Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi bude nejlepší se zeptat svého doktora
I když si myslím, že pokud ho nebudeš jíst hodně, tak ti to nic neudělá, zvlášť pokud ho budeš jíst kvůli vyprazdňování.
Vždyť jen kolik věcí se nedoporučuje jíst v těhotenství, ale zakázané ovoce chutná nejlépe, zvláště u mě.. a žiju a malá taky
![]()
@Amoletka píše:
Já jim lněne semínko uz delší dobu a teď jsem 36 tt.. Začla jsem si ho dávat do jogurtů kvůli zácpě. Ale já myslím ze se muže kdykoliv pokud to není ve velkém množství
A pomohlo to??
Těžko říct, přešla jsem kvůli zácpě na uplně jinou stravu. Jedla jsem sušené švestky, pila kefíry, a do jogurtu jsem si dala lněné semínka, ale nebavilo mě to rozkousávat ( pokud se semínka polykají tak nemají žádný učinek) ![]()
Ale je fakt, že tahle strava pomohla ![]()
Našla jsem zají
mavý příspěvek, ale jestli to tu už bylo řečeno tak sorry, nečetla jsem všechny příspěvky
Jak lněné semínko účinkuje?
Působí především jako projímadlo - je velmi oblíbené hlavně u těhotných žen - v tomto případě se lněné semínko může užívat až od 34. týdne těhotenství. Semínko změkčuje stolici, a tím uvolňuje také porodní cesty a zvyšuje množství hlenu v porodních cestách, což může mít vliv na ulehčení průběhu porodu. Celý článek je na tomto odkazu http://bylinky.zdrave.cz/…proti-zacpe/
PROSÍM O RADU.
NEDÁVNO JSEM NĚKDE ČETLA O DŮLEŽITOSTI PRAVIDELNÉHO VYPRAZDŇOVÁNÍ.
PŮSOBÍ NA CELÝ ORGANISMUS ATD.
PRÝ MÁ VLIV I NA AKNÉ, COŽ JE MŮJ HLAVNÍ PROBLÉM.
VYPRAZDŇUJI SE TAK JEDNOU ZA 4-5 DNÍ.
JE TO V POŘÁDKU?
JAK TO NAPRAVIT A ZAVÉST NĚJAKÝ REŽIM?
DĚKUJU MOC
Prosím o pomoc.
Budu začínat 34. týden. Dočetla jsem se, že lnene seminko pomáhá k vyprázdnění a ulehčení porodu. Ale i tato diskuse byla pro začít v 34. tydnu, ale i proti.
Zkoušely jste? Kdy jste začaly užívat?