Lymská borelióza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18270
13.9.16 18:24

@Lenka 80
svědí to, je to teplé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
13.9.16 18:33

@Lenka 80
podívej se na stránka borelióza. cz je tam dost informací.
Pokud Tě štípl komár raději běž k lékaři, nechci plašit, ale jsou přenašeči, obzvlášť na Jižní Moravě.
Dej si tekutý pudr, nebo nějakou chladivou mast. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
13.9.16 19:20

@Lenka 80

zajdi určitě k lékaři, držím Ti :kytka: palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
13.9.16 20:38

@Lenka 80
Erythema migrans nevznikne po 3 dnech, to bych spíše tipoval na zánět. Na bodacím ústrojí hmyzu je takový binec, že by nám z toho vstávaly vlasy hrůzou. Tudíž i tento zánět by se musel přeléčit ATB, stačila by však klasická doba užívání (zhruba 10 dnů). V případě podezření na skutečné erythema migrans se však s ATB terapií neotálí. Penicilinová ATB mohou i těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.9.16 11:43

@Lenka 80
jak si dopadla, je vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.9.16 11:44
@Doctus píše:
@Lenka 80
Erythema migrans nevznikne po 3 dnech, to bych spíše tipoval na zánět. Na bodacím ústrojí hmyzu je takový binec, že by nám z toho vstávaly vlasy hrůzou. Tudíž i tento zánět by se musel přeléčit ATB, stačila by však klasická doba užívání (zhruba 10 dnů). V případě podezření na skutečné erythema migrans se však s ATB terapií neotálí. Penicilinová ATB mohou i těhotné.

jen některé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
21.9.16 12:01

@DanielaD
Taková alergická reakce na penicilinová ATB v anamnéze samozřejmě vylučuje jejich podání, a to nejen v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.9.16 12:04
@Doctus píše:
@DanielaD
Taková alergická reakce na penicilinová ATB v anamnéze samozřejmě vylučuje jejich podání, a to nejen v těhotenství.

nikde nepíšu o alergické reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
21.9.16 12:09

@DanielaD
Ale já třeba ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
29.9.16 16:08
@Lenka 80 píše:
@DanielaD ahoj.diky za zajem :-) jj vse v poradku. mazala jsem fenistylem a uz druhy den to bylo o poznani lepsi.ted uz to je uplne pryc :-)

to jsem moc ráda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
2.10.16 16:16

Zdravim. Pred 16 dny jsem mela pod pravym kolenem kliste. Zjistila jsem to toho dne odpoledne, kliste bylo malinky a protoze jsem hlava derava tak jsem vecer s prateli vlezla do sauny a zapomnela na nej. Kdyz jsem ho pred spanim chtela vyndat, tak kliste nikde…
V nedeli jsem se vratila ze soustredeni, bolelo me cele telo a obe kolena, ale prikladala jsem to drsnemu treninku..Muj stav se od te doby zhorsoval. Unava je takova, ze nejsem schopna vyjit ven, prip. jen par metru a jsem udychana. Tento patek jsem tak sla k doktoru s tuberackym kaslem, rymou, unavou a bolesti svulu a kloubu, dostala jsem antibiotika pro jakysi nalez na plicich…ATB beru 3. den a je mi porad mizerne…teprve dnes se mi rozsvitilo v hlave, jestli to nemuze byt vsechno od klistete. Jsem silene unavena, spala bych furt a klouby boli…horecka nic, typicky flek se neobjevil.. :nevim:
Zajit zitra pro jistotu na krev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
3.10.16 13:07

@ANEBjája
Pošlu Ti do SZ zajímavý článek. Pokud Tě to zaujme, tak se potom ozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
3.2.17 09:37

Doxybene se určitě bere po 12 hodinách (ať už na jakoukoli nemoc), takže toto dávkování je dost divné. Určitě bych zavolala lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
3.2.17 11:42

Brala jsem 2× denně, po 12 hodinách 1 tbl., po dobu 20 dnů. Ale měla jsem I. fázi, tak nevím. A přeléčilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
7.2.17 14:32

Já při druhé fázi brala dokonce 400mg… po 12hod. A myslím, že po měsíci mi to snížili na 200mg. Nakonec jsem byla na atb tři měsíce :( Ale naštěstí už dva roky jsou protilátky negativní.
Skončila jsem tehdy v nemocnici s podezřením na mrtvici. Brr. Hnusná nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí