Lze předčasně splatit PÚ u ČMSS?

Anonymní
31.7.14 21:26

Lze předčasně splatit PÚ u ČMSS?

Omlouvám se za anonymitu, ale nechci tu „veřejně“ řešit naši situaci :) Máme 3 měsíce překlenovák u ČMSS. Prý s naší situací nic jiného možné nebylo - klasická hypo, atd. Otázkou tedy je, zda se dá v budoucnu předčasně splatit tento úvěr, vypovědět smlouva, cokoliv, aby se dala vzít klasická hypotéka?

Četla jsem, že to údajně nejde, ale nevím, jak je to, když se nějak třeba hned doplatí stavebko, zda se tím sníží třeba doma, splátka, cokoliv, co by nám pomohlo ušetřit, nebo s tím třeba 20 let nehneme?

Ve VOP jsem nic nevyčetla, tak jsem zmatená :(

Díky za každou radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
220
31.7.14 21:45

Neznam konkretne cmss, ale myslim, ze to sporitelny maji podobne. Preklenovak je velka past, ale da se z ni dostat dvema zpusoby
1] pri vyroci fixace - to byva 6 let

1. pri splneni bodoveho hodnoceni - to se tam musi nasypat hodne penez nad ramec predepsanych splatek, byva to minimalne 40 procent cilove castky, ale ty vzorecky jsou udelane tak, ze obvykle se tam musi dat jeste vic, pak se to preklopi na radny uver a ten uz splatit jde

Dokud byly vysoke urokove miry, tak se vyplatila varianta c.2. S nizkymi uroky ten efekt neni tak veliky a je lepsi si penize nechat nekde jako dostupnou rezervu a uplatit pak jednorazove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
31.7.14 21:46

My jsme překlenovací úvěr předčasně splatili. Musei jsme splnit dvě podmínky- splácet určitou dobu a muselo být pomocí jednorázové částky splaceno 40 procent úvěru. Poradila nám poradkyně od Lišky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
31.7.14 21:53
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale nechci tu „veřejně“ řešit naši situaci :) Máme 3 měsíce překlenovák u ČMSS. Prý s naší situací nic jiného možné nebylo - klasická hypo, atd. Otázkou tedy je, zda se dá v budoucnu předčasně splatit tento úvěr, vypovědět smlouva, cokoliv, aby se dala vzít klasická hypotéka?

Četla jsem, že to údajně nejde, ale nevím, jak je to, když se nějak třeba hned doplatí stavebko, zda se tím sníží třeba doma, splátka, cokoliv, co by nám pomohlo ušetřit, nebo s tím třeba 20 let nehneme?

Jsem na tom stejne. Uz 4 roky splacim PU u Reifeissenky, chtela jsem prejit na hypoteku, ale temer 250tis bych tak vyhodila z okna. Jedina sance je co nejdriv nasetrit 40% dluzne castky a zacit platit zbyvajicich 60procent uz bez uroku. Je to nejhorsi zpusob pujcky, ale jinak bych na cilovou castku nedosahla, mam maly prijem. Je to past. Mas malo penez, tak budes platit urok jako prase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
31.7.14 22:16

My jsme PÚ konkrétně u ČMSS také splatili, ale rozhodně jsme tam museli vložit víc než 40% právě proto, že jinak nevycházelo to bodové hodnocení. Musím ale říct, že nám peníze na splacení PÚ půjčil moc dobrý kamarád za velice příznivých podmínek a v tomto kontextu nás tento způsob řešení financování našeho bydlení nakonec vyšel velmi výhodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
31.7.14 22:26

@boule76 My jsme meziúvěr splatili po prodeji nemovitosti, stejně tak i klasickou hypotéku. Obecně platí, že jakýkoli úvěr od nuly je nevýhodný. Ale reklamní masírka funguje- proč cpát do nájmu cizímu, když můžu cpát do vlastního (vlastně tedy bance)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.14 00:45
@Anonymní píše: Omlouvám za anonymitu, ČMSS umožňuje předčasné splacení pouze ve 3 případech: smrt, prodej nemovitosti, rozvod. Pokud Vás zajímá jak se to dá i přesto vyřešit tak jedině mail na ok9@centrum.cz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.14 06:41

Díky holky. Právě jsme se o tom bavili s nezávislým fin. poradcem a říkal, že měnila Liška podmínky a tak se na to nedá prý 19 let sáhnout, což jsem ale nikde nevyčetla. Že jediné východisko by byla hold jen smrt někoho z nás, nebo rozvod, jinak prostě nejde nic. Ani pokuta za předčasné splacení, nic, což mi přijde jako blbost, ale fakt nevím. Brali jsme to letos, tak se mohly fakt podmínky změnit :(

• Citovat
  • Upravit
1727
1.8.14 09:41

Zkuste ještě napsat dotaz na Lišku - napřímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.14 09:45
@boule76 píše:
Zkuste ještě napsat dotaz na Lišku - napřímo.

To jsem taky říkala, že to bude nejlepší :)

• Citovat
  • Upravit
1.8.14 12:43

Tady to je celkem dobře popsané.

http://afpcr.cz/…-za-trest-2/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
1.8.14 15:01

To tedy zpřísnili podmínky příšerně. My jsme možnost předčasného splacení měli, a nemuseli jsme se ani rozvést či umřít. Pravda je, že jsme tak učinili před necelými 2 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 16:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
1.8.14 17:39

Tak to jsme měli haluz

• načítám...
  • Citovat