Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lenka 80
podívej se na stránka borelióza. cz je tam dost informací.
Pokud Tě štípl komár raději běž k lékaři, nechci plašit, ale jsou přenašeči, obzvlášť na Jižní Moravě.
Dej si tekutý pudr, nebo nějakou chladivou mast. Držím palce ![]()
@Lenka 80
Erythema migrans nevznikne po 3 dnech, to bych spíše tipoval na zánět. Na bodacím ústrojí hmyzu je takový binec, že by nám z toho vstávaly vlasy hrůzou. Tudíž i tento zánět by se musel přeléčit ATB, stačila by však klasická doba užívání (zhruba 10 dnů). V případě podezření na skutečné erythema migrans se však s ATB terapií neotálí. Penicilinová ATB mohou i těhotné.
@Doctus píše:
@Lenka 80
Erythema migrans nevznikne po 3 dnech, to bych spíše tipoval na zánět. Na bodacím ústrojí hmyzu je takový binec, že by nám z toho vstávaly vlasy hrůzou. Tudíž i tento zánět by se musel přeléčit ATB, stačila by však klasická doba užívání (zhruba 10 dnů). V případě podezření na skutečné erythema migrans se však s ATB terapií neotálí. Penicilinová ATB mohou i těhotné.
jen některé
@DanielaD
Taková alergická reakce na penicilinová ATB v anamnéze samozřejmě vylučuje jejich podání, a to nejen v těhotenství.
@Doctus píše:
@DanielaD
Taková alergická reakce na penicilinová ATB v anamnéze samozřejmě vylučuje jejich podání, a to nejen v těhotenství.
nikde nepíšu o alergické reakci
@Lenka 80 píše:
@DanielaD ahoj.diky za zajemjj vse v poradku. mazala jsem fenistylem a uz druhy den to bylo o poznani lepsi.ted uz to je uplne pryc
to jsem moc ráda ![]()
Zdravim. Pred 16 dny jsem mela pod pravym kolenem kliste. Zjistila jsem to toho dne odpoledne, kliste bylo malinky a protoze jsem hlava derava tak jsem vecer s prateli vlezla do sauny a zapomnela na nej. Kdyz jsem ho pred spanim chtela vyndat, tak kliste nikde…
V nedeli jsem se vratila ze soustredeni, bolelo me cele telo a obe kolena, ale prikladala jsem to drsnemu treninku..Muj stav se od te doby zhorsoval. Unava je takova, ze nejsem schopna vyjit ven, prip. jen par metru a jsem udychana. Tento patek jsem tak sla k doktoru s tuberackym kaslem, rymou, unavou a bolesti svulu a kloubu, dostala jsem antibiotika pro jakysi nalez na plicich…ATB beru 3. den a je mi porad mizerne…teprve dnes se mi rozsvitilo v hlave, jestli to nemuze byt vsechno od klistete. Jsem silene unavena, spala bych furt a klouby boli…horecka nic, typicky flek se neobjevil.. ![]()
Zajit zitra pro jistotu na krev?
@ANEBjája
Pošlu Ti do SZ zajímavý článek. Pokud Tě to zaujme, tak se potom ozvi.
Doxybene se určitě bere po 12 hodinách (ať už na jakoukoli nemoc), takže toto dávkování je dost divné. Určitě bych zavolala lékaři.
Brala jsem 2× denně, po 12 hodinách 1 tbl., po dobu 20 dnů. Ale měla jsem I. fázi, tak nevím. A přeléčilo se to.
Já při druhé fázi brala dokonce 400mg… po 12hod. A myslím, že po měsíci mi to snížili na 200mg. Nakonec jsem byla na atb tři měsíce
Ale naštěstí už dva roky jsou protilátky negativní.
Skončila jsem tehdy v nemocnici s podezřením na mrtvici. Brr. Hnusná nemoc.