Lyrica titrace - dávkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.5.19 14:37
@Dunkey píše:
@Michaela198928 me ji takto navysil dr. Prvni tri dny jsem brala jen jednou denne, za dalsi tri dny dva denne a nakonec tri denne. Pamatuji si, ze jsem volala asi po dvouch tydnech dr, ze mi to nepomaha, sam mi rekl, at vytrvam jeste alespon dva tydny a pak teprve kdyby nebyla zadna zmena, da mi jine prasky. Opravdu ten nastup lyricky nejakou dobu trva, pokud mas, tlum uzkost zkraje neurolem, lexaurinem apod. Ale to je jen na kratkodobe brani, vznika zavislost, i kdyz me ze zacatku hodne pomohly, nez zacla ucinkovat lyrica. Jinak samotna lecba leky nema 100% ucinnost, je treba pracovat s terapeutem

Mě přijde, že jakoby nemám úzkost, ale ráno se nemůžu dokopat do práce a jsem spíš rozklepaná a takový ten pocit, že nic nezvládnu…no počkám až se doktorka vrátí a zeptám se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.5.19 14:59

@Michaela198928 nadmerna obava, ze neco nezvladnes, byt je jedna o malickost je tedy podle me uzkost..v praci bych se z vysoka vykaslala na kolegyni, i kdyz Ti neco provedla, za Tve uzkosti pravdepodobne nemuze, byla jen spoutec. Mas moznost jit na neschopenku jak Ti zde uz nekdo pise, ale bala bych se, ze ted pujdes marodit, uzkost prejde, ale jakmile nastoupis do nove prace, prijde znovu. „Utek“ je jen kratkodoba uleva, ne reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:10
@Dunkey píše:
@Michaela198928 nadmerna obava, ze neco nezvladnes, byt je jedna o malickost je tedy podle me uzkost..v praci bych se z vysoka vykaslala na kolegyni, i kdyz Ti neco provedla, za Tve uzkosti pravdepodobne nemuze, byla jen spoutec. Mas moznost jit na neschopenku jak Ti zde uz nekdo pise, ale bala bych se, ze ted pujdes marodit, uzkost prejde, ale jakmile nastoupis do nove prace, prijde znovu. „Utek“ je jen kratkodoba uleva, ne reseni.

Myslela jsem tím, že nemám už dvojité vidění a takovou tu depersonilizaci a svírání hrudníku. Teď tu úzkost mám v mysli… taky jsem ještě na neschopence nebyla… a to trpím takhle od začátku března…ty bys tedy vytrvala v této práci do konce? Já právě nevím jestli by nebyl lepší odpočinek, ale také se bojím, že by se to doma mohlo i zhoršit a vracení se do práce by bylo horší. Přemýšlíš stejně jako já…:) Prostě vždy když mě to takhle sejme, tak se mi sníží sebevědomí a nevěřím si…vždy se mi to odráží nejčastěji do práce. A nejvíc mě štve, že v práci vůbec nemůžu jíst, nejde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:18

Já totiž neberu lexaurin, neurol nic…ani nevím jestli se to k Lyrice může…ale až přijde doktorka, tak se jí zeptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.5.19 15:18

@Michaela198928 ja vicemene bojuji s uzkosti uz tri roky, lecim se rok, na terapii chodim pul. Kdyz jsem byla v zacatkach uzkosti, tak bych si urcite na Tvem miste vzala neschopenku, jelikoz bych nebyla schopna zvladat, dneska uz vim, ze utek neznamena ulevu. Chodis nekam na terapie? Zkus kouknout na netu na meditaci, nejake dechove cviceni..me hodne pomohlo zvolit si barvu co mam rada, zavru oci, predstavim si ji jak ji nadechuji a s vydechem poustim cernou ( uzkost) z tela pryc. Chce to trosku cviku, ale kdyz uz se hromadi stres a jde na me uzkost nebo panika, behem par minut je to pryc. Jestlize Te to prepada v praci a mas minutku pro sebe, zkus. S jidlem jsem mela take potize, ale to uz jen diky tomu, ze mi parkrat uvizli sousto v puse a ja se pak bala uz predtim jidlem, ze se mi to stane znova, to same treba i se spankem. Zkus se pred jidlem parkrat nadechnout, vydechnout, hodit se do klidu, klidne si muzes rict nic se nedeje, ted se v klidu najim..nebo se casem naucis na tohle vubec nemyslet, jakoby zadne potize s jidlem nebyly. Jakmile se toho bojis dopredu, tak uz se nenajis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.5.19 15:19

@Michaela198928 muze. Ja mam k tomu neurol nebo jeste grandaxin. Divim se, ze jsi ho nedostala jako prvni pomoc, kdyz je nejhur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:43
@Dunkey píše:
@Michaela198928 muze. Ja mam k tomu neurol nebo jeste grandaxin. Divim se, ze jsi ho nedostala jako prvni pomoc, kdyz je nejhur

No já jsem nejdřív dostala Lexaurin, ale ten jsem si nevzala ani jednou a pak jsem dostala Lyricu. Bojím se právě, že bych po Lexaurinu byla mimo…nikdy jsem tyto prášky nebrala. Už takhle mi přijde, že jsem po Lyrice trochu mimo…nechci se vzdávat, ale boj je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:48

Chodím na terapie a stáhla jsem si i meditace. Jsi moc hodná, že mi takto píšeš :) Začala jsem chodit i na Jógu… jakmile přijdu domů, tak se většinou hned najím, jak mám hlad. V práci mi třeba taky kručí v břiše, ale nenajím se. Nejhorší je to po ránu, jak prostě zazvoní budík, tak než se vykopu, tak ho tak 10 krát odložím… no myslím si, že asi budu potřebovat zvýšit pak tu Lyricu… i když ji mám tedy jen na 150 mg týden. U mě je to, že nejsem vůbec trpělivá a chci aby mi bylo dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:50

Říká se, nemysli na to… ale když je člověku špatně, tak jak na to nemá myslet? Samozřejmě se strachuju i nové práce…jestli to tam budu zvládat, když jsem takhle rozhozená atd. Prostě je to na ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:52

Akorát ještě nechápu to slovo spouštěč… já jsem rok a půl měla k práci tři brigády…tak je možné, že jsem se přepracovala, ale když je ta hádka spouštěč…tak právě si myslím, že za to hádka může…nějak jsem při meditaci přišla na to, že nesnesu moc kritiku na moji osobu… a nebo když něco zkazím, tak se hned omlouvám…vadí mi, když se někdo na mě zlobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 15:55

A poslední otázka…Lyrica ti teda zabrala za cca měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.5.19 18:40

Me zabrala snad do 3 tydnu max, uz nevim uplne presne, ale i tak stale tu a tam sahnu po neurolu, kdyz uz nevim kudy kam. Na terapii jste neprisli s dr co by Ti to mohlo spoustet? Muze to byt cokoliv, smrt, nehoda, zazitek z detstvi..Tzv spoustece se velice spatne hledaji, ja si sama take nejsem uplne jista, co mi to spousti, jen tipuji. K uzkosti muze byt i dedicna predispozice, nemel treba nekdo v rodine? Zkusila bych se jeste zamerit na posileni sebevedomi, to by take mohlo pomoci ;) vim je to nekdy tezke, sama mam obdobi kdy je vse OK a kdy mam strach jit spat..musime bojovat.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 18:56
@Dunkey píše:
Me zabrala snad do 3 tydnu max, uz nevim uplne presne, ale i tak stale tu a tam sahnu po neurolu, kdyz uz nevim kudy kam. Na terapii jste neprisli s dr co by Ti to mohlo spoustet? Muze to byt cokoliv, smrt, nehoda, zazitek z detstvi..Tzv spoustece se velice spatne hledaji, ja si sama take nejsem uplne jista, co mi to spousti, jen tipuji. K uzkosti muze byt i dedicna predispozice, nemel treba nekdo v rodine? Zkusila bych se jeste zamerit na posileni sebevedomi, to by take mohlo pomoci ;) vim je to nekdy tezke, sama mam obdobi kdy je vse OK a kdy mam strach jit spat..musime bojovat.. :kytka:

Já vůbec právě nevím no…měla to babička prý chvíli…nevím jestli se bojím budoucnosti…většinou se mi to spustí vždy když mám přítele…možná je to náhoda nevím…teď jsem třeba spustila plac, že se bojím že se nikdy už neuzdravim…mám to teď jak na houpačce…musím se asi kopnout do zadku nebo nevím…no začalo mi to o prázdninách před začátkem čtvrťáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 18:59

Hlavně se bojím, aby mě kvůli tomu přítel neopustil…nechápe co prožívám…což chápu.. jen si už přijdu strašně unavena z toho všeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 19:03

Akorát to teda musel být spouštěč jako prase…když se v tom už placam dva měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat