než je rituální a pseudomedicínská obřízka dnes. Biblická obřízka nebyla odstraněním celé předkožky ale šlo pouze o odříznutí akroposthionu, tedy typícky dětského chobůtku, který přesahuje žalud. Tento typ biblické obřízky dodnes praktikuje malá skupina karaitských židů (pouze asi 30 000), kteří o sobě tvrdí, že jsou potomci saduceů. Protože byl v antické době takto upravený člověk například ve veřejných lázních, když to jiní viděli společensky naprosto deklasován, tak se to mnozí židé snažili umělým protahováním zahladit. Aby tomuto zamezili, tak rabanitští židé, což jsou potomci farizeů (prakticky veškeré dnešní židovstvo) zavedli roku 140 let po Kristu, tedy 70 let po oddělení křesťanství od židovství radikální formu obřízky, zvanou periah, což je odstranění celé předkožky. To však nemá oporu nikde v Bibli. Od židů to pak převzali jako též některé jiné věci (např. zákaz vepřového) muslimové.

První křesťané ze židovství praktikovali biblickou formu obřízky milah, tedy odříznutí chobůtku, ne však periah, tedy odstranění celé předkožky. Problém nastal s misií mezi pohany. Antický řecký a římský člověk chápal obřízku nejen jako něco barbarského, ale chápal ji jako něco naprosto ohavného a totálně nepřijatelného. Židé měli tehdy v řecko -římském světě velmi rozvinutou misii a mnoho Řeků a Římanů věřilo židovskému monoteismu. U žen nebyl problém přestoupit k židovství, ale pro muže i když po židovsky věřili, byla obřízka jako podmínka naprosto něco nepřijatelného. To si dobře uvědomil apoštol Pavel a tak přišel s novátorským průlomem. Nejenže přišel s tím, že není obřízka nutná, ale dokonce ji pro konvertity přísně zakázal. Tak začli po židovsky věřící muži houfně vstupovat do této nové židovské sekty a ta prakticky židům celou jejich dosavadní velmi úspěšnou misii zcela vyfoukla, počtem přerostla židovství a stala se novým náboženstvím, křesťanstvím. Židé pak na veškerou misii zcela rezignovali a uzavřeli se sami do sebe. Proto není židovství na rozdíl od křesťanství a islámu misijním náboženství. Byla to právě otázka obřízky, co zcela oddělilo křesťanství od židovství. Nejen však obřízka, ale celé odmítnutí židovských rituálních a potravních předpisů. Důvody odmítnutí obřízky jsou v Novém Zákoně, v Pavlových listech. Pro křesťana je zcela bezcenná viditelná obřízka těla, která vede jen k duchovnímu nadýmání, ale je pro něj důležitá navenek neviditelná obřízka srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.1.15 21:45

Teď něco důležitého nejen pro zakladatelku, ale pro všechny, kdo mají obřezané syny nebo partnery. Mám to na svých stránkách v rubrice „pro kluky“, která je od spisovatele Maria Lichtenheldta:
Vyhněte se dalšímu znecitlování vašeho žaludu!

1) Můžeš svůj žalud pravidelně zvlhčovat pomocí různých vhodných krémů. Denní krémování by se mělo stát běžnou součástí tvé denní intimní hygieny.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…peny-zalud-/

To potvrzuje i jakýsi Jirka na jiném fóru, který se sám nechal obřezat v dospělosti ze zdravotních důvodů. Okopčím tu něco z jeho příspěvků:

25.1.2015 14:54 - Jirka
Ještě jsem chtěl napsat, že proti keratinizaci je dnes v lékárnách řada krémů, které zabrání vysušování a vrátí žaludu vlhkost. Prostě zálěží na jedinci, kdo s tím jak zachází, tím také schází jak se říká. A kdo maže ten prostě jede bez problémů, tolik asi vše co bych k tomuhle řekl.

Toto napsal Jirka po počátečním nedorozumění na mou adresu:

Jako promiň, ale ty jsi si začal se všim ještě dřív než já, četl jsem jenom pár příspěvků nad tímhle. Přiznávám, nevěděl jsem o co ti jde. S tvým bojem proti nucené obřízce u malých chlapců naprosto souhlasim! Každý by si o tom měl rozhodnot sám. Pouze schvaluju ty zdravotní důvody který se nedají odložit a obravdu to jinak nejde, myslím např. poruchy čůrání, záněty…

A ještě pár příspěvků o krémování:

26.1.2015 21:44 - Jirka
Kdybys pořádně četl, tak…

Sorry, nedočetl jsem to, jakmile před sebou vidím červenou chci se prát a nevidím neslyším. Jak už jsem napsal, s tvým bojem proti dětské obřízce naprosto souhlasím, chtěl jsem jenom zkrátka napsat, že když má někdo obřízku ze zdravotních důvodů tak to není žádný konec světa. Člověk se pak musí naučit věnovat svému penisu péči, hlavně po koupání, nebo před sexem. Pokud dojde k navlhčení regeneračním krémem každý den, plus se použije před sexem tak v tom není žádný problém. Jde jen o ten zvyk, musí se to pro toho dotyčného stát naprosto běžnou denní činností, jako např. čištění zubů. A to jsem si nevycucal z prstu teď na místě, ale mám 15-ti letou praxi. Co se žen týče, všechny by měli být tolerantní. Mám stálou partnerku, na nic si nikdy nestěžovala, je to jenom o lidech a nemyslím si, že bych měl někdy v posteli ženu s tak nízkým IQ, která by buď odmítala obřízku nebo byla zásadně pro, taková by mně nestála ani za posezení v kavárně… Klid a mír v duši, Jirka

27.1.2015 11:57 - Jirka
Ahoj, můžeš mi poradit…

No ono to je většinou dost individuální, záleží co ti bude více vyhovovat. Já osobně používám Biodermu, je dražší ale jsem s ní spokojen. Hlavně po koupání, vysychajici voda dokáže udělat pěknou neplechu. Pak se dá koupit modrá indulona, bepanten. Nejde ani tak o druh jako spíše o to poskytnout žaludu to co je hlavní funkcí předkožky a to udržování nervových zakončení v činnosti, které při vysychání moc vnímat vzrušivé podněty nechtějí.

28.1.2015 17:28 - Jirka
Je to blbost. Žalud venku…

Sorry, ale blbost to není. Někdo s tím má problémy a je pro něj každodenní péče nutností. Já osobně problémy nemám, ale taky to je pro mě každodenní zvyk, možná i díky tomu jsem tolik spokojený, ale to nedokážu posoudit. Je to, to samé jako říkat, že je blbost si mazat vysušené ruce krémem, protože já s nimi problémy nemám.

To je vše, s tím co napsali Mario a Jirka naprosto souhlasím. Myslím si, že tím pravidelným krémováním se zcela sníží možnost sexuálních potíží kvůli obřízce, nebo se dokonce vyloučí. Možné je, že ty potíže jsou ze zanedbaného krémování, kdy mnozí nevěděli, že je to třeba a nedělali to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.1.15 22:25
@MarketinkaKopretinka píše:
@gin 124 a ty mas s tím nejakou osobní zkušenost nebo někdo v okolí? Ze jsi se tím začal zaobírat. Jen me to zajímá, když tak nemusí s nutné odpovidat

Konečně se dostanu k té odpovědi:

Začal jsem se tím vlastně zabývat už v roce 1987, když jsem měl v ruce knihu od profesora Jiřího Kaňky: ŽENA A RAKOVINA vydanou v roce 1973. Dnes už vím, že tam měl pan profesor pár nesmyslů, samozřejmě ne záměrné, ale byl špatně informován. V obřízce jsem viděl něco pozitivního jak z důvodů zdravotních, hygienických i estetických. Nevím už v kterém to bylo roce, 1992- 1994, kdy jsem byl shlazen ve svém nadšení. Za prvé se mi dostala do rukou kniha od Alexe Comforta: RADOST ZE SEXU z níž jsem tu jeden úryvek citoval. Comfort se v té knize stavěl proti obřízce. Druhou věcí bylo, že jsem se dočetl, že v USA se od toho začíná ustupovat. Třetí věc byla, že jeden student u piva, když se dostalo na tuto věc vypěnil s tím, že toto by nikdy nemělo být v rozhodnutí rodičů ale jen toho člověka samotného. To jsem přijal za své, můj vztah k obřízce už nebyl pozitivní jako dříve, ale byl neutrální. Sice jsem bral to, že by o tom neměli rodiče, ale až do loňska mi to bylo v podstatě jedno.

Pracuju na lodi, když jsme se v roce 2009 vraceli z Rotterdamu, tak jeden mladý kolega začal v autě básnit o tom, jak je obřízka skvělá, a že si ji asi nechá udělat. Že o tom četl hodně kladných vyjádření na internetových diskuzích. Viděl jsem tam hádky, o tom že je obřízka skvělá mě nic nepřesvědčilo, ani jsem na ní neviděl nic špatného. Měl jsem k tomu stále neutrální postoj. Mé předchůdce, kteří tehdy vehementně vystupovali proti obřízce dětí a tvrdili, že je to zmrzačení, jsem měl za přemrštěné protiobřízkové fanatiky.

Pak jsem se celých 5 let o toto téma vůbec nezajímal, věnoval jsem se hlavně náboženským tématům a náboženským sektám.

Když jsme na začátku března neměli v Hamburku do čeho píchnout, tak jem klilk na jeden server s lékařskou tématikou a zrovna bylo nahoře vlákno obřízka. Ten den budu snad proklínat do dneška. Seznámil jsem se tehdy z prvním případem postiženého obřízkou. Pak jsem na serveru Lidé. cz našel těch případů více, i něco na slovenských serverech. Z toho jsem byl silně znepokojen. Pak jsem v květnu narazil na rakouského netdoktora, kde jsem narazil na další případy. Hlavně jsem pro mne bylo těžké číst děsivé svědectví mužů, které kterým to bylo jako dětem násilně uděláno proti jejich vůli. Tím jsem byl velmi šokován, otřesen a z některých lidí, kteří toto svinstvo obhajovali totálně zhnusen. Později jsem se seznámil s intaktivistickým hnutím a rozhodl jsem se být intaktivistou. Nejsem jím dlouho, teprve asi půl roku. Jak jsem se stal intaktivistou, tak jsem se rozhodl, že nebudu tajit své jméno a půjdu do toho veřejně pod svým jménem, ať mě to stojí, co mě to stojí. Někteří mě fandí zatímco jiní mně nehorázně spílají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
1.2.15 00:45
@Ali-Ali píše:
je docela dost kluku, kterym byla udelana ze zdravotnich duvodu. ani v CR nebude s obrizkou uplny exot. synovi kamaradky ji delali nekdy v 5 letech, nikdo to nejak extra neresil :nevim:

Není to tak jednoduché. můj švýcarský internetový přítel Jätelöö byl tak rozzuřen, i když mu udělali jen částečnou, že v osmnácti letech na toho doktora, co mu to jako šestiletýmu udělal vlítl, a jen tak tak mu za to po letech nezdemoloval ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.2.15 21:40
@4family píše:
Jak tu někdo zmínil náušnice u holčiček: Nedala jsem dceři ani náušnice, dokud je sama nechtěla a neřekla si o to. Nebudu svým dětem dělat zbytečné věci, jen proto, že se to tak dělá, nebo to někdo chce. Zrovna nedávno jsem opět začala číst bibli. Nikdy jsem ji nedočetla, ale zrovna u toho čtení, kde bůh nakázal obřízku jsem byla nedávno. A starý zákon je společný jak pro židy, tak muslimy. Proto to asi dělají. Proč už to nedělají křesťané, když nový zákon vychází ze starého, tak to nevím, tam až jsem nedočetla, nevíte někdo, proč u křesťanů tato tradice vymizela? Věřím, že v době bez koupelen to mohlo mít nějaký význam, dnes už asi těžko.

Obřízku nařídil Bůh Židům na osmý den po narození.

Příspěvek upraven 02.04.19 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
4.2.15 06:34
@Miryam píše:
Obřízku nařídil Bůh Židům na osmý den po narození, aby se odlišili od okolitých národů, ale možná to má i jiný význam, to přesně nevím. Křesťané obřízku nedělají. Ježíš naplnil Zákon a přinesl v mnoha věcech svobodu. Podle apoštola Pavla /Saul s Tarzu/ křesťané jsou ze všech národů a ras něco jako naroubované olivy a mají „obřezané srdce“ tím, že přijali Ježíše Krista za svého osobního Pána a Spasitele. :)

Jak už jsem napsal, biblická obřízka milah, je zcela něco jiného než roku 140 po Kristu farizeji svévolně zavedená periah,, která není ničím jiným než ohavným mrzačením pohlavních orgánů. Mám chuť na své stránky přidat krátký článek od jakési Vivien N (příjmení si momentálně nevzpomínám): MOJE BIBLICKÁ CESTA K INTAKTIVISMU.

Jinak nevím, co zakladatelce vhodně poradit, je to těžké. Na druhou stranu jsem rád, že toto vlákno založila. Mnoho matek se totiž dostane do podobné situace a měly by být posíleny v tom, aby dokázali v případě nátlaku manžela říci rozhodné: NE!!!

Jako dokázala říci rozhodné NE!!! lady Diana, takže princové william a Harry navzdory letité tradici v královské rodině jako děti obřezáni nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
4.2.15 09:59
@gin 124 píše:
Jako dokázala říci rozhodné NE!!! lady Diana, takže princové william a Harry navzdory letité tradici v královské rodině jako děti obřezáni nebyli.

To jsem netusila. Klobouk dolu. A malicky George, je obrezany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
4.2.15 21:33

Asi ne. Je to jen dohad. Opravu se o tom jen dohadujeme. Tuto delikátní záležitost vůbec nedala královská rodina ve známost, i když mnozí dychtí vědět, jak to vlastně vůbec je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
1.3.17 22:08

Postup při hygieně přirození u chlapců do 3 let v závislosti na vzdělání matek:
Základní vydělání 100,0% nesprávných odpovědí
Vyučena 43,5% nesprávných odpovědí
Středoškolské 19% nesprávných odpovědí

Příspěvek upraven 02.03.17 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
1.3.17 23:55
@Vojta777 píše:
Nemáš proč litovat- seš neschopná špína a stejně by to jinak nedopadlo.
Postup při hygieně přirození u chlapců do 3 let v závislosti na vzdělání matek:
Základní vydělání 100,0% nesprávných odpovědí
Vyučena 43,5% nesprávných odpovědí
Středoškolské 19% nesprávných odpovědí
Docela pech, když se kluk narodí neschopné, negramotné, líné špindíře, co se navíc tahá s muslimy a bůhví s čím ještě. Paneláková lůza, co nechá dítě obřezat
na zaflusaný klinice jenom proto, že se o něj neumí postarat.

Poněkud drsný příspěvek, teď je otázka, jaký ty máš v té věci ánunk. Moc dobře vím, že v tomto dělají kopance i mnozí doktoři s odbornou atestací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová