Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Určitě se nenech odbýt a zavolej doktorce ještě jednou. Jestli se bojí, že máš Covid tak ať tě pošle na test a po negativním testu tě pozve k sobě. Sice se prodlouží doba čekání na případná antibiotika, ale nemusí se bát.
Mě takhle lékařka taky přijmula až po negativním testu v únoru, měla jsem bolesti břicha (nutno podotknout, že mi ale volala na telefon a i mě v nejhorších křečích poslala na pohotovost (bylo to odpoledne) a dokonce mi pak volala jak to dopadlo, takže mě neodbyla, naopak)
Pokud by tě ale i tak odbyla, tak jdi raději na pohotovost. Sice budou naštvaní, že jsi nešla k praktický, ale když jim vysvětlíš, že tě odbyla, tak s tím nic nenadělají
Dekuji. No jdu tam zítra. Mě testují jednou týdně v práci, takže se bát nemusí, to jsem ji řekla.
Ano, doufám, že bude vstřícná. Chci jen ty testy ať mám klid. Nevíte za jak dlouho jsou výsledky?
Ona pořád tvrdí, že to borelióza být nemůže
Děkuji za tu skupinu, ozvala se mi tam paní z našeho města, také měla klíště dokonce na ni skočilo na podobném místě a bylo nakažené. Tak ji to zítra řeknu.
@Kirstenn Já je měla do týdne, ale bylo to po dobrání antibiotik (teda 3 týdny po dobrání antibiotik, které jsem brala též 3 týdny).
Holky, tm tak jsem byla dnes ráno u obvodní a překvapila mě, protože mi hned udělala odběry, prohlédla a když viděla jak mám ztuhlý krk, tak sama začala obvolávat infekční a poslala mě rovnou do nemocnice. Jsem po lumbální punkci. Tak jsem zvědavá co bude dál. Doufám že to bude ok.
@Kirstenn tak ti přeju brzké uzdravení (a při infekcích se krk nemá rozmasírovávat, prý se to ještě víc roznese do těla). je možné, že ani v lumbálce nic moc nenajdou, záchyt je prý malý, já jsem ji odmítla (v krvi jsem to měla pozitivní, tak jsem nechápala proč ještě lumbálku)
@Kirstenn Drzim palce, aby ti bylo brzy lepe. Sama mam zkusenost se zanedbanou boreliozou od lékařů a naslednym ochrnutim obliceje a neni o co stat.
@Kirstenn Tak hlavně, že začala jednat. Snad budeš v pořádku, dej vědět ![]()
@Anonymní píše:
@Kirstenn tak ti přeju brzké uzdravení (a při infekcích se krk nemá rozmasírovávat, prý se to ještě víc roznese do těla). je možné, že ani v lumbálce nic moc nenajdou, záchyt je prý malý, já jsem ji odmítla (v krvi jsem to měla pozitivní, tak jsem nechápala proč ještě lumbálku)
Děkuji, no já se v tom moc nevyznám tak uvidím zda to k něčemu bude. Prý se z toho dají zjistit i jiné příčiny.. budou mi ještě dělat rentgen zítra to nevím proč.
@hipisek84 píše:
@Kirstenn Drzim palce, aby ti bylo brzy lepe. Sama mam zkusenost se zanedbanou boreliozou od lékařů a naslednym ochrnutim obliceje a neni o co stat.
Děkuji, no mě hnala doktorka hned ať jedu, já chtěla až odpoledne, ale ona, že ne, že bych mohla ochrnout, bála se.
@kaja00 píše:
@Kirstenn Tak hlavně, že začala jednat. Snad budeš v pořádku, dej vědět
Díky moc. Ano jsem ráda. Nakonec není špatná. ![]()
@hipisek84 píše:
@Kirstenn Uz mas od doktoru nejske vysledky?
Ano, punkce prý v pořádku. Krev ještě nemám..
Dnes jsem byla ještě na rentgenu, prý to může být i od zad.
Hezky večer, tak jsem stále v nemocnici, mám hrozné bolesti hlavy, po té lumbálce asi. A nízký tlak. Dávají mi kapačku, ta chvíli uleví.. napadlo mě, jestli by na ten nizky tlak a bolest hlavy nepomohlo, kdybych si zakouřila. Dnes jsem měla jen ráno..
@Kirstenn píše:
Hezky večer, tak jsem stále v nemocnici, mám hrozné bolesti hlavy, po té lumbálce asi. A nízký tlak. Dávají mi kapačku, ta chvíli uleví.. napadlo mě, jestli by na ten nizky tlak a bolest hlavy nepomohlo, kdybych si zakouřila. Dnes jsem měla jen ráno..
No hele určitě ne. Já jsem taky kuřák, ale vím, že je to špatně. Na bolest hlavy jen horší.
Určitě se nenech odbýt a zavolej doktorce ještě jednou. Jestli se bojí, že máš Covid tak ať tě pošle na test a po negativním testu tě pozve k sobě. Sice se prodlouží doba čekání na případná antibiotika, ale nemusí se bát.
)
Mě takhle lékařka taky přijmula až po negativním testu v únoru, měla jsem bolesti břicha (nutno podotknout, že mi ale volala na telefon a i mě v nejhorších křečích poslala na pohotovost (bylo to odpoledne) a dokonce mi pak volala jak to dopadlo, takže mě neodbyla, naopak
Pokud by tě ale i tak odbyla, tak jdi raději na pohotovost. Sice budou naštvaní, že jsi nešla k praktický, ale když jim vysvětlíš, že tě odbyla, tak s tím nic nenadělají