Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je termínovaný sýr Palouček z Lidlu vhodný v těhotenství? Je to stejné jako lučina? ![]()
@Nela 1234 Ten dotaz je myšlen jako že fakt vážně? Ach jo ![]()
Co by tam jako mělo vadit?
V těhotenství není vhodné nepasterizované mléko (není vraždící, jen trochu rizikové). Z toho se v Česku nedělají žádné sýry, ani ty plísňové. Takže kromě některých sýrů z Francie (velmi drahých) můžeš všechny sýry ![]()
@Nela 1234 píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je termínovaný sýr Palouček z Lidlu vhodný v těhotenství? Je to stejné jako lučina?
@Nela 1234 a hlavně nechoď do kadeřnictví, co kdyby vedle tebe seděl někdo s melírem ![]()
@Blankaspl píše:
Nějaké skvrny na slunci, asi dnes…
nejen dnes, podobné dotazy jsou tu tak 2× do týdne
@stinga píše:
@Nela 1234 a hlavně nechoď do kadeřnictví, co kdyby vedle tebe seděl někdo s melírem
ježiš to je ona?
![]()
Přesně tak jak už tu bylo zmíněno v těhotenství by se neměly mléčné výrobky z nepasterovaného mléka. Ty většinou v supermarketu vůbec neseženete, popřípadě se vždycky můžete ujistit na obalu. Tady se spousta lidí chytá za hlavu, ale v reálu je toto informace, kterou většina těhotných vůbec nezná. Každá se boji sýrů s plísní, což je u pasterovaného mléka pouze fáma.
@Nela 1234 píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli je termínovaný sýr Palouček z Lidlu vhodný v těhotenství? Je to stejné jako lučina?
Ne. Sníš jeden a můžeš napsat závěť.