Posunutý spánek

50
23.1.15 19:24

Posunutý spánek

Maminky mám 9ti měsíční dcerku. Asi má posunutý noční spánek, nebo nevim. Ráno vstává v 10 hodin, dáme mléko, hrajeme si, dáme oběd a v 1 jde spát. spí max 45 min. Jdeme ven nebo si hrajeme, v cca 16:00 dostane sváču. A pak jde spinkat, spí tak do pul 6. pak máme koupaní, kaše, poté si čteme pohádky, nebo si chvilku hrajeme a po 8 hodině jde spát. Krásně usne a v 9 vstává a je vzhůru do 12. Dostane mléko a jde sp,3át a spí až do rána do 10. Už je o tak 2 měsíce. Předtím chodila spát v 8 a vstávala v cca 8. Nevim jak se jí to posunulo, máme stále stejný režim. Je hodná a chce si hrát, staví se večer o postel povídá si, směje se. Takže to není tak strašný, nepláče… Ale prostě chtěla bych večer mít aspon chvíli pro sebe, i kdyby jen sedět na gauči a koukat na film :D Sice je fajn, že ráno se krásně vyspinkáme, ale raději budu vstávat dřív. Nevíte jak ho vrátit zpět, nebo ja nevim je to jen období…Máte stím někdo zkušenost…Nechci si stěžovat, vím, že to někdo má horší, dcera je zlatá, ale chtěla bych jí to vrátit zpět…Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
23.1.15 19:25

JInak jsem už zkoušela budit dřív, to nefunguje, ona je za hodku unavená a chce jít spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.1.15 19:34

Řekla bych, že to tak prostě je. Chápu. Holt je to cena za to, že… se vyspíš. Jako mě kluci sice usli v úúúžasných osm, ale v půl šestý budíček ikdyby padaly trakaře.

Vydrž. Nastane totiž doba, kdy ten večer sice strávíš u televize, ale nebudeš ani vědět, co běží za film, protože budeš mít nervy, zda se náctiletá dcera fakt dostaví v domluvenou dobu domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.1.15 19:53

Asi jo, asi máš pravdu. Asi si prostě musim zvyknout:D Ani nvm jak k tomu došlo, ale prostě se začla takhle budit. Ne, že by byl předtim spánek buh ví jak lepší. Předtim, usla v 8 a vzbudila se třeba 8× do 12 a musela jsem tam jít a držet jí za ruku, než usla. Mámě totiž naučeno uspávání držení za ruku…To taky nvm jak odbourat:D a ještě k tomu spí s náma v posteli, ale jaké jsem si to udělala takové to mám :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
23.1.15 20:07

Je sova, je tak nastavená..Výhodou je možná to, že je první dítě, ale pokud nebude jedináček, stejně ji časem budete muset zlomit a přenastavit. I kdyby jedináčkem zůstala, bude možná chodit do školky, později do školy..
Mě by tento režim zabil, jsem skřivan a nevadilo mi, že mi první dítě chodilo spát mezi šestou a sedmou hodinou večer a vstávalo mezi pátou a šestou ráno. To je moje krevní skupina, jak jsme vstali, navařila jsem si, v rozumnou dobu ráno(abychom nerušili sousedy),uklidila a potom jsme měli celé dopoledne volné pro sebe a strávili ho venku, když bylo počasí.
Druhé je taky sova, starší už chodil do školky, do školy, tak jsme s jejím režimem hold kouzlili i za cenu jejího rozladění, zlosti, podráždění, večerního řevu. Dařilo se nám to jak kdy. Výsledek je ten, že má 6 let, chodí do školky, bude chodit do školy a bude se muset přizpůsobit ona životu, ne život jí..Už je jakž takž zvyklá a smířená, ale nejšťastnější je o víkendu nebo prázdninách, když může jít později spát a ráno si přispat(někdy chodím spát dřív než ona, prostě na to nejsem)
Nejmladší je zase skřivánek, zlaté dítě, kdž se narodila, nejstarší nastoupil do první třídy, bylo potřeba ho první rok doprovázet, bylo fajn, že se mimino probudilo mezi 5. a 6. ráno, nakojili jsme, pohrála si a o půl osmé už zase zaspala v kočáre, když jsme šli nejstarší dítko doprovodit.

S tou prostředí jsem padala na hubu, byla jsem vzteklá, že nechce spát, podrážděná..Takové dítě není na mě, ani kdyby bylo první a jediné. Nedovedu si představit, že by mi „prochrápalo“ dopoledne..Takže pokud Ti to vadí, tak nezbývá, než jí pozvolna režim měnit. Počítej s tím, že bude podrážděná, někdy bude plakat, z toho budeš zase podrážděná Ty, že se nevyspíš a ještě máš rozladěné dítě. A ne vždy se to bude dařit..Ale bohužel, tyto typy jsou v nevýhodě..Časem se to zlepší. Naše prostřední to má po tatínkovi, který je stejně nastaven. Samozřejmě, že se přizpůsobil běžnému životu, ale v dětství byl prý úplně to samé. I teď je ale nejšťastnější, když může večer ponocovat(TV, PC),jít spát po půl noci, ráno si přispat. Nemá rád ranní směny, nevadí mu odpolední ani noční, je prostě fit.

Za chvilku čekáme 4.miminko, tak jsem zvědavá, jak to bude tentokrát. Kdyby to bylo sova, stejně nám nezbyde nic jiného než ji přizpůsobit, protože prostřední(sova)půjde do první třídy. NO to bude teprve boj, hlavně s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2843
23.1.15 20:25

@Tyynule Máme úplně, ale úplně to samé! Jako kdybych ten příspěvek napsala já :) A obávám se, že se s tím budeme muset smířit, protože u nás různý pokusy jako třeba nenechat ji spát v podvečer /kaše na noc/… shořely, ona si dá dvacet a je živá zase do půlnoci. A jak píšeš - nebrečí, ale prostě řádí a nespí… Včera to táhla do půl 1, to byl rekord… I když mně to zas tak nevadí, já jsem taky sova, ale trošku se děsím, až bude třeba chodit do školky - to bude problém se vstáváním, protože si myslím, že to vyladí na polední vstávačku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
23.1.15 20:44

@Tyynule máme doma něco podobného, momentálně ji je šest měsíců. Od malička chodila spát kolem desáté hodiny a pak prospala celé dopoledne. Teď když je dobrý večer, tak usne kolem sedmé a vstává kolem deváté dopoledne. Když je špatný večer, tak sice kolem sedmé usne, ale po půl hodině se probudí a je vzhůru do deseti a pak vstává taky v devět. U nás tedy pomohlo nedávat spát už pozdě odpoledne. Takže má poslední půlhodinový spánek kolem čtvrté až páté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.1.15 20:48

Ja taky zkoušela už vše, taky nedat spat, ukazovat večer, že se prostě nehraje, ale spí, ale jí je to jedno, ona si brblá, vstává o postýlku atd…Proste jak když je ráno a ona je plná energie. J8 teda taky nechodím spát brzo, ted teda chodíme spát sní…prostě asi chce, aby jsme chodili spát sní :D :Dtakže u nás ve 12 večerka:D Dnes ráno vstala v 7 na mléko, tak si říkám hezky, tak jsme vylezli, za pul hodiny byla ospalá a protivná, tak jsme šli spát a vstávali jsme ve 12…to bylo teda až moc..Jinak proste vstává v 10…Všichni teda říkají, jak mi záviděj, že se vyspime, ale zas ani večer člověk nemá,,klid'' :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.1.15 20:50

Ona mi nevydrží, musí chodit max. po třech hodinách spát. Je to spáč od mala. Ještě ted má 3 spánky za den, ne teda dlouhý. Ted už dva, od té doby co vstává v 10. Nám prostě nepomohlo nic, asi to tak hold má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.1.15 20:56

Jana 206, zatim mi to až tak nevadí, ale jde právě o budoucnost, školka atd, a to nevím jak ji přenastavit, vrátit jí zpět na osmou…já teda taky miluju dopolední spánek i přítel, když jsem měla volno a nešla do práce tak jsem ponocovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
23.1.15 20:58

My jsme se taky hrozně s ní natrápili. Nejlepší byla babička, naši kluci šli prostě v sedm spát a hotovo, nikdo je neuspával a pak vstávali v pět nebo šest ráno. Kolikrát já už to slyšela :cert:.Chápu, že je to únavné, člověk nemá chvilku klidu, ale asi nezmůžeme nic. Ale je zajímavé, že to ty dětičky vycítí a prostě jsou milionový a vůbec nezlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.1.15 21:03

To jo, já si kolikrát říkám, že prostě čeká na mě, až půjdu já spát, spí semnou v postel a tulíme se :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
23.1.15 21:14

Měla jsem tak s první holčičkou to samé, po několika pokusech jsem vzdala.. Navíc jinak spala krásně. Změna přišla až se školkou, když musela ráno vstávat brzy, den ze dne se vše přizpůsobilo.. Navíc ona velice rychle odbourala odpolední spánek, odpoledne spala snad jen jako miminko :mrgreen:, ale zase spala dlouho přes noc (byť s tím posunem) Z toho jsem také měla strach, že ve školce bude problém, ale vše krásně sedlo.. Já bych nijak nehrotila, pokud vysloveně nelámala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
23.1.15 21:30

To u nás spí tedy v postýlce, ale má ji hned u naší postele. Taky jsem pro to to nehrotit, ono za měsíc to může být taky jiné. Mně kdyby někdo před čtyřmi měsíci řekl, že naše dítě usne v sedm, tak na něj koukám jako na blázna. No a teď to tak je, když je tedy dobrý večer, ale za měsíc to může být zase jinak. Já už nějaké pokusy o uspávání vzdala, prostě jde spát, až je protivná a ospalá. Fakt mi to za ty prořvané večery, kdy jsme se ji pokoušeli všelijak uspat, nestojí. Navíc já si taky ráno ráda pospím, takže holt je to dítko svých rodičů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.1.15 21:37

Jj, tak koukám, že nejsem jediná a asi to prostě nebudu hrotit, někdy z toho určitě vyroste :D No já udělala tu,,chybu" ze si ji naučila na postel a teď když jí tam dám spát tak hysterie a nemám na to jí tam nechat vyřvat. Tak spí s náma a pokud nejsem v ložnici, tak jí přenášim do postýlky, to jí nevadí a nevzbudí se. Jelikož už jsme měli nehodu :oops:, tak jsem poučena:( takže ted už jedině postýlka, když nespim sní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí