Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V únoru při venkovní teplotě mínus 25 jednoznačně
![]()
rodíte nahá a kocháte se pohledem z okna na ptáky umrzající za letu
/ viděla jsem nějaký hezký dokument někde z arabské země, rodička předpisově zahalena, od pasu nahorů…hm…proti gustu/
asi aby manžel byl spokojen, že neukazuje u porodu to co nemá a je za dámu i v náročné chvilce
![]()
@Mirka_1988 mě byla hrozná zima, takže jsem byla ráda alespoň za tu košili.
Ani nevim. Nějak jsem si vůbec nestihla všímat jak moc jsem byla zahalená a jestli vůbec. Měla jsem trochu jiné starosti ![]()
Ja myslim, ze ani ne. hlavne mne byla u obou porodu strasna zima a bez pletenych ponozek a kosile bych asi vazne umrzla
mela jsem na sobe hozena 2deky od por. asistentky a stejne jsem tam klepala kosu ![]()
Druhého syna jsem rodila v srpnu nebyly zrovna hice ale mně ano tak jsem rodila nahá ten pytel mi pak vadil
Rodila jsem v cervenci, naha (pac me pri kontrakcich po necelych dvou minutach prudilo se oblikat a svlikat cestou do/ze sprchy, proste opruz. A bylo mi to uplne jedno stran nejakeho studu nebo tak. Za me - obleceni bylo proste na obtiz, tedy byla vyhoda rodit naha.
Chápu, že nad tím přemýšlíš, já to měla naopak, vůbec sem si nedovedla představit, že bych byla při porodu nahá, prostě jsem POČÍTALA s tím, že budu mít košili celou dobu.
Když však přišlo na věc, tak jsem z vany, kde jsem se nakládala možná hodinu, sotva vylezla ven a to poslední, co sem řešila, že nemám nic na sobě.
Bylo to každopádně moc pohodlné, nikde nic netlačilo, nekrčilo se, netáhlo, nejspíš by mi bylo i horko. Také přiložení bylo přirozené, nemusela sem honit knoflíčky atd. Zima se mi udělala až po porodu a to přese mě hodili deku, takže pohoda.
Poprvé jsem měla nějakého toho erár andělíčka, podruhé jsem letěla tlačící ze sprchy (byl to neskutečný fofr) a rodila nahá. Rozdíl jsem nepostřehla, zima mi byla v obou případech
Jo, vlastně jednu nevýhodu nahota má - musíš si hlídat, abys měla pak nějakou fotku k založení do alba
Ještě, že jsem si to pak uvědomila a zahalila se, manžel cvakal a nedošlo mu to, takže tu první fotku s mimčem nemůžu nikomu ukázat ![]()
Já jsem chodila pořád do sprchy a už jsem neměla sílu se pokaždý oblíkat, navíc mi bylo horko, ale byli jsme na porodním pokoji jen já, manžel a porodní asistentka. Bylo mi to úplně jedno a bylo to v rámci možností příjemný ![]()
Poprvé jsem měla nejakou košili a bylo mi to jedno. Ze začátku mi byla zima, ale když došlo na tlačení tak mi bylo vedro, takže bych klidně byla nahá.
Ha, koukám, že to vypadá, že mám sérii fotek z průběhu porodu
To ne, ale to první přiložení, je tam vidět víc, než bych chtěla ![]()
@allinka tak tohle je to nejmenší, v dnešní době photoshopu
taky mám všechny fotky s odhalenýma prsama, kde sem potřebovala, tam sem tu kopii rozostřila ![]()
Tak ja byla extremistka, prijela jsem do porodnice prakticky rodici, taktak jsem stihla sundat boty, pomohli mi na postel a hned at tlacim a stejne mezi kontrakcema jsem poprosila muze at mi vytahne nachystanou kosilku a rychle jsem se mezi kontrakcemi prevlikla z satu do kosilky
proste at mam vsechno maxi pohodlne, myslim, ze tohle kazda pozna v tu pravou chvili, jak se citi nejlepe, mi by uplna nahota vadila
Já myslím že župan je ideální věc
dá se lehce navléknout a svléknout a v létě nějaký tenký bude super ![]()