Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kirstenn píše:
Na to jsem koukala hned, vypadá to jinak. Tohle spiš větší beďar.
No, ale k doktorovi určitě běž. Hele já mám boreliozu roky a přeléčuji antibiotiky každý rok.
@Anonymní píše:
Já jsem prvně dostala antibiotika, protože to byl typický flek boreliózy. Ty jsem měla tři týdny a po dalších třech týdnech (tj. něco málo přes 6 týdnů od kousnutí hmyzu) jsem šla na test na protilátky. Výsledky jsem měla asi za dva nebo tři dny? Potvrdily boreliózu.
Na neschopence jsem byla tři týdny. Pak jsem nastoupila do práce a po týdnu jsem lehla s virózouasi jak jsem byla oslabená z antibiotik tak jsem hned něco chytla, takže další týden na neschopence.
Aha no tak já ho mám jiný tak uvidím co mi řekne. Bere jen na objednání tak snad mě vezme.
@kemeny13 píše:
No, ale k doktorovi určitě běž. Hele já mám boreliozu roky a přeléčuji antibiotiky každý rok.
Jj určitě. To jsem nevěděla že se to takhle vrací
Tak snad se toho zbavíš ![]()
Hlavně mám jit v pondeli k zubaři tak si říkám, jestli mi třeba nebude hůř po té injekci nebo tak..
V nemocnici jsem nebyla, jen mě třeštila hlava, trnula šíje a velká únava. Neměla jsem horečky, takže jsem nebyla hospitalizovaná. Antibiotika beru dlouhodobě. Přešlo mi to do únavového syndromu, takže se léčím na imunologii. Jsem osvč, takže dělám jen když můžu. Ale už se to dost zlepšilo.
Hezky den, tak jsem volala doktorce hned ráno a řekla mi, že ona s tím nemůže nic dělat a ať zavolám na infekční do nemocnice. Že při borelióze bych měla flek.
Tak jsem tam volala, zrovna se stěhují tak mě nemůžou vzít a prý má stejně odběry udělat nejprve ona. ![]()
Tak zase znovu a prý mě tedy vezme zítra ale borelióza má prý jiné příznaky a hlavně jí zajímalo jestli jsem prodělala covid.
No připadám si jak kdybych je otravovala
Ale bohužel se to nelepší.
@Kirstenn tak to je blbost, já taky neměla flek, ten se dělá jen asi polovině nakažených. Podle mě se na tobě snaží doktorka ušetřit, protože ty testy jsou docela drahé a obvodní je neradi dělají. navíc máš všechny dost typické věci pro boreliozu. někdy klíště přenáší i podobné infekce, které nikdo netestuje, takže jsou lidi nemocní a dr se tváří, že to mají v hlavě. Nenech se odbýt. Mě první testy udělali v nemocnici v ambulanci na interně, obvodní mi to taky nechtěla udělat. Levnější test je elisa, bývá nepřesný, přesnější je westen blot. Ale je dražší. Všechno se teď svádí na covid, ale borelioza je mrcha. Soused si sehnal antibiotikum doxyhexal u veterináře a léčil se sám, protože ho dr. taky odbyl.
@Anonymní píše:
@Kirstenn tak to je blbost, já taky neměla flek, ten se dělá jen asi polovině nakažených. Podle mě se na tobě snaží doktorka ušetřit, protože ty testy jsou docela drahé a obvodní je neradi dělají. navíc máš všechny dost typické věci pro boreliozu. někdy klíště přenáší i podobné infekce, které nikdo netestuje, takže jsou lidi nemocní a dr se tváří, že to mají v hlavě. Nenech se odbýt. Mě první testy udělali v nemocnici v ambulanci na interně, obvodní mi to taky nechtěla udělat. Levnější test je elisa, bývá nepřesný, přesnější je westen blot. Ale je dražší. Všechno se teď svádí na covid, ale borelioza je mrcha. Soused si sehnal antibiotikum doxyhexal u veterináře a léčil se sám, protože ho dr. taky odbyl.
Díky za radu, no to jsem nevěděla že je to drahé. Nenechám se odbýt. Nechápu o co jim jde. Já vím, že se nemají hledat na internetu příznaky, ale samozřejmě jsem se podívala a je to podobné. Nechápu, jak si může být tak jistá, že to nemůže být, když příznaky jsou podobné.
Když jsem jí řekla, že mi dr na infekčním řekla, že flek být nemusí, tak brblala něco o těch příznacích.
Když se z testů bude vykrucovat, tak jí asi řeknu, že mi infekční řekla, že podle příznaků to borelioza být může.
Na co si pak platíme pojištění ![]()
Přidej se na fb do skupiny lymská borelioza, chlamydie…mě tam přidala kamarádka, dobře mi tam poradili, i jak se dá léčit alternativně bylinami, ale v začátku jsou vyždycky lepší antibiotika, ať se borelie neroznese do celého těla, pak se toho hůř zbavuje
@Kirstenn píše:
Díky za radu, no to jsem nevěděla že je to drahé. Nenechám se odbýt. Nechápu o co jim jde. Já vím, že se nemají hledat na internetu příznaky, ale samozřejmě jsem se podívala a je to podobné. Nechápu, jak si může být tak jistá, že to nemůže být, když příznaky jsou podobné.
Když jsem jí řekla, že mi dr na infekčním řekla, že flek být nemusí, tak brblala něco o těch příznacích.
Když se z testů bude vykrucovat, tak jí asi řeknu, že mi infekční řekla, že podle příznaků to borelioza být může.
Na co si pak platíme pojištění
Pojištění si platíme bohužel na prd. Anonymní má s testy naprostou pravdu. Levná ELISA má záchytnost možná 20%, WB je lepší, ale ani ten není100%. Já jsem právě měla negativní i WB a tak mi dělali lumbálku, kterou jsem měla jenom hraniční a s antibiotiky se taky zrovna nepředali. Čím kratší dobu to máš tím větší úspěch na vyléčení.
@Anonymní píše:
Přidej se na fb do skupiny lymská borelioza, chlamydie…mě tam přidala kamarádka, dobře mi tam poradili, i jak se dá léčit alternativně bylinami, ale v začátku jsou vyždycky lepší antibiotika, ať se borelie neroznese do celého těla, pak se toho hůř zbavuje
Děkuji přidám.
@kemeny13 píše:
Pojištění si platíme bohužel na prd. Anonymní má s testy naprostou pravdu. Levná ELISA má záchytnost možná 20%, WB je lepší, ale ani ten není100%. Já jsem právě měla negativní i WB a tak mi dělali lumbálku, kterou jsem měla jenom hraniční a s antibiotiky se taky zrovna nepředali. Čím kratší dobu to máš tím větší úspěch na vyléčení.
Díky, no jsem zvědavá jestli mi něco udělá. Jinak jsem koukala, že se dá koupit i samotest asi za 400. Ale nevím jakou má spolehlivost.. bylo mi divné, ze to hned vyloučila po telefonu. ![]()
@Kirstenn píše:
Díky, no jsem zvědavá jestli mi něco udělá. Jinak jsem koukala, že se dá koupit i samotest asi za 400. Ale nevím jakou má spolehlivost.. bylo mi divné, ze to hned vyloučila po telefonu.
Určitě se nenech odbýt. Test za 400 moc spolehlivý nebude. Oni rádi vylučují, že bez fleku být nemůže, ale já jsem ho taky neměla.
@kemeny13 píše:
Určitě se nenech odbýt. Test za 400 moc spolehlivý nebude. Oni rádi vylučují, že bez fleku být nemůže, ale já jsem ho taky neměla.
No já si taky myslím, i když píšou 91%. Asi zbytečně vyhozené peníze.
Ano, to jsem četla i na internetu, že dost lidí nemělo.
Já jsem prvně dostala antibiotika, protože to byl typický flek boreliózy. Ty jsem měla tři týdny a po dalších třech týdnech (tj. něco málo přes 6 týdnů od kousnutí hmyzu) jsem šla na test na protilátky. Výsledky jsem měla asi za dva nebo tři dny? Potvrdily boreliózu.
asi jak jsem byla oslabená z antibiotik tak jsem hned něco chytla, takže další týden na neschopence.
Na neschopence jsem byla tři týdny. Pak jsem nastoupila do práce a po týdnu jsem lehla s virózou