Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
naše malá má problémy s usínáním už od narození. Teď jí jsou 4 měsíce a 17 dní. Myslím, že jí začínají růst zoubky, takže je trošku hysterická. Už 3.den nespíme, vím, že některá miminka jsou více uplakaná, je to o nervy ale. Každopádně jsem tímto chtěla říct, že naše malá usne během pár sekund pouze s čepičkou. Bez čepice řve třeba 3 hodiny v kuse. Ale jakmile narazím čepici na hlavu, tak nepotřebuje ani dudlíka. Jinak zavinovačka nefunguje, kočár jí je v podstatě taky ukradený (pokud nemá čepici). Co budeme dělat, až jí budou 4 roky a bude chodit do školky? Docela se toho děsím, přišla jsem na tu čepičku teprve dneska, i když jsem si všimla už dřív, že když jdeme ven a dám jí čepičku, tak usne prakticky hned. Máte někdo podobnou zkušenost?
Neřeš, co budeš dělat za 4 roky. Pokud to funguje, čepici ji dej. Za 4 roky může být vše úplně jinak.
Přejde jí to, pokud se čuklidní epicí, dej jí čepici. Až jí budou 4, určitě nebude chtít spát s čepicí.
@Mirisska Přesně - souhlasím s @jenny.fields - proč to hrotit, když víš, že pomůže taková drobnost?
Zkušenost nemám, ale nějak bych to neřešila, mimča mají občas takový „móresy“. kdy jí to pomáhá usnout, proč ne. spousta mimin spí jen pevně zavinutá, s dudlíkem…a 4 letý dítě vyžadující zavinovačku neznám ani jedno ![]()
http://www.hubatacernoska.cz/…-panska.html
Ono to není tak tragické, jsou i lidé, kteří mají čepici na spaní do dospělosti a nevidím na tom nic příšerného. Lepší, než si cucat palec ![]()
Ale určitě bych jí dala jen nějakou lehkou bavlněnou.
Už zítra může být vše jinak
neřeš, buď ráda, že jsi přišla na metodu, jak ji uspat. odbourávat budeš stejně hodně věcí, dudlík, plínu atd, tak k tomu třeba časem přidáš čepici. I když si myslím, že děti mění své spánkové návyky tak často, že si brzy na čepici ani nevzpomene ![]()
Hele, koukni, co teď frčí
… malá je prostě in
![]()
http://www.tinydeal.com/…-138138.html
Prosimte, to ji za chvili prejde… hlavne na doma ji dej nakou tenkou bavlnenou nebo se ti upece. tahle mi tedy aspon prijde jako kulich.
@Mirisska víš, co jsem si odnesla od prvního dítěte k druhému za největší zkušenost? Že to co platí teď, bude za pár týdnů či měsíců úúúplně jinak. A některé věci jsem pak přestala řešit a hrotit a bylo líp mně i miminku
Buď šťastná, že jsi našla něco, co tak pěkně zabírá..vrzni jí nějakou tenkou čepičku kdykoli před spaním a bude vám dobře oběma.
Malá měla ráda dlaň na hlavičku po narození - říkala jsem si, že to má asi z toho, že v děloze hlavou naléhala na dno a tak jí to asi ten pocit chráněné hlavičky připomíná..
Vem si, jak intimní i pro dospělou ženu je, když ti někdo vezme něžně hlavu do dlaní.. Tak jí ten pocit dopřej a věř, že ve 4 ve školce už si na to ani nevzpomeneš a budeš řešit úúúpně jiné věci ![]()
Jee to bych brala taky
ale neboj ta se vse odnauci tydle „zlozvyky“. Syn usinal jen u prsa a ted v klidu usbe sam
teda v klidu…
v mezich
Buď ráda, že jsi na tu čepici přišla - aspoň se vyspíte
. Však ona si odvykne, určitě ji do 4 let mít nebude ![]()
@Mirisska naše mala. Bez mala 5 mesicu. Tak jak píšeš usinala 3 mesice. Pri nasazení čepice byla ochotna usnout. Jinak to trvalo dele. Holt mela takovy požadavek, tak jsem dávala čepici. Kromě dřívějšího usnuti, ma hezčí uši
. Pak jsem jednou zkusila vynechat a šlo to bez ni, ale musí spát zavinuta v ručníků. Vadi ji kdyz ji odlozim po kojenina chladnější matraci kdyzma vrtvu mezi ouskem a matraci ani se nevzbudi.
Je to miminko, dávej čepici. Uvidíš ze za chvili přijde na jinou další kulisarnu cim překvapit rodiče.
Chce cepici, tak ji dej cepici
taky bych dala ale bavlnenou tenkou a ne kulicha ![]()
Ne, ale je to vtipný
Já spím zase v ponožkách no a taky to nikdo neřeší ![]()