Má vaše dvouleté dítě taky tolik modřin?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12959
19.5.10 10:46

Jojo,náš malej je taky samá modřina,sem tam má i něco odřenýho…Teď právě má nějaké období,kdy by pořád běhal nebo skákal :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.5.10 10:49

Lepit modřiny jsem zatrhla :cert: Taky to zkoušela, tka jsem ji řekla, že náplast se dává, aby se do ní vsákla případná krev a z modřiny přece krev neteče :lol: A naštěstí to zabralo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabinecka
19.5.10 10:50

Ahoj,

tak ja pridam jednu dost zlu skusenost. Moja dcerka mala minuly rok vo veku 1 a 3/4 nozicky sama modrina. Najskor som tomu nevenovala velku pozornost. Prislo mi to v tom veku normalne. Potom sa vsak objavili modrinky i na miestach, kde by sa za normalnych okolnosti asi nevyskytli, ako je zadocek, hrudnicek. Alarm sa mi spustil v hlave, az ked sa k modrinam na nozicka pridali krvave tecky (odborne:petechie)po nozickach a zadocku. Je nutne dodat, ze modrinky sa nehojili, iba pribudali. V piatok som zacala vyhladavat informacie o modrinach. Bol prave statny sviatok, takze doktorka neordinovala a na pohotovost som s modrinami nechcela ist. Inak bola mala v pohode, ziva, hrava, dobre jedla a spala. Proste ziadne ine priznaky okrem modrin nemala. V pondelok sme isli do poradne na ockovanie, tak som pani doktorku na modrinky upozornila. Malu prehliadla a bolo vidiet ako uplne skamenela. Snazila sa byt v klude a miernym hlasom mi oznamila, ze sa mam ist hned s malou domou zbalit a ist na prijem do nemocnice. Na internetu som cez vikend nasla iba informacie o modrinach v spojitosti s leukemiou. Tak som sa jej rovno na to spytala a ona len potvrdila, ze prave kvoli podozreniu na leukemiu nas ihned posiela do nemocnice. Neviete si predstavit ako som sa v tej chvili citila. Z ordinacie som vychadzala v slzach. V nemocnici malej nabrali krv a asi po hodine nam oznamili vysledok. Nastastie sa nejednalo o leukemiu ale o chorobu zvanu purpura, nadmerna strat krvných dostičiek. Skoncili sme okamzite na JIP a stravili 2 tyzdne na kapackach. Malej hrozilo krvacanie do mozgu, pripadne do inych vnutornych organov. Dnes mala pravidelne dochadza na kontrolu krvi. Nastastie sa tato choroba u deti nevracia.

Mile mamicky, nie je to sice caste, ale aj tak modrinky sledujte. Ak by sa nehojili, može to byt vazne.

• Citovat
  • Upravit
12959
19.5.10 10:51

Murko, Matýsek teď objevil asi týden starý škrábanec a nutně ho potřeboval zalepit :mrgreen: A hlavně MODROU náplastí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
19.5.10 10:53

Gabinecka: Teda tak ted me uplne zamrazilo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.5.10 10:59

Gabinecka: hlavně aby už to bylo v pořádku :kytka:

Staré škrábance taky miluju :roll: Ve sprše zjistí že má někde týden starý skoro zahojený škrábanec a musím lepit. Náplast si zatím nevybírá, ale musí být s obrázkem.
Ale ted si vzpomínám, nedávno si o víkendu u otce odřela koleno. Ten vzal klasickej (a štípavej pálivej) septonex a to byl prej pane řev. Od té doby když beru do ruky desinfekci (Betadine) na nějaké bóčko, tak první co je, se holka ptá „a není to ten štípák?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
19.5.10 11:00

Gabinecko - to je dobře, že se diagnoza nepotvrdila. Teď už je v pořádku?

Jinak Verunka má taky pořád někdě nějakou modřinu, samozřejmě nejčastěji na nožkách. Naštěstí postupně mizí a objevují se jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabinecka
19.5.10 11:03

Miska je nastastie v poriadku, ale tie 2 tyzdne na JIP boli hrozne. Celu dobu bola na kapackach, praskali jej zily, takze poslednych 5 dni mala skoro vsetky zili popraskane a bola napichanuta na hlavicke. Nesmeli sme ju z postielky vyberat a museli sme davat velky pozor aby sa neuhodila (co v kovovej postielke ide dost tazko). Len pre predstavu. Normalny pocet krvnych dosticiek je 15tis.-450tis, kriticka hranice je 20tis. Miska mala pri prijati do nemocnice iba 11tisic.

• Citovat
  • Upravit
2769
19.5.10 11:18

my modřiny,boláčky a krev musíme namazat,aby se zahojily..čímkoliv a hned…pak je vše OK :palec:

Gabinečko to je hrozný…jsem ráda,že je to OK…díky za upozornění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 11:24

Gabinečka:**** tak to je fakt hrozný… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.5.10 11:26
Gabinecka píše:
Miska je nastastie v poriadku, ale tie 2 tyzdne na JIP boli hrozne. Celu dobu bola na kapackach, praskali jej zily, takze poslednych 5 dni mala skoro vsetky zili popraskane a bola napichanuta na hlavicke. Nesmeli sme ju z postielky vyberat a museli sme davat velky pozor aby sa neuhodila (co v kovovej postielke ide dost tazko). Len pre predstavu. Normalny pocet krvnych dosticiek je 15tis.-450tis, kriticka hranice je 20tis. Miska mala pri prijati do nemocnice iba 11tisic.

pane bože… tak to je fakt strašný.. :cry: tak hlavně že už je vše v pořádku.. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.5.10 12:03

Naše holky taky jsou samá modřina a odřenina. Starší zásadně padala na kolena, snad jen jednou měla odřený i loket. Za to malá… ta to věčně odnáší hlavou, čelo a nos měla už odřený nespočítaně, kolena snad zatím jen jednou. Už i doktorka prohlásila, že má tvrdou lebku :roll:
A ošetřovat můžu jen tý starší, malá na sebe nenechá šáhnout a hrdě se vystavuje

• Citovat
  • Upravit
964
19.5.10 12:14

Gabinecko - hrozný zážitek, vůbec jsem toto nevěděla, že by modřiny mohly mít takovouhle spojitost.

U nás modřiny taky, ale připisuju to nedostatku železa se kterým už 1/2 roku bojujeme. Není to nijak dramatické, ale v normálních hodnotách stále není. Já mám to samé a mořiny se mi taky dělají velmi lehce celý život, takže Katka to pravděpodobně zdědila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.5.10 12:27
Murka píše:
Gabinecka: hlavně aby už to bylo v pořádku :kytka:Staré škrábance taky miluju :roll: Ve sprše zjistí že má někde týden starý skoro zahojený škrábanec a musím lepit. Náplast si zatím nevybírá, ale musí být s obrázkem.
Ale ted si vzpomínám, nedávno si o víkendu u otce odřela koleno. Ten vzal klasickej (a štípavej pálivej) septonex a to byl prej pane řev. Od té doby když beru do ruky desinfekci (Betadine) na nějaké bóčko, tak první co je, se holka ptá „a není to ten štípák?“ :lol:

Tos mi připomněla moje dětství! Septonex! V6dycky, když jsme s brkem přišli domů, že máme odřený kolena, tak táta vytahoval Sepotonex. J pak už jsme si jaksi rozmysleli, jestli chodit domů hlásit jakékoli menší úrazy … jednou brácha (cca 12) někde blbnul se staršíma klukama na poli s motorkama, jedný vyletěl tlumič a přímo do pokolenní jamky. Vyškubl naštěstí jen kůži, jak se později zjistilo. No a bráchu přinesli domů a já hnala za tátou, že si brácha něco udělal a že na to asi Septonex stačit nebude …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
19.5.10 14:15

Ahoj, zrovna vcera se me manzel ptal, co ze ma Domca tolik modrin na nohach :lol: Si asi myslel, ze ho tyram nebo co :mrgreen:
To je porad motorka, odrazedlo, skakaci zebra, zidlicka, Tatra… lezeni na gymball.. Uz jsem z tech padu docela otupela 8-) :roll:
Take jsem si rikala, jestli to nesouvisi se spatnym krevnim obrazem, asi 2× mel nizsi zelezo, ale posledni krevnak vysel ok (delaji nam ho casto kvuli alergii), uplne vse v poradku, takze proste na to holt trpi :nevim:
Ale taky jsem se bala pri posledni prohlidce, aby me Dr. nenarkla z tyrani.
Hlavne se mu taky nedavno udelaly na tvarickach petechie, kdyz mel takovy ten dusivy nocni umorny kasel a to se me hned Dr. ptala, jestli ho nekdo neskrtil a necloumal mu hlavickou (myslela treba deti v MC, ale ja uz videla, jak me podezriva 8-) :lol: )..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí