Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Soudím z nejbližšího okolí: nemá, protože bezproblémové dítě to poníží a urazí, a problémové naopak ještě víc přejde do protiútoku a spíš bych hledala příčinu, proč se chová jak se chová ![]()
@kamila44455 píše:
Ahoj,
Myslíte si, že když jsou pubertaci drzý, neposlouchají, nosí spatné známky, tak má efekt dát domácíí vezení, nebo třeba zákaz mobilu, tabletu, PC a televize? Nebo si myslíte, že to nemam lámat přes koleno, abych se,,nepovyšoval"a nad ně? Poprosím napiste mi vás názor nebo vaši osobní zkušenost
Myslím si, že to nepomůže. Není to o povysovani, je to o komunikaci. Proč je drzý? Proč neposlouchá? Jak dlouho? Je to opravdu „jen pubertou“? Chtělo by to dohodnout pravidla, hranice a samozřejmě i postihy v případě nedodržování, ale i odměny v případě zlepšení…
@kamila44455
Na moji dceru to zadnej efekt nemelo, prislo mi, ze byla prave o to vic drzejši
.Domaci vezeni a zakaz mobilu mela dceru jenom jednou a pak uz ne, protoze to fakt zadny vychovny efekt nema
Kup si knihu Výchova bez poražených, je výborná, ukazuje proč takove metody nefungují a jak zlepšit komunikaci a tím i chovani
Znám případy, kde to funguje. Místo dotykace dostalo dítě 9.tr. tlacitkovou Nokii do doby, než si zlepší známky. A šlo to ![]()
@divine woman píše:
To nevím, ale nasereš je spolehlivě.
Ale to neni účel je naštvat ![]()
@ProfZav píše:
Znám případy, kde to funguje. Místo dotykace dostalo dítě 9.tr. tlacitkovou Nokii do doby, než si zlepší známky. A šlo to
To verim, ze zafunguje, ale zase nechci dite pred spolužáky ztrapnit ![]()
No „zaracha“ bych osobně uplatňovala tak do 13 let věku, pak už mi to přijde nevhodné - hlavně neúčinné.
Na me zafungovalo az to, ze si me nasi nevsimali a prestali buzerovat a vse zakazovat. Nasli cigara - hm, tak si to uzij. Muzu ven do 11 vecer? - di si kam chces… atp. Po tydnu me to fakt ptestalo bavit, ale nedoslo na trapny rozhovory. Delali jsme ze nic a zacli jsme nejak od znova. Pred tim to doma byl uz fakt masakr a blba znamka byla prd oproti tomu, jakej jsem byla haj*l ![]()
@Micaella22 píše:
Na me zafungovalo az to, ze si me nasi nevsimali a prestali buzerovat a vse zakazovat. Nasli cigara - hm, tak si to uzij. Muzu ven do 11 vecer? - di si kam chces… atp. Po tydnu me to fakt ptestalo bavit, ale nedoslo na trapny rozhovory. Delali jsme ze nic a zacli jsme nejak od znova. Pred tim to doma byl uz fakt masakr a blba znamka byla prd oproti tomu, jakej jsem byla haj*l
To bych řekla, že by to byla i pro nejaký pubertaky spís odmena ![]()
Ano, velmi účinné. Jedná z mých maminek to aplikovala po třídních schůzkách a výsledky už jsou viditelné. Dcerka se zlepšila dokonce ve více předmětech. Šestá třída. ![]()
Ahoj,
Myslíte si, že když jsou pubertaci drzý, neposlouchají, nosí spatné známky, tak má efekt dát domácíí vezení, nebo třeba zákaz mobilu, tabletu, PC a televize? Nebo si myslíte, že to nemam lámat přes koleno, abych se,,nepovyšoval"a nad ně? Poprosím napiste mi vás názor nebo vaši osobní zkušenost