Má smysl odvolání do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59400
7.5.22 11:49

@Midaku blbý je že se nedostala ani najednou takže to odvolání by dát měla. I když ta šance je malá a hledat kam jinam se má šanci dostat. Taky záleží co je to za školu a kolik jich berou a kolik jich bylo pod čarou. Jsou školy kde je velký nával :? Pokud na střední školu nemá tak byla blbost 2 obě přihlášky na SŠ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
7.5.22 12:36
@Midaku píše:
@Markéta80 no to bez pochyby, je milion věcí, co by se mělo nebo nemelo… já jsem jen napsala svůj názor, že pokud skončím pod čarou v podstatě o tolik uchazečů, kolik berou, tak mi odvolání přijde nesmyslné.

Jenze kvuli te moznosti hlasit se na dve skoly ta situace neni ve skutecnosti vubec takto jednoznacna. Cermat testy musi zohlednit kazda skola a komu se povedou, automaticky tak rovnou zabira misto na 2 skolach, pricemz realne ale nastoupi jen na jednu. Takze pokud se jedna o skolu, ktera v danem miste slouzi ve vetsine pripadu spis jako zaloha, poradi se takto masivne posouva naprosto bezne, protoze na tech prednich mistech se umisti vicemene ty stejne deti, ktere ale daji hromadne prednost mistni „topce“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
7.5.22 12:48

Jinak ale samozrejme podani odvolani je pouze pravo, nikoli povinnost neprijateho uchazece, takze zalezi na kazdem, zda ho vyuzije nebo ne. Slysela jsem i o pripadech, kdy nepodali odvolani ani uchazeci treba 2.-3. pod carou, proste jen proto, ze z principu se zkratka nedostali a to je z jejich pohledu osud. Ale mam pocit, ze casto rozhodnuti nepodat odvolani vychazi pouze z neznalosti systemu prijimacek na SŠ a z toho vyplyvajiciho podceneni realnych sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
7.5.22 12:52
@Anonymní píše:
Dobrý den, v pondělí mám poslední šanci na odvolání (pouze u jedné školy u druhé už ne a stejně jsem tam byla více pod čarou). Škola vzala 60 lidí a já jsem 126.. Má to vůbec cenu?

ano má, vždycky má cenu podat odvolání, ztratit nemůžeš nic, můžeš jen získat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin