LSIL vč. HPV - mám mít strach ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.19 14:02

Virus HPV, ktery mas, zpusobuje zmeny na tvem cipku. Je mnoho typu viru a ne vsechny jsou rakovinotvorne. Je mozne si zaplatit test, kolem 1000,– na typologii viru, zeptej se lekare, at jsi v klidu. Dr. te pravdepodobne posila na specializovane pracoviste, kde maji kolposkop, aby ti zkontrolovali zmeny na cipku (takova velka gyn. lupa 😊 ). Pokud budes pravidelne navstevovat dr., rizika jsou minimalni. LSIL - angl zkratka, prvni pismeno low- nizky, tj. nizke riziko. Pokud budou zmeny pokracovat, budes absolvovat biopsii a pri horsim nalezu konizaci. Ma to za sebou spousta zen, opravdu a neni to nic hrozneho. I ja jsem si tim prosla, s podstatne horsim nalezem, nez ty, kdyz mi bylo 24 a vliv na tehotenstvi to nemelo zadny. Hlavne nepodcen pravidelne kontroly a ver doktorum.

@Denii1212 píše:
Achjo, to je hrozný ty viry a všechny tyhle bakterie.. takže prostě tomu nějak nemohu pomoct, a může se to zhoršovat? :think: :zed:

Nijak tomu pomoct nemuzes a zhorsovat se to muze i nemusi dle typu viru, tve imunity atd…proto ti skutecne doporucuji priplatit si ten test typologie, abys vedela, jaky typ hpv tam mas. Podle toho budes vedet vic. Precti si o tom neco, at vis, chod na kontroly a nic vic pro to ted stejne udelat nemuzes. Bud v klidu, konizaci ma za sebou skoro kazda treti zenska, jen se o tom moc nemluvi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.19 14:04

@Denii1212 promin, omylem se mi tam nakopiroval i ten prvni prispevek.

• Citovat
  • Upravit
104
2.9.19 14:07
@Anonymní píše:
@Denii1212 promin, omylem se mi tam nakopiroval i ten prvni prispevek.

Moc díky za uklidnění, na kontroly chodim pravidelně, tak snad vše bude ok :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.3.20 21:45
Nijak tomu pomoct nemuzes a zhorsovat se to muze i nemusi dle typu viru, tve imunity atd…proto ti skutecne doporucuji priplatit si ten test typologie, abys vedela, jaky typ hpv tam mas. Podle toho budes vedet vic. Precti si o tom neco, at vis, chod na kontroly a nic vic pro to ted stejne udelat nemuzes. Bud v klidu, konizaci ma za sebou skoro kazda treti zenska, jen se o tom moc nemluvi. :kytka:

Není úplně pravda, že nic udělat nemůže. Byla jsem na tom stejně a měla sem stejný strach a mě lékař nabídl, že můžu vyzkoušet léčbu Deflagynem. A po půl roce jsem měla stěr v pořádku :potlesk: :potlesk: moc se mi ulevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.20 14:42

@berruska teda strasne moc dekuji, ze pises ze lecba Deflagynem zabrala! Je to asi pul hodky co mi prisly mailem vysledky z CYTO - LSIL :-( doktorka mi pise kontrola za 3mesice a doporucuji zakoupit Delfagyn, tak jsem si ho hned objednala na BENU a priveze mi ho kuryr, tak zacnu, co nejdrive… brala jsi ho tri mesice nebo dele? neni to uplne nejlevnejsi… ale hlavne kdyz to pomuze… jeste k tomu zkusim kapky gynex, kdysi pred 8 lety jsem taky mela LSIL a gynex zabral, jeste jsem predtim brala INDONAL PARTNER FOR WOMAN…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.20 14:43

@Denii1212 Ahoj, jak jsi dopadla u lekare? Je jiz tva cytologie v poradku? Diky a hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.3.20 00:00

@bledule_jarniii brala jsem 3 měsíce, protože kontrolní stěr byl v pořádku, takže si myslím že mi Deflagyn pomohl a investice do zdraví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.21 14:43
@berruska píše:
Nijak tomu pomoct nemuzes a zhorsovat se to muze i nemusi dle typu viru, tve imunity atd…proto ti skutecne doporucuji priplatit si ten test typologie, abys vedela, jaky typ hpv tam mas. Podle toho budes vedet vic. Precti si o tom neco, at vis, chod na kontroly a nic vic pro to ted stejne udelat nemuzes. Bud v klidu, konizaci ma za sebou skoro kazda treti zenska, jen se o tom moc nemluvi. :kytka:

Ahoj, co je to za ten test typologie o kterém píšeš? To se pozná z krve? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.21 13:16

Ahojte holky,
tak si jdu taktéž pro radu. V 11/2020 mi byly zjištěni při cytologii abnormální změny a teď ve 4/2021 jsem byla na kontrolní odběry a paní doktorka mi řekla, že mám abnormální změny i nadále a to LSIL + HPV vir a řekla mi, že se mám za 6 měsíců objednat do onkologické ambulance. Dále mi řekla, že jelikož je mi přes 40 let, tak mě čeká pravděpodobně konizace, že viru se jen tak nezbavím. Jediné, co mi řekla, že mám podpořit imunitní systém. Mohu Vás poprosit, co Vám třeba pomohlo, co mám koupit/dělat, nechci házet flintu do žita, že jsem 40+, že mladší se toho zbaví a já ne. Moc děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
767
7.5.21 14:30

Až za 6 měsíců?? To je tedy paní doktorka střelec. Za půl roku už ti tam může vesele řádit karcinom. Šla bych na konzultaci ještě jinam nebo bych alespoň žádala brzkou konizaci!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 14:55

Teď jste mě celkem vyděsila, říkala, že stačí za těch 6 měsíců. Jinak onkologická ambulance je ve stejné budově jako má doktorka, říkám si, ať nejsem za hysterku, že se objednám dříve než mi řekla doktorka, mají propojené záznamy a tam je těch 6 měsíců uvedeno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa