Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny na emiminu. Potřebuji radu o někoho, kdo byl v podobné situaci, jako já nebo, pokud je tady nějaký právník, který by mi poradil. Naše dcera bude mít na konci srpna 4 roky a nebyla bohužel přijata do školky, protože ji chybí druhá dávka Priorixu, který ji můžeme nechat naočkovat nejspíš až na konci srpna nebo spíš v září, protože rozestup mezi vakcínami musí být min. 6-9 měsíců. Bodový systém naši školky je následující : očkování dle očk. kalendáře - 5 bodů, předškolák - 3 body, 4 roky - 2 body, 3 roky- 1 bod, sourozenec ve školce nebo škole -2 body, trvalý pobyt - 2 body. My jsme dosáhli 8 bodů a pokud by nám uznali očkování, tak máme plný počet bodů tj. 13 bodů. Ukazovala jsem paní ředitelce vyhlášku, kde je psáno, že není stanovena horní hranice pro očkování druhou dávkou, takže, podle mě, by nám očkování měli uznat? Nebo je tady někdo s práv. vzděláním a může mi to vysvětlit? V té vyhlášce je to psáno tak, že se to dá vysvětlit, že horní hranice je určena pro děti s nějakým zdrav. omezením? Proto se ptám, má vůbec smysl podávat odvolání a poukazovat právě na tu vyhlášku? Prosím, může mi tady někdo poradit? Jinak, já i manžel pracujeme, ale to prý už není rozhodující. Já vím, že je to moje chyba, ale starší byla očkována MMR v 16 měs. a pár dní na to, ji vezla záchranka s febr. křečemi, což mohlo, ale taky nemuselo být díky očkování, ale já to už u mladší nechtěla riskovat, když tady byla ta možnost, to odložit. Budu vám opravdu vděčná za jakoukoliv radu i názor, byť bude negativní
Odvolaní + stiznost na řiditelku to pomůže já si takhle taky do jedné kopnul ale spíš jsem jí chtěl udělat průser :0
No a co ti napsal doktor do karty? Nám napsal něco jakože očkování dle plánu, vůbec nikdo nezkoumal, kolik má dávek čeho a myslím, že kvůli nemocnosti taky nějaké zpoždění bylo. U nás ale tyhle kritéria nejsou. Ono do školky ti neočkované dítě nevezmou vůbec, takže mudr pouze potvrdí, jestli očkuješ nebo ne a jestli máš skluz třeba kvůli nemoci, tak to fakt nikdo neřeší. Podle mne má mít ohl. očkování poslední slovo doktor a ne ředitelka, která prdu rozumí.
Být tebou, tak se každopádně odvolám, za to nic nedáš.
@Gina108 píše:
No a co ti napsal doktor do karty? Nám napsal něco jakože očkování dle plánu, vůbec nikdo nezkoumal, kolik má dávek čeho a myslím, že kvůli nemocnosti taky nějaké zpoždění bylo. U nás ale tyhle kritéria nejsou. Ono do školky ti neočkované dítě nevezmou vůbec, takže mudr pouze potvrdí, jestli očkuješ nebo ne a jestli máš skluz třeba kvůli nemoci, tak to fakt nikdo neřeší. Podle mne má mít ohl. očkování poslední slovo doktor a ne ředitelka, která prdu rozumí.
Být tebou, tak se každopádně odvolám, za to nic nedáš.
No, doktorka mi tam dala razítko, napsalo ANO- tzn. že je očkovaná podle oč. kalendáře, ale vedle toho poznámku, že chybí druhá dávka Priorixu, což právě zapříčinilo to, že ji kvůli tomu nedali těch 5 bodů. Ředitelka říkala, když jsem ji ukazovala tu vyhlášku, at se domluvím s doktorkou, at to tam nějak formuluje, něco ve stylu, že není určena hranice, ale doktorka o tom nechce ani slyšet. Že prý to nemůže a že z toho by měla zle ![]()
Záleží, co ti napsala doktorka do papírů. Pokud tam máš individuální plán z důvodu nemocnosti například, tak to nikomu nevadí…jinak neočkovat nebo posouvat očkování je každého právo, ale také je právo nepřijmout do školky neočkované děti bez kontraindikací. V nějaké diskusi se to tu nedávno řešilo, tam je i přímo vyhláška /nebo zákon, nevím, nezkoumala sem to/ kde je vysloveně uvedeno, že do školek mohou být přijaty pouze děti řádně očkované, které mají prokázanou imunitu nebo které mají kontraindikaci, pro kterou být očkované nesmí.
Ale tak odvolej se, dones si potvrzení od dr. že očkujete dle individuálu a pak by to mělo jít, snad.
@karinka píše:
No, doktorka mi tam dala razítko, napsalo ANO- tzn. že je očkovaná podle oč. kalendáře, ale vedle toho poznámku, že chybí druhá dávka Priorixu, což právě zapříčinilo to, že ji kvůli tomu nedali těch 5 bodů. Ředitelka říkala, když jsem ji ukazovala tu vyhlášku, at se domluvím s doktorkou, at to tam nějak formuluje, něco ve stylu, že není určena hranice, ale doktorka o tom nechce ani slyšet. Že prý to nemůže a že z toho by měla zle
Doktorka je celkem blbka
co jí změnit? ![]()
Uf, doktorka je fakt blbka. Vyměnit doktorku a podat odvolání. Kdyby mi kvůli doktorce nevzali děcko do školky, šla bych ji přerazit.
1. doktorku změnit, přesně jak píše @Gina108
2. ano, napiš odvolání, a přesně tohle tam popiš
Všem vám moc děkuji. Mrzí mě to hlavně kvůli malé, která pořád mluví o školce, jak se tam moc těší. S doktorkou mě to moc mrzí, zvlášt, když tady čtu, jak vám v klidu doktorka napsala, že máte děti očkované, i když, jak jsem tady někde četla, nemáte ještě druhou dávku a ta naše o tom ani nechtěla slyšet a přitom ví, že neděláme problémy s druhou dávkou a že ji hned v září dáme. Jinak, to odvolání se posílá do školky? Je na to nějaký předtištěný formulář nebo to mám napsat svými slovy?
Já bych se odvolala. Očkování by se vůbec nemělo bodovat. Rozhodující kritéria pro sestavení „pořadníku“ mohou být jen věk, bydliště, pak ten sourozenec kdyžtak. Očkování hraje roli jen v tom, jestli dítě vůbec do toho pořadníku zařadit, nebo nezařadit - a ty ho očkovaného máš, takže bys zařazena být měla.
Snad jsem to napsala srozumitelně.
Kdyžtak stížnost na školní inspekci. Lze i anonymně.
Přijetí školky je v podstatě jedním z mála pák, které na rodiče stát co se týká očkování má. A míst je málo. Odvolání bych podala, ale s velkou podporou bych nepočítala. Taková jsou pravidla a mohly by se ozvat maminky, které očkovaly „poctivě“ a vyšouplo by je tvoje dítě. Holt, boj o místo ve školce je válka… ![]()
@enyf píše:
Já bych se odvolala. Očkování by se vůbec nemělo bodovat. Rozhodující kritéria pro sestavení „pořadníku“ mohou být jen věk, bydliště, pak ten sourozenec kdyžtak. Očkování hraje roli jen v tom, jestli dítě vůbec do toho pořadníku zařadit, nebo nezařadit - a ty ho očkovaného máš, takže bys zařazena být měla.Snad jsem to napsala srozumitelně.
Kdyžtak stížnost na školní inspekci. Lze i anonymně.
Jenže má mít kompletní očkování… ![]()
Je to na palici, doktorka je blb.ka. jako sory, ale 1 dávka poskytuje 4 letýmu dítěti 100procentní ochranu(v porovnání s tím, kdyby měla obě dávky). ve spoustě zemí se MMR očkuje stylem 1: dávka před školkou, a druhý na prahu puberty, tohle schéma naopak zajišťuje mnohem delší ochranu!
@kate02 píše:
Jenže má mít kompletní očkování…
Tak jak je to tedy s tou vyhláškou? Opravdu tu není nějaký právník? Ona má všechny očkování, kromě tedy té druhé dávky Priorixu, u které ale není stanovena horní hranice? V přihlášce je psáno, očkováno dle oč. kalendáře, což ale, pokud tedy té vyhlášce správně rozumím, tak ale máme nebo ne? Nebo, podle citace vyhlášky, se horní hranice opravdu vztahuje pouze na děti s nějakým zdrav. omezením?
O bodovoání ve školce kvůli očkování slyším poprvé. Holt některé věci jsou v životě poprvé i několikrát
.
K věci. Jestli ty dvě bábrle (ředitelka a i doktorka) si přehazují de facto razítko a nepoužívají zdravý rozum, pak se obávám, že se zdravým rozumem se s jednou ani druhou nedomluvíš. Vybavují se mi titulky u Básníků, jak razítko dostihlo doktora a přizabilo ho. Takže když chtějí razítka, tak na ně vytas razítka (odvolání). Jen jestli ony těch razítek nemají víc. Jestli tě ředitelka netrumfne něčím dalším. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.