Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Mam partnera, ktery je obrezany a je to Cech. Hodne si to pochvaluje, problemu s erekci jsem nezaznamenala.
Že si to tvůj partner pochvaluje. Já však znám mnohé, kteří jsou z toho doživotně nešťastní. Pokud si to někdo nechá udělat v dospělosti a pak bude mít sexuální potíže, pak může nadávat pouze na svou vlastní blbost. Je však zvěrstvo toto udělat dítěti, když pak hrozí takové potenciální nebezpečí.
@gin 124 píše: Že si to tvůj partner pochvaluje. Já však znám mnohé, kteří jsou z toho doživotně nešťastní. Pokud si to někdo nechá udělat v dospělosti a pak bude mít sexuální potíže, pak může nadávat pouze na svou vlastní blbost. Je však zvěrstvo toto udělat dítěti, když pak hrozí takové potenciální nebezpečí.
už to tady padlo, že naprostá většina chlapů s tím žádný problém nemá.
Prosím te, vždyť chlapi s obrizkou to maji cistci a hlavně to podle me i lip vypadá…přestaň toho litovat, myslím, ze jsi chlapci udělala jediné službu pro jeho budoucí sex. život
@Falešný profil píše:
Na základě manželova kulturního přesvědčení jsme syna nechali obřezat. Hluboce toho lituji, ačkoliv zdravotní komplikace nebyly žádné.Víc veřejně psát nechci.
Hledám rodiče, kteří, ať už z jakéhokoli důvodu, nechali své chlapečky obřezat a litují toho, nebo ty, kteří toho nelitují a udělali to z kulturních důvodů svých nebo svých partnerů a mohli by mi pomoct argumentům těchto kultur porozumět. Nějak se s tím nedokážu srovnat a nemám to s kým probrat.
Budu ráda za každou sz nebo příspěvek.
PS: Vážení, nepořebuji slyšet, že obřízka bez zdravotního opodstatnění je nehumánní a krutá. Mám načteno dost. Na toto téma jsou tu 2 nebo 3 diskuze. Nezakládám další! Hledám zde spřízněné duše. Díky za porozumění.
@Agnesita píše:
@Mango_Lassi no, děsný drama, žejo. Já bych klidně nechala ufiknout novorozené holčičce například kus malých stydkých pysků, preventivně, aby jí třeba nepřirostly, je to nehygienický a děje se to, no ne? Vždyť je to fuk, to je jak náušnice.
@MarketinkaKopretinka píše:
Prosím te, vždyť chlapi s obrizkou to maji cistci a hlavně to podle me i lip vypadá…přestaň toho litovat, myslím, ze jsi chlapci udělala jediné službu pro jeho budoucí sex. život
Promin, ale i obrezanej chlap muze byt prase a naopak… vzdyt umyt se ve sprse za rafkem zabere par vterin.
Ja hygienicke hledisko neberu (pokud tedy nekdo nema opravdu dlouhotrvajici problemy a zanety i pres dodrzovanou hygienu).
A stejne tak neberu argument, ze to lip vypada ![]()
Delat takovej zasah do tela jen kvuli „krase“…
@Mango_Lassi píše:
už to tady padlo, že naprostá většina chlapů s tím žádný problém nemá.
90% s tím problém nemá. Nikdo však nemůže vědět, zda jeho syn nebude mezi těmi deseti a bude z toho hodně nešťastný. Dospělý, ať si se sebou dělá co chce, pak může nadávat pouze na svou vlastní blbost. Mě naprosto irituje necitlivost některých lidí v této oblasti.
@MarketinkaKopretinka píše:
Jestli bude mít potíže, tak to bude opravdu „překrásná služba“ pro jeho budoucí sexuální život. Zakladatelka nedovedla vzdorovat manipulaci svého manžela, na rozdíl od vás má alespoň svědomí na správném místě. Zbytečně se snažíte její správné svědomí pokřivit.
Alex Comfort napsal v roce 1972 ve své knize Radost ze sexu: „Obřezaní muži jsou ochuzeni o celou škálu příjemných pocitů, které muži s předkožkou prožívají:“Nejnovější vědecké výzkumy prokázaly, proč tomu tak je. Comfort to napsal s předstihem 27 let.
@gin 124 píše:
Jestli bude mít potíže, tak to bude opravdu „překrásná služba“ pro jeho budoucí sexuální život. Zakladatelka nedovedla vzdorovat manipulaci svého manžela, na rozdíl od vás má alespoň svědomí na správném místě. Zbytečně se snažíte její správné svědomí pokřivit.Alex Comfort napsal v roce 1972 ve své knize Radost ze sexu: „Obřezaní muži jsou ochuzeni o celou škálu příjemných pocitů, které muži s předkožkou prožívají:“Nejnovější vědecké výzkumy prokázaly, proč tomu tak je. Comfort to napsal s předstihem 27 let.
Souhlasim, prvni odstavec presne vystihuje muj nazor na nektere prispivatelky. Skoro si rikam, nechtely by treba take zenskou obrizku? Hygienicke to urcite je a HLAVNE to lepe vypada, nikde nic nevisi… Moznost pokazeneho sexualniho zivota syna je evidentne netrapi, takze by jim treba ani nevadila jistota pokazeneho sexualniho zivota dcery. Vzdyt rezat kusy tkani pro paradu je pohoda. ![]()
@majdula1 píše:
Promin, ale i obrezanej chlap muze byt prase a naopak… vzdyt umyt se ve sprse za rafkem zabere par vterin.
Ja hygienicke hledisko neberu (pokud tedy nekdo nema opravdu dlouhotrvajici problemy a zanety i pres dodrzovanou hygienu).A stejne tak neberu argument, ze to lip vypada
Oni si tu některé ženy, které propadly stupidní obřízkové propagandě neuvědomují, že smegma je důležitý přírodní sekret, který má antibakteriální a antivirové vlastnosti. Smegma začali démonizovat američtí lékaři židovského původu, hlavně Abraham Wolbrast (rakovina penisu) a Abraham Ravich(rakovina děložního čípku. Jde však o dávno vyvrácené nesmysly, kterýma se však mnozí zastánci obřízky doposavad vehementně ohánějí. Mimoto, ženské pohlavní orgány produkují více smegmatu než mužské a mnohem obtížněji se čistí. Před pár roky byla ze stejného důvodu v USA dpopručována i ženská obřízka, ta je však nyní jak v USA tak v EU zakázána. Jenom pohlavní orgány chlapců mohou být beztrestně mrzačeny.
@gin 124 píše: Že si to tvůj partner pochvaluje. Já však znám mnohé, kteří jsou z toho doživotně nešťastní. Pokud si to někdo nechá udělat v dospělosti a pak bude mít sexuální potíže, pak může nadávat pouze na svou vlastní blbost. Je však zvěrstvo toto udělat dítěti, když pak hrozí takové potenciální nebezpečí.
Blbost, jak z toho můžou být nešťastný, nešťastný můžeš být když přestaneš vidět, ale když jsi od narození slepý je úplně něco jiného. Meleš tu nesmysly.
Tak třeba já ani nevím, ze by muž mohl MIT nějaké zdravotní potíže, nějak jsem se do teto chvíle mužskou obrizkou nezajímala, jen jsem vyjádřila svůj názor z estetického hlediska, ale velice děkuji za objasnění situace. Přijde mi, ze obřízka je zcela běžná v některých zemích Ameriky, u Židů atd, ale když je to tak běžná záležitost, tak me opravdu nenapadlo, ze je to takovy problém.
Jinak mám kamaráda, který musel jít na obřízku po sexuálním úraze a ted si to nemůže vynachvalit po všech stránkách, ale asi záleží od jedince.
Presne to jsem chtela take napsat, ze my (zenske) se snad kvuli hygiene a hezcimu vzhledu take neobrezavame ![]()
@Hanney píše:
Blbost, jak z toho můžou být nešťastný, nešťastný můžeš být když přestaneš vidět, ale když jsi od narození slepý je úplně něco jiného. Meleš tu nesmysly.
A kdyz jsi od narozeni slepa, tak z toho nestastna byt nemuzes? Svet je plny nadsenych slepcu, co nikdy nezalitovali, ze nevidi. ![]()
@majdula1 píše:
Ja hygienicke hledisko neberu (pokud tedy nekdo nema opravdu dlouhotrvajici problemy a zanety i pres dodrzovanou hygienu).A stejne tak neberu argument, ze to lip vypada
Přesně. Je to nesmysl. Je to barbarské. A zbytečné. Já uvažovala i nad tím, že nedám naušnice
. Tohle… ![]()
Jen teda je mi líto zakladatelky. Už to nevrátí a jestli tohle čte, asi jí to moc nepomůže. Stejně ví, že udělala chybu.
@Hanney píše:
Ty vo. e. Promiň, ale kdyby blbost cinkala, budeš slyšet z Prahy do Olomouce.