Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Alex se mi libi vic. A Lucas nekomentuji radeji, proc nemuzete dat normalne Lukas? K prijmeni se rozhodne hodi vice Lukas.
@Lori 5 Ano líbí se mi více jak Alí, „Alíku“
Alexíku. Více Luky, Lucasi, Lukysku, Luku atd
S tím Alexem nějak nemůžu přijít na to, jak bych ho oslovovala ![]()
@ropucha 02 píše:
Sorry, napadá mě Lucas ocas Vystrčil.
Tohle mě také napadlo jako první, ale myslel jsem, že jenom já mám tak zvrácené myšlení! ![]()
@kaja00 Lukáš se mi tolik nelíbí a Lukas mi příjde právě jako Lukáš bez háčků a čárek. (Jako by se spletl)
Lucas na druhou stranu taky bude muset vysvětlovat, že je s „c“ když bude například diktovat jméno
Nevím no
@jege Hmmm děti si ale vždy něco najdou. Chápu, nemusím tomu jít naproti, ale.. Prvně jsem chtěla Denise ![]()
@AjaF píše:Zrovna Vystrčil by zasloužil české jméno. Takhle k tomu zní Lucas i Alex hrozně, ale to je můj názor.
Souhlasím, Vystrčil je české příjmení a zaslouží si české jméno. Jinak to působí komicky, ty ultramoderní kombinace.
@Leonn píše:
@darekp Ano, taky se mi nelíbí oslovení Saša, Lexa. Ale to právě s Alexem nemá nic společného. Alexandr je Saša/Lexa. Jinak Alex slaví i svátek na Alexeje ne na Alexanndra.
A Alexej je Ľoša, Sáňa! ![]()
@Leonn píše:
Prvně jsem chtěla Denise
Denis hrál tenis a natloukl si…enis! ![]()
@Tarjei píše:
@darekptak nejak. Nechapu tu manii s cizima variantama jmen…treba Nicol misto Nikola.
Není Nikola (původně) mužské jméno? Nikol je holčičí varianta.
Jinak Lucas Vystrčil je příšerný. To už radši ten Lukáš. V podstatě se to i dost podobně vyslovuje.
Alex je dobré, ale nehodí se k příjmení.
Pokud nechcete ryze české, co třeba Damien, Dan, Ben, Oliver, Dominik, Kevin…
@Leonn píše:
@jege Hmmm děti si ale vždy něco najdou. Chápu, nemusím tomu jít naproti, ale.. Prvně jsem chtěla Denise
Mne se hodne libi klucici jmeno Denis a holcici jmeno Linda, ale nektere deri umi byt zleee
A co třeba k typicky českému jménu typicky české příjmení? Třeba Jan Vystrčil, Ondřej Vystrčil, Tonda Vystrčil.
Nemám ráda tenhle styl, kdy si lidé pro své děti vybírají cizí jména, a ještě k tomu k českým příjmením. Přitom je tolik nádherných českých jmen!
Ještě bych jen chtěla uvést, že jsem dělala několik let na OSPOD, kde se dnes a denně setkáváte s opravdu velmi sociálně slabými lidmi, lidmi jednoduchými na duchu a můžu říci, že jejich děti se nejčastěji jmenovali: Sebastián, Adrián, Alex, Max, Nicola, Emma, Nathalia, Lucas, atp. Jen aby se zviditelnili. Možná už proto jsem na tato jména alergická a nikdy bych je svému dítěti nedala.
Alex se mi nelibi presne kvuli tem prezdivkam, Lucas je super, sle skrz to vysvetlovani u nas v cechackove pokud neplanujete zit v cizine a s ceskym prijmenim bych taky dala spise Lukáše, ja to chapu, muj syn je Matyáš, ale taky jsem uvažovala o Matyasovi, Mathiasovi atd. Ale nakonec jsem rada za matyáše, osloveni jsou stejny, a nemusi nic vysvětlovat:)