Loknul se octa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
31.3.10 16:58
děkujííííííííí, moc se mi ulevilo… nikdy se mi nic takovýho ještě nestalo a z tohodle jsem byla teda pěkně vyřízená
harpyje píše:
tak jasně, že opatrnosti nezbývá, ale s lokem octa bych na pohotovost nejela :-) muselo to být pěkně hnusný, být mi rok tak taky brečím, ale je to podle máho neškodný :-)har.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 17:01
jj, už je to hodinu a dobrý, v klídku si tu chodí a leze a nebrečí vůbec… dostal celou flašku pití tak je spokojenej a fluše mi to tu po zemi :lol:
díky
Jura007 píše:
Kyselinu octovou dokáže podle mě lidské tělo ve zředěném stavu normálně vstřebávat… Akorát tam musela být nepříjemná ta chuť a možná i to, pokud mu trochu šplíchlo do nosíku… No a ta koncentrace taky není ideální pro konzumaci, že ano…Ale pokud už je po hodině v klidu, tak je O.K. Kdyby měl něco poleptané a pálilo by ho to, tak by pobrekával. Moje spolužačka si na základce lokla hydroxidu sodného a to bylo jinačí tóčo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 17:03

holky, všem vám moc díky, hodně jste mě uklidnili, akorát si tu teď nadávám že jsem ho neuhlídala… díky vám moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 17:06

Každý někdy něco neuhlídá… Ale čistící prostředky a takové potraviny typu ocet radši zamykej… Kdyby to bylo SAVO, tak to by byl pořádný průser…

Obdoba SAVA se používala kdysi k odmořování vojenské techniky od bojových otravných látek… Z toho plyne, jaký je to sajrajt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
31.3.10 17:10

nebála bych se, ocet je běžná kuchyňská surovina, rozhodně mu to nemohlo ublížit zdravotně, pouze to je hrozně mooc kyselé a já si loknout octa, řádím taky. k dr. bych nechodila..

jak píše Lesina, ocet je 8 % roztok kyseliny octové.. tudíž zvracení rozhodně nevyvolávat. jelikož v žaludku, kam to prošlo je kyselina chlorovodíková, pH asi 1-2, což je rozhodně o moooc kyselejší, než nějaký ocet.

byla bych totálně v klidu, vůbec nic bych nedělala, dávala mu napít, i něčeho najíst (rohlík) , aby dostal z pusy tu kyselost. neboj nic nezanedbáš! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
31.3.10 17:11
Jura007 píše:
Každý někdy něco neuhlídá… Ale čistící prostředky a takové potraviny typu ocet radši zamykej… Kdyby to bylo SAVO, tak to by byl pořádný průser…Obdoba SAVA se používala kdysi k odmořování vojenské techniky od bojových otravných látek… Z toho plyne, jaký je to sajrajt…

Koukám, ještě že používám místo SAVA ekopřípravky  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 17:12
čistící postředky mám nahoře, ale ten ocet mě fakt nenapadnul :-(
Jura007 píše:
Každý někdy něco neuhlídá… Ale čistící prostředky a takové potraviny typu ocet radši zamykej… Kdyby to bylo SAVO, tak to by byl pořádný průser…Obdoba SAVA se používala kdysi k odmořování vojenské techniky od bojových otravných látek… Z toho plyne, jaký je to sajrajt…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 17:15
moc moc díky, to jsem fakt ráda že je to ok, uf… dík
Nataša píše:
nebála bych se, ocet je běžná kuchyňská surovina, rozhodně mu to nemohlo ublížit zdravotně, pouze to je hrozně mooc kyselé a já si loknout octa, řádím taky. k dr. bych nechodila..

jak píše Lesina, ocet je 8 % roztok kyseliny octové.. tudíž zvracení rozhodně nevyvolávat. jelikož v žaludku, kam to prošlo je kyselina chlorovodíková, pH asi 1-2, což je rozhodně o moooc kyselejší, než nějaký ocet.

byla bych totálně v klidu, vůbec nic bych nedělala, dávala mu napít, i něčeho najíst (rohlík) , aby dostal z pusy tu kyselost. neboj nic nezanedbáš! :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.3.10 18:42
Baba píše:
Když si malej jen loknul, tak bude v cajku. Ale jinak se u kyselin zvracení nevyvolává - aby nešla tekutina jícnem ještě jednou navíc.Příspěvek upraven 31.03.10 v 16:44

Proto to mléko ;)

Donik píše:
a tak mám s ním radši někam zajet?
Baba píše:
Zvracení nevyvolávat. U kyselin se to nedělá, aby nešla tekutina jícnem ještě jednou.

Ocet je kyselina, ale v domácnostech jen jako osmiprocentní roztok - takže silná asi jako citrónová šťáva. Neboj se, to bude dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.3.10 18:47
janine24 píše:
Jura007 píše:
Koukám, ještě že používám místo SAVA ekopřípravky :palec:

Lidi klííííd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
31.3.10 19:43

Urcite bude v poradku, ale ted jsi mi uplne pripomnela zazitek z detstvi, ktery jsem kamsi odsunula…Kdyz mi byly 3 - 4, sla jsem se do kuchyne napit a misto vody jsem pila ocet, urcite to bylo nekolik loku, pamatuju se doted, jak jsem to plivala jak vztekla, otirala si jazyk o perinku z kocarku pro panenky (dokoncesi i diky tomu pamatuju tu latku, ze ktere byla usita)…a nic se mi nestalo, akorat je to snad jedina vzpominka na rane detstvi, fakt si nic jineho nez tenhle sileny zazitek nepamatuju.
Jojo, ocet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
31.3.10 19:49
MadGirlNancy píše:
Urcite bude v poradku, ale ted jsi mi uplne pripomnela zazitek z detstvi, ktery jsem kamsi odsunula…Kdyz mi byly 3 - 4, sla jsem se do kuchyne napit a misto vody jsem pila ocet, urcite to bylo nekolik loku, pamatuju se doted, jak jsem to plivala jak vztekla, otirala si jazyk o perinku z kocarku pro panenky (dokoncesi i diky tomu pamatuju tu latku, ze ktere byla usita)…a nic se mi nestalo, akorat je to snad jedina vzpominka na rane detstvi, fakt si nic jineho nez tenhle sileny zazitek nepamatuju.
Jojo, ocet!

Podobně jasně si pamatuju, jak jsem jako malá nechtě ochutnala jar. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 20:42
jj, vypadá že dobrý, do večera nebrečel nic, nepozorovala jsem na něm žádný změny… ale teda to máš zážitek, to se nedivím že si tohle pamatuješ, to musel být dobrej hnus… :-?
MadGirlNancy píše:
Jojo, ocet!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 20:42

No tak JAR jsem si kdysi jako kluk taky spletl s jablečným sirupem - byly ve stejném jednorázovém obalu s tím odstřihávacím zobáčkem, jestli si někdo pamatujete… Tak jsem si dělal sirupovou vodu a divil jsem se, proč ten sirup tak strašně pění… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.3.10 20:57
Jura007 píše:
No tak JAR jsem si kdysi jako kluk taky spletl s jablečným sirupem - byly ve stejném jednorázovém obalu s tím odstřihávacím zobáčkem, jestli si někdo pamatujete… Tak jsem si dělal sirupovou vodu a divil jsem se, proč ten sirup tak strašně pění… :lol:

pamatujůůůůů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák