Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, asi to je velmi individualni..chteli jsme v unoru jet na hory, jen na 3-4 dny. V te dobe budu asi ve 2.mesici tt. Dostali jsme poukaz na pobyt, a kam jinam jet v zime nez na hory? Welness nejde, teplo ve virivce a v saune by nebylo idealni
.
Bali byste se lyzovat? Snowboard jsem zatrhla, na nem si nejsem tak jista a obcas jeste spadnu. Ale lyze mi tolik nebezpecne neprijdou, jezdila bych pomalu a ne cely den. Samozrejme dam jeste na radu lekare.
Dekuji, prosim jen relevantni odpovedi ![]()
@Petra0009 píše:
Ahoj holky, asi to je velmi individualni..chteli jsme v unoru jet na hory, jen na 3-4 dny. V te dobe budu asi ve 2.mesici tt. Dostali jsme poukaz na pobyt, a kam jinam jet v zime nez na hory? Welness nejde, teplo ve virivce a v saune by nebylo idealni.
Bali byste se lyzovat? Snowboard jsem zatrhla, na nem si nejsem tak jista a obcas jeste spadnu. Ale lyze mi tolik nebezpecne neprijdou, jezdila bych pomalu a ne cely den. Samozrejme dam jeste na radu lekare.
Dekuji, prosim jen relevantni odpovedi
Ne nelyzovala bych. Může tě někdo srazit.
Jsi vůbec už těhotná když za měsíc budeš ve druhém měsíci? Druhý měsíc začíná když ti vynecha menstruace.
Příspěvek upraven 06.01.23 v 06:42
Záleží jak se cítíš, jak umíš lyžovat.
Já třeba na lyžích nikdy nespadla. Ale nikdy nevíš kdo tě může na svahu sejmout. Já za sebe ne, klidně bych se tam jen procházela.
A pokud bych se rozhodla, jezdila bych jen nějaké modré sjezdovky.
Zaridil bych si wellness
tam si můžeš v klidu nastavit teploty tobě pohodlné
a na lyže bych se vytento. Můžeš jezdit pomalu ale že nepřijetí nějaký střelec ti nikdo nezaručí ![]()
Ne, nejsem vymastena jako Agáta…muzes byt sebelepsi lyzarka a stejne nikdy nevis, kdo te muze sejmout…
@JancaS84 píše:
Ne nelyzovala bych. Může tě někdo srazit.
Jsi vůbec už těhotná když za měsíc budeš ve druhém měsíci? Druhý měsíc začíná když ti vynecha menstruace.Příspěvek upraven 06.01.23 v 06:42
Podle testu ano, k lekari teprv pujdu. Nevim zda pojedem 1.nebo 3.tyden v unoru…Resim to kvuli dovolene v praci, jestli si ji mam vubec kvuli tem horam brat
. Nonkdyztak se doma zabavim jinak
.
Přesně, jak píše Mava, záleží, jak se cítíš. Já celý první trimestr hrála beachvolejbal, jezdila na kole i do té vířivky jsem chodila… Konzultovala jsem se svou Dr. A ta mi řekla, že první trimestr je buď, anebo. Že miminko je tam tak chráněné, že ani případný pád mu neublíží. A ať dělám vše, na co jsem byla zvyklá. Jen jízda na koni se nedoporučuje a začínat něco nového ve sportu.
Něco jiného teď (6./7.) to už lyže vynecháme ![]()
Nelyžovala jsem v těhotenství nikdy. A to jsem sportovní nadšenec, dokud břicho dovolilo, běhala jsem, jezdila na kole, běžkovala. Ale u sjezdovek nikdy nevíš, kdo tě srazí nebo jenom třeba blbě dloubne loktem. Klidně bych si dala pobyt na horách, klidně i wellness, ale sjezdovky nechala doma. Taky ti může být pěkně blbě a budeš ráda, že obejdeš 5 kiláčků kolem chaty
![]()
Příspěvek upraven 06.01.23 v 06:54
@Mava píše:
Záleží jak se cítíš, jak umíš lyžovat.
Já třeba na lyžích nikdy nespadla. Ale nikdy nevíš kdo tě může na svahu sejmout. Já za sebe ne, klidně bych se tam jen procházela.
A pokud bych se rozhodla, jezdila bych jen nějaké modré sjezdovky.
Rekla bych, ze umim lyzovat dobre. Ale srazit me nekdo muze no
. Tak uvidime…
@unuděná píše:
Nelyžovala jsem v těhotenství nikdy. A to jsem sportovní nadšenec, dokud břicho dovolila, běhala jsem, jezdila na kole, běžkovala. Ale u sjezdovek nikdy nevíš, kdo tě srazí nebo jenom třeba blbě dloubne loktem. Klidně bych si dala pobyt na horách, klidně i wellness, ale sjezdovky nechala doma. Taky ti může být pěkně blbě a budeš ráda, že obejdeš 5 kiláčků kolem chaty![]()
Dekuji za nazor. welnessu se bojim, virivka, sauna apod se v tehotenstvi nesmi ne? jedine bazen a nejaka solna jeskyne?
Já bych nelyžovala. Kamarádka lyžovala ještě v 6. měsíci. Je to individuální. Rozhodnutí je jen na tobě ![]()
@Petra0009 píše:
Dekuji za nazor. welnessu se bojim, virivka, sauna apod se v tehotenstvi nesmi ne? jedine bazen a nejaka solna jeskyne?
Takhle v začátku těhu bych se vířivky nebála, místo sauny na chvilku do páry, bazén, masáž, odpočinek
Ale nevím, tomuhle já neholduji, na hory jezdíme chodit po výletech, ne se válet ve vířivce ![]()
@Petra0009 píše:
Ahoj holky, asi to je velmi individualni..chteli jsme v unoru jet na hory, jen na 3-4 dny. V te dobe budu asi ve 2.mesici tt. Dostali jsme poukaz na pobyt, a kam jinam jet v zime nez na hory? Welness nejde, teplo ve virivce a v saune by nebylo idealni.
Dekuji, prosim jen relevantni odpovedi
Zrovna to teplo ve vířivce je úplně v pohodě a pokud je privatni a čištění před každým použitím tak nevidím problem. Sdílená s půlkou akvace.. no ty vyvary bakterii v těhotenství bych vynechala. Jinak si klidně lyžuj, ale nesmis spadnout nebo se nechat sejmout. Problem není lyžování, ale případný pád nebo zlomenina, kdy muže dojit k tromboze. Me by to za to nestalo. Schumacher taky uměl lyžovat bych tak řekla
jinak na ty hory bych jela na jaře nebo v červnu. Bude hezky na prochazky