Lymská borelióza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2500
26.4.17 11:57
@Lada84 píše:
Zdravim. Pred 16 dny jsem mela pod pravym kolenem kliste. Zjistila jsem to toho dne odpoledne, kliste bylo malinky a protoze jsem hlava derava tak jsem vecer s prateli vlezla do sauny a zapomnela na nej. Kdyz jsem ho pred spanim chtela vyndat, tak kliste nikde…
V nedeli jsem se vratila ze soustredeni, bolelo me cele telo a obe kolena, ale prikladala jsem to drsnemu treninku..Muj stav se od te doby zhorsoval. Unava je takova, ze nejsem schopna vyjit ven, prip. jen par metru a jsem udychana. Tento patek jsem tak sla k doktoru s tuberackym kaslem, rymou, unavou a bolesti svulu a kloubu, dostala jsem antibiotika pro jakysi nalez na plicich…ATB beru 3. den a je mi porad mizerne…teprve dnes se mi rozsvitilo v hlave, jestli to nemuze byt vsechno od klistete. Jsem silene unavena, spala bych furt a klouby boli…horecka nic, typicky flek se neobjevil.. :nevim:
Zajit zitra pro jistotu na krev?

Ahoj, oživuju tuto diskuzi… byla to tehdy borelioza? Nebo něco jiného? :)

@klenice píše:
Brala jsem 2× denně, po 12 hodinách 1 tbl., po dobu 20 dnů. Ale měla jsem I. fázi, tak nevím. A přeléčilo se to.

Taky jsem brala vyšší než 200 mg. Brala jsem 300 a pak 400 mg denně. Na rozšířenou boreliozu (kdy máte už ošklivé příznaky v plném proudu) je to fakt nutné. Na infekčním mě vyhodili, že není potřeba a že jsem přeléčená a ať si zajdu na psychiatrii :( Strašné chování. U odborníka potom jsem dostala i kombinaci antibiotik. Už to není vůbec jednoduché se z toho dostat :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
14.6.17 06:23
@quera píše:
Taky jsem brala vyšší než 200 mg. Brala jsem 300 a pak 400 mg denně. Na rozšířenou boreliozu (kdy máte už ošklivé příznaky v plném proudu) je to fakt nutné. Na infekčním mě vyhodili, že není potřeba a že jsem přeléčená a ať si zajdu na psychiatrii :( Strašné chování. U odborníka potom jsem dostala i kombinaci antibiotik. Už to není vůbec jednoduché se z toho dostat :/

Proc jako si mas zajit na psychiatrii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
14.6.17 14:41
@miasek píše:
Proc jako si mas zajit na psychiatrii?

Nevím, ale máme takovou zkušenost snad všichni, kdo po té jejich směšně krátké léčbě (kdy se ani jeden příznak nezlepšil ani o kousíček) chtěli další léčbu. Ty teploty, to je dle nich psychika. Klouby a svaly dle nich taky psychika. Nesmysl samozřejmě, protože mnoho lidí jim fakt věří a na psychině jim šoupnou antidepresiva…a nic se jim samozřejmě nezlepší. Já od začátku věděla, že se mě takto snaží zbavit a odmítla jsem psychologa/psychiatra. Psychicky jsem se cítila ok a problémy způsobovala nevyléčená borelioza. ATB zabrala (ale asi tak 2-3 měsíce z toho nejhoršího)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.17 10:40

Zdravím. S manželem se snažíme o miminko, ale jelikož měl nedávno klíště a dostal antibiotika(doktor řekl, ze ma ukázkovou boreliozu) zajímalo by mě jestli se muzem snažit dál. Čtu, že borelioza se přenáší pohlavním stykem.

• Citovat
  • Upravit
2997
10.7.17 10:43
@Anonymní píše:
Zdravím. S manželem se snažíme o miminko, ale jelikož měl nedávno klíště a dostal antibiotika(doktor řekl, ze ma ukázkovou boreliozu) zajímalo by mě jestli se muzem snažit dál. Čtu, že borelioza se přenáší pohlavním stykem.

Pohlavním stykem? Fakt? To jsem vůbec nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.17 10:45

@freeport dost se o tom na internetu dohadují, tak nechci riskovat.

• Citovat
  • Upravit
15162
10.7.17 11:59

To je nesmysl. borelioza není přenosná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.17 12:27
@Anonymní píše:

Tak to je pekna kravina delala jsem praci na lymeskou boreliozu a pohlavnin stykrm neni mozny přenos…leda ze by měl partner klistaka na penisu a pri pohlavnim styku se pustil a zakousl se vam do vaginy???????????????????? na internetu nejsou vzdy zcela pravdive informace…od toho je odborná literatura s i int. Stranky…

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
10.7.17 21:46

Mam ji prelecovanou ve 2. stadiu, jsou nasledky. Tech uz se nezbavim. Nikde sem neslysela, ani necetla o prenosu sexem. Lezela sem na kapackach normalne na luzkovem na neuru, mozna si tu infekcnost pletete s klistovkou 8)

• Citovat
  • Upravit
2500
12.7.17 19:27

Anonymní, na to myslím není jednotný názor. Jestli se nachází borelie ve spermatu. Pokud na to nebyl udělán výzkum, je to zatím neprokázané. Přenos krví možný je. I při pohl. styku mohou vznikat drobné mikroskopické trhlinky. Člověk nikdy neví. Každopádně z matky na plod se to přenést dá, těch případů je dost. Je teda otázka, zda to šlo transplacentární cestou či až při porodu přenosem krví. Na to se ty názory taky neshodují :/ člověk neví, čemu věřit. Jestli to tvému manželovi podchytli v 1 stadiu, tak při dobré léčbě snad boreliozu ani nepocítí. Osobně bych počkala těch 6 týdnů (co má správná léčba 1.fáze boreliozy trvat) a pak se začla snažit. Ale to je jen na tobě samozřejmě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 18:24

Ahoj holky, dnes jsem si na manželovi všimla tohoto fleku. Samozřejmě jde zítra k Dr, ale stejně prosím o váš názor. Myslite, že to je borelióza?

• Citovat
  • Upravit
28.6.20 18:37

To by klidně mohlo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
28.6.20 18:44

Ano, vypadá to fakt jako borelióza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.6.20 18:58

Na 99% dle mého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 19:03

Take nas zitra ceka navsteva lekare. Mam podezreni s toutou skvrnou, ze to bude take borelioza, ze?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex