Lituji obřízky syna

Falešný profil
29.1.15 13:45

Lituji obřízky

Na základě manželova kulturního přesvědčení jsme syna nechali obřezat. Hluboce toho lituji, ačkoliv zdravotní komplikace nebyly žádné.

Víc veřejně psát nechci.

Hledám rodiče, kteří, ať už z jakéhokoli důvodu, nechali své chlapečky obřezat a litují toho, nebo ty, kteří toho nelitují a udělali to z kulturních důvodů svých nebo svých partnerů a mohli by mi pomoct argumentům těchto kultur porozumět. Nějak se s tím nedokážu srovnat a nemám to s kým probrat.

Budu ráda za každou sz nebo příspěvek.

PS: Vážení, nepořebuji slyšet, že obřízka bez zdravotního opodstatnění je nehumánní a krutá. Mám načteno dost. Na toto téma jsou tu 2 nebo 3 diskuze. Nezakládám další! Hledám zde spřízněné duše. Díky za porozumění.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
654
29.1.15 13:52

Ahoj. Můj syn absolvoval obřízku ze zdraotních důvodů, když mu bylo 7 let. Nikdy jsem nelitovala, že jsem se pro zákrok rozhodla. Synovi jsem vše kolem obřízky vysvětlila. Teď mu bude 15 let a nikdy s tím problémy neměl, ani když se musel ve škole s ostatními dětmi sprchovat. Sám říká, že je to z hygienických důvodů lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.1.15 13:53

Mě by zajímalo proč toho lituješ? Vždyt je to jen předkožka… Tak určitě je to více hygienické, tohle se dělá i bez nějaké kulturní tradice.

Fakt by mě zajímal ten důvod lítosti, vždyt to máš jedno zda má předkožku nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
29.1.15 13:55

Nelizuj. Hygienictejsi to je. Proč litujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
29.1.15 13:55

Já zkušenost nemám, náš chlapeček to nepotřebuje, ale napadlo mě, že to je nezvyklé jak kde. Třeba v USA naopak je neobřezaný muž (jakéhokoli vyznání) neobvyklý. Tak možná zkuste pohledat nějakou anglicky psanou literaturu nebo článek o tom, třeba vás argumenty tam uvedené uklidní. Držím palce, ať se s tím brzo srovnáte, protože váš syn to pravděpodobně nikdy řešit nebude tak, jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.15 13:57

Trochu divne tema, ne?

pokud by to nahodou bylo mysleno vazne, jako ze si to nemyslim, tak porozumet ses tomu asi mela snazit driv, ne? jinak na zapade je obrezana spousta chlapu a s nabozenstvim to nema casto nic spolecneho (v nekterych castech usa, snad 80%?) a nemyslim, ze by z toho meli nejake trauma. proste nekde je to zvykem nekde ne a ani ktomu extra specialni duvod byt nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.15 14:01

Stalo se a nema cenu nad tim nejak premyslet nebo toho litovat. Zila jsem roky v USA, kde jsem mela nejake vztahy a vsichni muzi byli obrezani.. a nikdy mi to neprislo nijak divny. V nasem veku je tam obrezana drtiva vetsina muzu. Ja myslim, ze se s tim syn vyrovna a ty bys taky mela. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Falešný profil
29.1.15 14:11

Lituju toho proto, že si myslím, že by se měl rozhodnout sám, pokud k tomu není zdravotní důvod. Četla jsem právě hodně, jak na internetu, tak dvě knížky v angličtině. Mam to celkem nastudovaný, znám argumenty pro i proti. Vím, že v Americe se od toho hodně ustupuje. Zkrátka mi to nepřijde správné zasahovat do dětského děla naprosto bez důvodu. Předkožka má svou funkci.
@Ali-Ali Téma myšleno vážně je, nevím, proč by nemělo. Měla jsem nastudováno už předem. Uvnitř jsem s tím nesouhlasila, ovšem okolnosti, které tu veřejně rozebírat nechci, mě přinutily souhlasit. Věděla jsem, že to nebude sranda, ale teprve po zákroku, když jsem viděla kluka v bolestech, jsem plně pocítila, že je to (z mého pohledu) zvěrstvo. Pardon. Asi některé máte jiný názor. Vím, že spousta chlapů s tim žije, všetně mého, a jsou spokojeni. Ale to rozhodnutí by mělo být v jejich rukou. Četla jsem spoustu článků, kde chlapi naopak spokojeni nejsou.

• Citovat
  • Upravit
Falešný profil
29.1.15 14:18

@Melody 4 Jedno to neni, je tam spousta erotogenních zón (nebo bodů nebo jak se tomu říká), někdy můžou mít chlapi problém s erekcí. Zkrátka mám srach, aby tím v budoucnu nijak netrpěl.

Nicméně, holky, vaše příspěvky jsou celkem nad věcí, což mi hned zlepšilo náladu. Občas se v tom trochu utápim, už mi z toho asi hrabe. Prostě se o něj bojim a vyčítam si to.

Příspěvek upraven 29.01.15 v 14:20

• Citovat
  • Upravit
Falešný profil
29.1.15 14:19

@Katy75 To ráda slyšim, že s tím nemá problém mezi dětma. To je jedna z mých obav.

• Citovat
  • Upravit
654
29.1.15 14:20

Já jenom doufám, že jste mu to nenechali dělat tradičně, tzn. bez uspání, za plného vědomí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
29.1.15 14:21

Náš ji má tak napůl. Ze zdravotních důvodů to bylo a nikdy si neztěžoval. Lepší, než záněty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765

@Falešný profil Docela ti rozumim. Zastavala jsem podobne nazory jako ostatni, co zde pisi (hygienicke, v jinych castech sveta normalni…), pak mi shodou okolnosti zde na emiminu poslala jedna z diskutujicich odkaz na americke vedecke pojednani (tam maji s timto tematem bohate zkusenosti), kde bylo ve statistikach uvedeno pomerne velke procento erektilnich disfunkci u obrezanych. Zajemcum muzu zkusit dohledat, az budu u pc, ne jen na mobilu, nebo lze odkaz najit v te jedne obrizkove diskusi. To jen pro ty, co to zlehcuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

@Falešný profil
tak ale probehlo to, komplikace snad zadne nebyly, tak to uz moc neres. my jsme se ti akorat snazily napsat, ze to neni zadna vyjimka, ani to neni casto spojene s zadnym nabozenstvim, zadny „cejch“ do zivota tim clovek nedostane. jak pises, jsou argumenty pro a jsou argumnty proti. tak jak koneckoncu u vseho.
nekdo treba lituje, ze nechal dite naockovat, nekdo lituje, ze ho nenechal naockovat. tech rozhodnuti, co delame je hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.15 14:23
@Falešný profil píše:
@Katy75 To ráda slyšim, že s tím nemá problém mezi dětma. To je jedna z mých obav.

je docela dost kluku, kterym byla udelana ze zdravotnich duvodu. ani v CR nebude s obrizkou uplny exot. synovi kamaradky ji delali nekdy v 5 letech, nikdo to nejak extra neresil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová