Loknul se octa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
31.3.10 16:27

Loknul se octa

Dobrý den, jsem tu nová a hned bych potřebovala poradit… malímu je rok a vlezl mi do skříňky, zuby otevřel ocet a loknul :cry: začal šíleně brečet, zároveň ho to jakoby dávilo že nemohl lapnout po dechu jak ho to asi pálilo, honem jsem mu začla pusu vyplachovat vodou… pusinku měl celou bílou.. dala jsem mu čaj na zapiti… ale co dál? myslíte že mám volat dr.? může se mu něco stát? :cry: já vařila a on se mi kroužil pod nohama, podívala jsem se na něho až když už bylo pozdě :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
31.3.10 16:30

Neboj, ocet je jen osmiprocentní roztok slabé kyseliny, pravděpodobně se nic nestane. Pokud chceš mít jistotu, podej mu mléko a vyvolej zvracení, ale jak říkám, je to zbytečné.

Dřív se dokonce ocet s vodou podával jako osvěžující nápoj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
31.3.10 16:30

no asi by neškodilo,zajet s ním na orl pohotovost,at mu kouknou do krčku…pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 16:39

Lesina

je, tak to se mi ulevilo, tak snad to bude dobrý, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.3.10 16:41

Když si malej jen loknul, tak bude v cajku. Ale jinak se u kyselin zvracení nevyvolává - aby nešla tekutina jícnem ještě jednou navíc.

Příspěvek upraven 31.03.10 v 16:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 16:42
a tak mám s ním radši někam zajet?
Baba píše:
Zvracení nevyvolávat. U kyselin se to nedělá, aby nešla tekutina jícnem ještě jednou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 16:44
chjo, já jsem tak blbá
kačkač1404 píše:
no asi by neškodilo,zajet s ním na orl pohotovost,at mu kouknou do krčku…pro jistotu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
31.3.10 16:44

Zavolej si na pohotovost, ja volam bud do motola, bo do Horovic a vzdy ochotne pradili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.3.10 16:45

Bude v pohodě, je to slabounký, jak vypadá teď? Už je to dobrý, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 16:46
no on to otevřel a už jsem se na něho vrhla jak to začal naklánět že se napije, byl v záklonu a já to drapla ale už mu to tam stihlo chrstnout, tak ani nevím kolik mu toho tam nateklo nebo co spolknul.. ale začal hned brečet a prskat…
Baba píše:
Když si malej jen loknul, tak bude v cajku. Ale jinak se u kyselin zvracení nevyvolává - aby nešla tekutina jícnem ještě jednou navíc.Příspěvek upraven 31.03.10 v 16:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 16:47
jj, brečel asi tak 5 minut a potom už dobrý, dala jsem mu napít čaje tak se u toho někdy sem tam kysela zašklebil, dostal svačinku a vypadá jako by nic… ale abych právě něco nezanedbala chjo
Baba píše:
Bude v pohodě, je to slabounký, jak vypadá teď? Už je to dobrý, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.3.10 16:50

Neboj, to fakt nic není. Ale jestli tě to uklidní, tak zavolej na toxikologickou informační linku 224 919 293 nebo 224 915 402
Ale podle mě je to zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
31.3.10 16:50

tak jasně, že opatrnosti nezbývá, ale s lokem octa bych na pohotovost nejela :-) muselo to být pěkně hnusný, být mi rok tak taky brečím, ale je to podle máho neškodný :-)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 16:55

Kyselinu octovou dokáže podle mě lidské tělo ve zředěném stavu normálně vstřebávat… Akorát tam musela být nepříjemná ta chuť a možná i to, pokud mu trochu šplíchlo do nosíku… No a ta koncentrace taky není ideální pro konzumaci, že ano…

Ale pokud už je po hodině v klidu, tak je O.K. Kdyby měl něco poleptané a pálilo by ho to, tak by pobrekával. Moje spolužačka si na základce lokla hydroxidu sodného a to bylo jinačí tóčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
31.3.10 16:57
tak díky, věřím že to bude v pohodě :mavam:
Baba píše:
Neboj, to fakt nic není. Ale jestli tě to uklidní, tak zavolej na toxikologickou informační linku 224 919 293 nebo 224 915 402
Ale podle mě je to zbytečný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák