Lymská borelióza

1917
29.10.12 20:05

Lymská borelióza

Zdravím zajímalo by mě jestli jste někdo měli tuto nemoc a jak se u vás léčila ať už doma nebo i za hospitaizace v nemocnici a jaké jste měli následky nebo příznaky dnes jsem se s touto diagnózou vrátila z nemocnice a tak mě to zajímalo jak to bylo u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2457
29.10.12 20:23

Mne ji zjistili loni v prosinci. Ve 14 tt se mi udelal flek na noze. Do toho mista mne neco kouslo zhruba pul roku pred tim. Nasadili mi na tri tydny ATB. Podle obvodniho dr. byla timto lecba uspesne ukoncena. Muj gyn. dr. se s tim ale nespokojil. Nechal mi delat dalsi testy, ve kterych se prokazali IGG protilatky.Byla jsem kvuli tomu na infekcnim i v Praze na Bulovce, podle nich bylo vse ok. Pak mi delali jeste jeden novy test a ten mi vysel hodne spatne - tezka chronicka faze boreliozy s poruchou tvorby bilych krvinek. S touto diagnozou jsem skoncila v Praze na Vinohradech. Tam jsem si polezela. Delali mi znovu testy a vysly v poradku. Nakonec mi pri porodu brali moji i pupecnikovou krev, aby se vyloucilo, ze ji nema maly. Oboji opet cisty. Jenze ted mi delali kompletni krevni testy a bile krvinky mam opet hodne mimo referencni hodnoty. Nikdo se tim ale nezabyva. Asi si necham udelat testy jako samoplatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
29.10.12 20:25

Já jsem měla boreliozu před dvanácti lety. Po týdnu se mi udělal flek, dostala jsem atb., a nikdy jsem žádné obtíže neměla. Ani když jsem ji měla, jsem se necítila nemocná. Trvalé následky nemám. Ale já měla to štěstí v neštěstí, a přišlo se na to brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
29.10.12 20:26

Tak to jsi mě nepotěšila to bude asi léčení na dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
29.10.12 22:16

@katula9 a znáš web borelioza.cz?? pokud ne, mrkni tam..jinak já nejsem nemocná LB(a DOUFÁM, že nikdy nebudu!!)ptž je to mrcha mrch, plíživé onemocnění které člověka uváže na invalidní vozík, či mu zničí mozek..mám známou, která se dlouhá léta léčí, kombinací ATB a antimalarik a zabírá ji to, ale má neskutečně silná játra, ptž ji ta léčba neničí nijak dál a také netrpí na mykózy..a k léčbě v této republice je to velice smutná záležitost, léky které pomáhají zde nejsou registrovány, tudíž lékaři nepředepisují a ani se o to nezajímají! Vím, že spousta lidí si hradí léčbu sama a nechávají si léky dovážet přes Goldpharmu, ale já s tím osobní zkušenost nemám, jen, že o tom vím od té známé..takže přeju ti co největší sílu a nenech se odbýt u obvoďáků a ať to máš co nejdříve za sebou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
29.10.12 22:53

Já ti můžu jen popsat kam to může vést, pokud ti to doktoři zanedbají… ale zas z těch případů jsem měla ještě štěstí…

měla jsem LB před 8mi lety, ještě jako pacient u dětské lékařky. od jara do podzimu mi tvrdila (cca asi 7 měsíců) že mám jarní únavu - bylo to jak silná chřipka, ale nakonec jsem nebyla schopná ani např. vysát najednou 15metrový pokoj, musela jsem si odpočnout. testy na borelku opakovaně odmítala, že nemám flek, není to LB. nakonec jsem si je vydupala, že pokdu budou negat, tak jí je zaplatím. LB pochopitelně jako vyšitá. dostala jsem ATB, na kontrolu si mě pozvala den po dobrání posledního (to jsem jako dítě netušila, že se po dobrání ATB čeká min.dva dny, než se může udělat kontr. test). test negativní. po měsíci mě měla zpět, zas jsem trvala na testech, protože mi bylo úplně stejně. to už jsem docela hodně zapomínala apod. nakonec jsem skončila na měsíc v nemocnici na kapačkách ATB, ty to dokázaly jakž takž stáhnout do požadovaných mezí, abych mohla být prohlášena za vyléčenou. na přetrvávající bolesti kloubů mi doporučili ibalgin.

a momentální realita? mám problémy s myšlením, udržení myšlenky, nedělat chyby (bohužel jsem profesí statik :? ), pletu si slova - myslím jedno a řeknu něco jiného. nebo si nemůžu vzpomenout na daný slovo. a to mám velice slušnou slovní zásobu. ale horší je, že mám zničený klouby. vpodstatě všechny. když se mění počasí nebo jsem unavená, tak mě bolí každá chrupavka v těle. nejhoršíje, že mám malý miminko a nejzničenější mám klouby zápěstí a prstů. takže kolikrát ho po ránu nedokážu třeba pořádně přebalit, protože mám po noci klouby ztuhlé a bolavé. a taky mi padají věci z rukou. že mě nošení syna bolí, někdy hodně pekelně, to už jsem si prostě zvykla. ale permanentní brnění prstů je fakt nic moc, stejně jako poměrně pokročilá ztráta termoregulace těla… jo a taky mám poměrně velký psychický problémy, od návalů vzteku, hysterie, úzkost, panika, přehnaný stud, strach z cizích lidí, z davů lidí, např. nedokážu se postavit do kruhu lidí, mám sklony k sebepoškozování. všechno se objevilo až s touhle nemocí

mno, prý jsem zdravá. na klouby mám přece napsnaý ten ibalgin. víc doktorka neřeší. od té dětské jsem po téhle nemoci odešla a svoje dítě vozím do 15km vzdálenýho města, jen aby nechodil k téhle doktorce.

můj táta hodně chodí do lesa a LB má pozitivní cca 1-2× do roka. vždycky dostane v čr prostě běžnou léčbu, ATB na 3 týdny, ty srazí hodnoty kamsi k požadované hranici, dr.ho prohlásí za zdravého a za půl roku je tam zas. takže naši rodinu to poznamenalo celkem drsně. já třeba kvůli těm kloubům musela ve 20 letech opustit svoje milovaný ježdění do lesa - nemůžu spát ve spacáku, jinak se za pár hodin budím v šílených bolestech a nemůžu se hýbat. to mě mrzí nejvíc.

naštěstí těhotenství i porod byly ok. jestli ej syn zdravý (z hlediska LB)nevíme, ale měl by být, přenost z matky na dítě prý nebyl prokázán. trochu při životě mě drží manžel, který má naštěstí poměrně slušné znalosti masáží, tak mi od bolestí svalů, které jsou následkem zánětu kloubů, pomáhá jak jen to jde a když může, tak i se synem pomůže (ale dělá na směny, tak to ne vždy jde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19017
30.10.12 06:39

Já ji měla před čtyřmi lety… udělala se mi boule pod kolenem, z krve mi zjistili LB… asi mě něco štíplo (klíště jsem neměla)… brala jsem antibiotika, asi měsíc myslím (už si to přesně nepamatuju), za tři měsíce po dobrání jsem šla na kontrolu a bylo to v pořádku, asi jsme to podchytili na začátku…
Následky nezůstaly, jen jsem dlouho měla i tak malou bouli pod tím kolenem, ale myslím, že i ta už je pryč…

A příznaky byly co si tak vzpomínám, tak únava a takové tiky v oku, jako kdyby něco vystřelovala… když si najedeš na net, tak to najdeš, já je tam zpětně poznala, že to jsem měla, jako příznak, ale nenapadlo mě, že bych mohla mít boreliozu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.6.13 08:36

Dobre rano, vcera jsem byla s maly u obvodni lekarky a ta nam oznamila, ze jde o LB. Dostali jsme atibiotika SUMAMED FORTE SIRUP pod tim je jeste napsano AZITHROMYCINUM. Ma to brat je 6 dnu?? Je to v poradku nebo co mam delat??? Prosim poradte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.6.13 22:00

Tak to přesně sedí. Já jí měla asi před 20 lety v té době se o ní ještě tolik nevědělo. Zjistili mi jí zcela náhodou, když už si se mnou na ginekologii nevěděli rady.Rok jsem se léčila. Mezi 1.a 2.dítětem jsem měla únavové stavy a tak jsem u obvoďačky chtěla udělat testy. řekla že mi je mají udělat tam kde mi jí zjistily. V té době už jsem v rámci změny adresy měla i jiného ginekologa. Když jsem mu to řekla, konstatoval, že je obvoďačka k… a nechal mi je udělat. Byli negativní, ale vylezli tam pro změnu jiné dobroty nicméně teď se mi složilo zdraví jaksi na jednu hromadu. Nějak jsem si těch menších příznaků nevšímala, kdykoliv jsem si na něco začala stěžovat připadala jsem si jako hypochondr. Nicméně až když mě začali k tomu všemu bolet ruce a to tak, že mi dělá problém si ukrojit i chleba, začala jsem to řešit hlouběji. Už nám za sebou ortopedii, a neurologii(tam vyloučily karpální tunely)teď běhám po vyšetřeních na Homolce a čím dál víc to vypadá na tu zákeřnou potvoru. Čekám na výsledky z krve, nic méně by to vysvětlovalo to mojí věčnou únavu, ty nálady od návalů vzteku k depresím. Problémy s očima, divně brnící(jako by opařené) ruce i nohy. A po tom co jsem si tady početla začínají mi do sebe 2 a 2 zapadat. Dám vědět až budou výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28870
6.8.16 20:46

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. Malý dostal po měsíci trápení další antibiotika, první byla sumamed a vůbec mu nezabrala, po dobrání trpěl zvýšenýma teplotama a bolestma hlavy. Krevní testy byly nejednoznačné, pozitivní měl nejen LB, ale i EBV. Tento týden mu vyskočily po celém těle erythema migrans, takže jsme jeli na pohotovost a vyfasoval zinnat. Den nato mu ale začaly po těle naskakovat puchýře (slité, zvětšují se do ztracena) s rudými okraji, cca 6-8 hodin se zvětšují, pak zmizí a objeví se další a jinde.

Měl to někdo? Dr na pohotovosti mi tvrdila, že všechny tyhle skvrny jsou známkou alergie, ale „tomu“ je úplně jedno, jestli fenistil dostane nebo ne. Lehce ho to svědí, ale nebolí.

Jinak od první dávky antibiotik jako kdyby utly bolesti hlavy, teploty vymizely, začal jíst normální porce jídel, začal být normálně živý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
6.8.16 21:10

@Margery Já nejsem odborník, ale tohle vypadá jako velká kopřivka, opravdu alergická reakce. Pravděpodobně na léky. Nebo se tím tělo vypořádává s přehřátím organismu. Mám to taky, ale nevím na co, myslela jsem, že jsem alergická na paracetamol, ale dělá se mi to jen při moc vysoké horečce. Moc to svědí, ale když se to udělá, horečka je rychle na ústupu a vím, že bude dobře. Pomáhá na to snad jen studená voda, třeba otřít pro uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28870
6.8.16 21:27

@Šmušmu on ale nemá VŮBEC teplotu, má úplně normální. Antibiotika mu dr na pohotovosti změnila na jiné. Svědí to jen lehce, když to nevidí, ani to skoro neškrábe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
6.8.16 21:47

@Margery A před tím měl? Tak to asi může být reakce na ty nové antibiotika? Nemáte v rodině někoho alergického na léky?
Tak to nevím, myslela jsem, že pomůžu. Ten popis jak je to slité a tak cca po 6ti hodinách to cestuje po těle sedí, mně to cestuhe hlavně po krku, zápěstí, břichu a nohách, po takových těch „měkkých“ místech. Ale dál nevím, neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28870
6.8.16 23:20

@Šmušmu Tohle předtím nikdy neměl. Teplotu měl střídavě skoro tři týdny. Antibiotika nemá poprvé, poprvé ale takhle zareagoval po podání. A cestuje mu to všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.8.16 23:34

Ahoj, náš malej mel uplne stejne fleky nedávno, přesně jak píšeš, objevi se a zmizi a mel to alergickou reakci…My presne nevime na co, ale ve vašem případě asi ty antibiotika..Taky ho to vubec nesvedilo a za dva dny to bylo pryč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí