Má mě na háku, syn 2,5 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
15.7.26 16:29

Je to prostě malé děcko, dělala to všechna, a většinou z toho vyrostla. Co bych rozhodně dítěti neudělala - vydírat ho, že jsem smutná. Že skáče po gauči, to je normální, asi bych to řešila jen v případě, že by to dělal na návštěvě - stáhnout k sobě na klín s tím, že doma muže, tady ne. Vyplazování jazyka třeba na doktorku - to je zase druh snahy navázat kontakt. Kdyby plival, prskaly, tak důrazně ne, není to ani slušné, ani pěkné - a zakrýt při dalším pokusu pusu. Ono to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
15.7.26 16:34
@Duhovka12 píše: Více

To mě právě napadá taky. Klučík na sebe strhává pozornost za každou cenu a jak je vidět, tak se mu to daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.26 18:09

Jsou tu super rady od mnohem zkušenějších mamin, než jsem já. Jeden kousek, pětiletá. Když šla čerstvě do školky jako tříletá, donesla si domů jakýsi nešvar - prskat po kamarádkách. Údajně se tím robátka bavila naprosto běžně, učitelky mrtvé.

Občas mi paní učitelky řekly, že prská na děti (a děti na ni), jednou jsem to i viděla. A vysvětlovala - velmi dlouze, podrobně, proč je to nehezké atd. Bez efektu. Jednoho dne na mě ňuninka prskla a měla z toho děsnou psinu. Zdržela jsem se komentáře, nabrala jsem do pusy hojné množství vody… a prskla zpět. Dítě zlité a v šoku, pak spustila řev. My s manželem mrtví smíchy. Omluvu za sebe nemám - měla jsem vojenskou výchovu a otec nám dával naprosto běžně okusit vlastní medicínu. Musím dodat, že k podobné reakci byly vhodné podmínky: Byli jsme na terase a nikoliv na pohovce v domě, bylo teplo, v hrnku byla čistá voda, nikoliv mai tai, dítě na sobě nemělo školkové šatičky, ale zadudané tričko. Až dořvala, tak už to nikdy neudělala. Občas podobný přístup aplikuji. U tebe bych si jen dala pozor, zda ve 2.5 letech není na podobné FAFO moc brzy. To posoudit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
15.7.26 18:19

Tady je spousta skvělých rad, škoda, že jsem je necetla, když prvnímu byly 2,5. “Naštěstí” me toto období čeká ještě jednou :D
Ja bych jen dodala, ze kdyz syn vyplazoval jazyk doma, tak jsem to přecházela, ale vyplázl ho na prodavačku, tak jsem mu ten jazyk čapla a nenechala zatáhnout zpátky, bylo mu to asi nepříjemný, tak to nedělal už.
Ad silnice - držela jsem ho za ruku. Ale tím stylem, že JA bych se ztratila, JA bych mohla spadnout do silnice, on si pak myslel, ze hlídá me a to se mu líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí