Lymská borelióza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
29.6.20 09:51

Určitě k lékaři :palec: Já třebas naopak neměla nikde nic, nejsu si vědoma klíšťete a mám to už několik let. Přeléčení kapačkama, ať se to aspoň zastaví, ale následky už mám :think: Klíště, komár nebo malá muchnička, to může dnes přenášet každá potvora :( ( neuroborelióza )

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.20 07:52

Tak podle doktorky to borelioza neni. Vzala teda krev, tak se uvidi… Ja porad nevim, kdyz vidim ruzne na netu fleky mensi a mene vyrazne a kazdy druhy pise ze to borelioza byla… No snad ma pravdu🤣

• Citovat
  • Upravit
785
22.5.21 20:03

Hezký večer, před 14 dny jsem měla klíště, přítel mi ho vyndal druhý den a nechal tam kusadla. Po pár dnech vypadla, ale mám tam stále takový vystouplý jako pupinek. Vprostřed bílý okolo červený. Nevypadá typicky pro boreliozu. Jenže, já už jsem pár dní unavená, nejdřív to bylo trochu, ale včera už to byl extrém. I když spím 8 h denně tak se vzbudím jak zmlácená. Včera jsem byla úplně malátná, pískalo mi v uších a musela jsem si lehnout. Hrozně mě bolí hlava a mám ztuhlý krk. Bolí mě a klepou se mi ruce a nohy.
Chci jít v pondělí k dr i když je to na objednání, tak snad mi vezme krev i bez fleku. Nevíte za jak dlouho jsou výsledky? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
22.5.21 20:25

@Kirstenn Spis nez borelioza mi prijdou priznaky jako klistova encefalitida. Das bradu na hrudnik? Svetloplachost? Rozhodne navstiv doktora nejpozdeji v pondeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.5.21 20:30
@hipisek84 píše:
@Kirstenn Spis nez borelioza mi prijdou priznaky jako klistova encefalitida. Das bradu na hrudnik? Svetloplachost? Rozhodne navstiv doktora nejpozdeji v pondeli.

Dám ale bolí to. Podle příznaků mi to našlo ještě migrénu nebo jestli to může být od zad. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
22.5.21 20:32

@Kirstenn No spojitost s klistetem atd. Nepodcenovala bych to. Najdi si priznaky klistovky. Bolest hlavy, ztuhla sije, tres koncetin. Samozrejme preji spise tu migrenu, ale pokud by to sililo, radsi nekam zajed na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.5.21 20:36
@hipisek84 píše:
@Kirstenn No spojitost s klistetem atd. Nepodcenovala bych to. Najdi si priznaky klistovky. Bolest hlavy, ztuhla sije, tres koncetin. Samozrejme preji spise tu migrenu, ale pokud by to sililo, radsi nekam zajed na pohotovost.

Děkuji, pokud se to do zítra nezlepší, tak asi zajedu na pohotovost ta bolest hlavy a zad je nesnesitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.21 21:00

Měla jsem stejné příznaky a pozitivní z krve obojí encefalitidu i boreliozu, takže bych být tebou jela na pohotovost. Příznaky se mi ještě stupňovaly…No bylo to na dlouho, ještě z toho nejsem plně venku ani po skoro 2 letech

• Citovat
  • Upravit
785
22.5.21 21:02
@Anonymní píše:
Měla jsem stejné příznaky a pozitivní z krve obojí encefalitidu i boreliozu, takže bych být tebou jela na pohotovost. Příznaky se mi ještě stupňovaly…No bylo to na dlouho, ještě z toho nejsem plně venku ani po skoro 2 letech

Děkuji za reakci. No tak jestli se to potvrdí tak se mám na co těšit… a dali vám nějaké léky nebo jste musela ležet v nemocnici? A jak dlouho jste byla mimo pracovní schopnost? Děkuji a přeji ať jste úplně zdravá co nejdříve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.21 21:12

Měla jsem boreliózu a podobné příznaky, resp. byla jsem hrozně unavená, bolela mě hlava, bolela mě šíje a ten jeden den se mi dost motala hlava.
Určitě rovnou k lékařce a uvidíš zda ti dá antibiotika nebo tě někam pošle. Ale určitě nepodceňovat. Je to svinstvo. Je to více jak půl roku co jsem prodělala boreliózu (a to jsem dostala antibiotika asi 3 dny po kousnutí od hmyzu takže poměrně brzy) a doteď mám častější bolest hlavy (do té doby jsem na to trpěla třeba 2-3× do roka, nyní min. 1× týdně hlava bolí, ale ne tak intenzivně jako první půl rok) a na tu šíji jsem taky dost háklivá a dost často pobolívá :?

• Citovat
  • Upravit
1213
22.5.21 21:14
@Kirstenn píše:
Hezký večer, před 14 dny jsem měla klíště, přítel mi ho vyndal druhý den a nechal tam kusadla. Po pár dnech vypadla, ale mám tam stále takový vystouplý jako pupinek. Vprostřed bílý okolo červený. Nevypadá typicky pro boreliozu. Jenže, já už jsem pár dní unavená, nejdřív to bylo trochu, ale včera už to byl extrém. I když spím 8 h denně tak se vzbudím jak zmlácená. Včera jsem byla úplně malátná, pískalo mi v uších a musela jsem si lehnout. Hrozně mě bolí hlava a mám ztuhlý krk. Bolí mě a klepou se mi ruce a nohy.
Chci jít v pondělí k dr i když je to na objednání, tak snad mi vezme krev i bez fleku. Nevíte za jak dlouho jsou výsledky? Děkuji :kytka:

Tak pokud máš blednoucí flek od středu s červeným okrajem tak je to erytém a může jednat se o boreliozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.5.21 21:15
@Anonymní píše:
Měla jsem boreliózu a podobné příznaky, resp. byla jsem hrozně unavená, bolela mě hlava, bolela mě šíje a ten jeden den se mi dost motala hlava.
Určitě rovnou k lékařce a uvidíš zda ti dá antibiotika nebo tě někam pošle. Ale určitě nepodceňovat. Je to svinstvo. Je to více jak půl roku co jsem prodělala boreliózu (a to jsem dostala antibiotika asi 3 dny po kousnutí od hmyzu takže poměrně brzy) a doteď mám častější bolest hlavy (do té doby jsem na to trpěla třeba 2-3× do roka, nyní min. 1× týdně hlava bolí, ale ne tak intenzivně jako první půl rok) a na tu šíji jsem taky dost háklivá a dost často pobolívá :?

Děkuji ano, určitě dojdu, pokud to nezmizí. A za jak dlouho jsi měla výsledky krve? A jak dlouho neschopenku? Snad to bude jen něco menšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.5.21 21:17
@kemeny13 píše:
Tak pokud máš blednoucí flek od středu s červeným okrajem tak je to erytém a může jednat se o boreliozu.

Je to spíš pupinek. Je to vystouplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
22.5.21 21:19
@Kirstenn píše:
Je to spíš pupinek. Je to vystouplé.

Zkus si zadat jak vypadá erytém, je to právě od prostředka blednoucí flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
22.5.21 21:21
@kemeny13 píše:
Zkus si zadat jak vypadá erytém, je to právě od prostředka blednoucí flek.

Na to jsem koukala hned, vypadá to jinak. Tohle spiš větší beďar. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast