Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, od kdy můžu jíst lněné semínko a kolik? Koupila jsem si o i kvůli vyprazdňování, jen nevím, od kdy se může. Jsem 28 tt. Díky
Ahoj, já ho jedla od 36. týdne, tak jak jsem vystudovala na netu a na radu porodní asistentky. K tomu jsem pila ještě čaj z maliníku. Nevím, jaký podíl to mělo na porod, ale fakt je, že jsem rodila výborně.
Právě já jsem ho chtěla i na to vyprazdňování, takže dřív se nemůže, jo? díky moc
Mám za to, že se nedoporučuje, právě kvůli uvolňování děložních svalů; zkoušela jsi glycerinové čípky? Mně taky pomáhala bílá Activie.
Nezkoušela, ale asi něco zkusím, moc děkuju
S tím semínkem teda raději ještě počkám ![]()
Kdykoliv, nějaké hrubé časové ohraničení je pro pití maliníku, ale semínko nemá žádný vliv na stav porodních cest, jen na střeva.
Můžeš si z něj uvařit sliz, případně si nasypat drcené třeba do jogurtu. A nezapomínat pít, protože je to vláknina a když nemá v čem bobtnat, tak může způsobit zácpu
@Gladys píše:
Kdykoliv, nějaké hrubé časové ohraničení je pro pití maliníku, ale semínko nemá žádný vliv na stav porodních cest, jen na střeva.
Můžeš si z něj uvařit sliz, případně si nasypat drcené třeba do jogurtu. A nezapomínat pít, protože je to vláknina a když nemá v čem bobtnat, tak může způsobit zácpu
Tak já nevím teď teda
maliník nepiju, to až posléze, ale to semínko bych ráda zkusila…
semínko má vliv na porod hlavně ten, že podporuje zvlčení porodních cest a prý větší množství mázku na plodu a pod. Prostě aby to víc klouzalo. Neslyšela jsem o účincích, které by mohly porod vyvolat
Je dobré na zácpu.
http://drdulek.webnode.cz/…ene-seminko/ Jedla jsem ho od 32 týdne
Klidně si ho dej
![]()
Na zácpu se v těhu může kdykoli psyllium či nedrcené lněné semínko. Drcené lněné semníko může způsobit hormonální nerovnováhu.
Já jim lněne semínko uz delší dobu a teď jsem 36 tt.. Začla jsem si ho dávat do jogurtů kvůli zácpě. Ale já myslím ze se muže kdykoliv pokud to není ve velkém množství
@m86 píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, od kdy můžu jíst lněné semínko a kolik? Koupila jsem si o i kvůli vyprazdňování, jen nevím, od kdy se může. Jsem 28 tt. Díky
ja ho jim od 35tt a stejne tak piju i malinik ![]()