Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kirstenn ať jsi brzo fit, četla jsem ve skupině, jak tě lumbálka sejmula. Snad budeš co nejdřív v pořádku
@Anonymní píše:
@Kirstenn ať jsi brzo fit, četla jsem ve skupině, jak tě lumbálka sejmula. Snad budeš co nejdřív v pořádku
Děkuji ![]()
@hipisek84 píše:
Ahoj, jen me zajimalo, jak jsi dopadla a zda uz ti je lepe?
Děkuji za zájem, nakonec to po týdnu přestalo a je mi lépe. Prý to mám od zad. ![]()
Před cca 3lety jsem prodělala boreliózu hned po objevení fleku jsem zašla k lékaři a ten dal ATB.pak odběr byl v pořádku a hodnoty borelii byly v normálu…od té doby žádný odběr nic…a o co jde asi cca půl roku možná víc mám dost problémy s pamětí a nemůžu se pořádně soustředit když mi někdo něco říká. na konec pak zjistím že ani nevím o čem se ten druhý bavil…k tomu dost výpadku slov, kolikrát se nemůžu normálně vyjádřit protože si nemůžu vzpomenout na úplně běžné stupidní slova..kolikrát jsem je nahradila úplně jiný slovy a na konci stejně ta věta nedávala vůbec smysl…říkám si zda to může být následek borelie..je mi 31 a nevím jak to říct lékaři co mám za problém už si připadám někdy jak hypochondr…tu borelii bere jako vylecenou už..
@Anonymní píše:
Před cca 3lety jsem prodělala boreliózu hned po objevení fleku jsem zašla k lékaři a ten dal ATB.pak odběr byl v pořádku a hodnoty borelii byly v normálu…od té doby žádný odběr nic…a o co jde asi cca půl roku možná víc mám dost problémy s pamětí a nemůžu se pořádně soustředit když mi někdo něco říká. na konec pak zjistím že ani nevím o čem se ten druhý bavil…k tomu dost výpadku slov, kolikrát se nemůžu normálně vyjádřit protože si nemůžu vzpomenout na úplně běžné stupidní slova..kolikrát jsem je nahradila úplně jiný slovy a na konci stejně ta věta nedávala vůbec smysl…říkám si zda to může být následek borelie..je mi 31 a nevím jak to říct lékaři co mám za problém už si připadám někdy jak hypochondr…tu borelii bere jako vylecenou už..
Borelioza není jednoduchá vyléčit. Já jí mám řadu let přeléčenou vícekrát a je to bohužel běh na dlouhou trať. Většina lékařů na to neslyší. Chce to sehnat někoho s kým je řeč a mnoho dalšího. Určitě upravit stravu a hodně pomáhají i bylinky.
Obnovují diskusi, je tu někdo kdo se aktuálně léčí nebo léčil? Jak dlouho vám trvala léčba a v jaké fázi se na ni přišlo? Děkuji
@marinka5 píše:
Obnovují diskusi, je tu někdo kdo se aktuálně léčí nebo léčil? Jak dlouho vám trvala léčba a v jaké fázi se na ni přišlo? Děkuji
Ahoj, já mám boreliozu nyní podruhé. Poprvé mě tuším v úterý večer bodl nějaký hmyz, ve čtvrtek už jsem to měla hodně nateklé, horké a takový typický boreliozový flek. V pátek ráno jsem šla k lékařce, dostala jsem Doxyhexal na 3 týdny. Už ten víkend se mi motala hlava, bolela mě, začaly bolet svaly. Po třech týdnech docela ok, po dalších 3 týdnech odběry a taky vše v pořádku. Každopádně následujicí rok a půl jsem mívala migrény, bolesti hlavy, bolesti šíje vpodstatě stále, případně s krátkými pauzami. Při stresu samozřejmě mnohokrát horší, bohužel ten rok a půl bylo stresu poměrně dost. Po tom cca roce a půl se to ustálilo, problémy občas mívám s těmi svaly (bolesti zad atd), ale pokud pravidelně cvičím a protahuju (HIIT workout, celkově pohyb na čerstvém vzduchu), tak to není tak hrozné. Bolesti hlavy téměř nemám a migrény jen jednou za čas (třeba 1× za měsíc případně při tom stresu).
No a teď v sobotu odpoledne mě kousla muchnička, nateklo to a vyloženě typicky teda ten flek nevypadá (jakože to bílé uprostřed a kolem červené), ale raději mě doktorka přeléčí, nejdřív mi napsala Doxybene na 3 týdny, ale teď jsem si „vyhádala“ alespoň na 4 týdny, takže jsem dostala ještě jedno balení. Protože jestli to je borelioza, tak chci mít jistotu a minule mi ty 3 týdny nepomohli, tak snad budou stačit 4 týdny. Problémy zatím žádné, tak snad to bude ok. Jinak atb mám tentokrát od pondělí ráno, takže vlastně během necelých 48 hodin, takže teoreticky by to mělo pomoci spíš. Uvidíme no. Takže za mě určitě raději na 4 týdny pokud je nákaza v prvních dnech od kousnutí.
Držím palce, je to hnusná nemoc.
Zdravím, právě prodělávám třetí měsíc s limskou boreliózu. Je tu někdo kdo by poradil co a jak? Je mi hrozně zle