Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se Vás zeptat na to, jaké jste vy měli bříško ve 24tt? Dnes jsem 24+6 a bříško žádné. Když nemám obtažené tričko, tak by to na mě nikdo nepoznal, a nebo tipuji tak 3.měsíc.
Všechny kontroly a screeningy dopadli skvěle, malej sebou mrská celý den ![]()
Před otěhotněním jsem vážila 52kg a měřím 168cm, přibrala jsem 6kg zatim, podle mě slušné… Ale už mě štvou řeči typu „kde máš to břicho“? „Ty seš fakt těhotná?“ „Seš v 6.týdnu?“ Atd..
Samotnou mě mrzí, že nemám bříško, ale tak co mám dělat, že?! ![]()
Prosím poraďte, jak jste na tyto kecy odpovídaly, kdy vám bříško vykouklo a jestli potom porodní váha miminka nebyla malá.. Děkuji za všechny rady ![]()
Neboj, ted teprv poradne rust zacne… zalezi treba i na pevnosti brisnich svalu atd… urcite nale brisko neni na skodu… znama ma tesne pred porodem a ma mensi pupik nez ja v 34tt ![]()
Buď ráda jsem podruhé těhotná v sedmém týdnu a mám větší břicho než ty ![]()
Ahoj, tak mě bříško vykouklo asi tak 26-27tt a takový bříško jako máš ty jsem měla až tak po 30tt. Řečí typu: „Kde máš břicho?“ atd. jsem si nevšímala, nereagovala, maximálně se usmála, ale spíše jsem se setkala s tím, že mi lidé říkali jak se mám, že nemám břicho. A já to taky jako přednost brala
Nevýhoda byla akorát v tom, že mě v MHD pustili jednou jedinkrát si sednout a to asi až týden před porodem. Asi jsem prostě furt vypadala jako že jsem se jen dobře najedla. ![]()
Dcera se narodila s váhou 3030, 3 dny před termínem.. Já přibrala 6 kg. ![]()
Buď ráda, že máš malé bříško, obzvlášť teď v létě je to veliká výhoda.. ![]()
@kopejka tak tak.. podruhy i po treti to bylo videt snad hned ![]()
Me treti tehotenstvi, prvni foto 26.tyden, druhe v den porodu. Spis jsem se setkavala s pozitivnimi reakcemi, ze mi zavidi, ze nemam zadne bricho. Vlastne az do zacatku 8.mesice na me neslo videt, ze jsem tehotna.
Za cele tehotenstvi jsem pribrala 4kila a z porodnice jsem se vratila jeste o 3kila lehci nez pred otehotnenim a mala mela 3,3kg.
Takze za me, bud rada, protoze ja kdyz videla ty zensky v 9.mesici, jak se sotva valely, bricha obrovske a ja vedle nich skoro nic, tak jsem zavidela sama sobe ![]()
Já jsem měla malé bříško celé tehu. Když jsem šla rodit (41tt) tak břicho odpovídalo 30tt. A vůbec mi to nevadilo, alespoň mi byla zimní bunda. A malá měla 3150g, řekla bych tak akorat ![]()
Hlavní je, že je mimi v pořádku. To co máš ty jsem u prvního měla ve 12tt a teď u druhýho v 9tt. Začínala jsem v obou případech na 50 kg a vyjedla se na 70. Teď mám deset dní do termínu, jsem jak velryba, nemůžu se hnout. Už dva měsíce mi lidi říkají : už to máte za chvilku že? Děti se ptají rodičů, proč má ta paní tak velké bříško
? Navíc jsem popraskaná snad i za ušima. A do ničeho se nevejdu. Takže já tvé mini bříško vidím jako klad. A třeba ještě doroste a budeš vzpomínat, jak to bylo fajn s malým pupíkem ![]()
@Kubido právě v okolí co mám známé nebo kamarádky +- stejný týden co já, tak mají pupky jak před porodem ![]()
Dr když mě prohmatával břicho říkal, že mám pevné břišní svalstvo, ze cvičení, tak možná proto mě to neroste ![]()
Děsí mě, že jsem v půlce a už mám 6kg nahoře a není to nikde vidět
jde mi to akorát do zadku a stehen. Plodovky mám normálně. Uklidnuje mě, že malej je aktivní a hodně kope ![]()
Je to břišním svalstvem - u mě to bylo vidět až tak 30+ a doktorka na mne zírala, že je to určitě i tím, že jsem hodně vysoká a nějak se to na mne rozloží.
Kamarádka je ve 30tt a břicho má snad ještě menší. Já jsem 32 a vypadám jak kdybych 2 měsíce přenášela ![]()
Ja jsem mela take male brisko, kamaradi a pribuzni si ze me utahovali, jestli to mimco nahodou nenosim v batohu na zadech a v porodnici na me koukali jak na exota, kdyz jsem jim rekla, ze jdu rodit a brisko skoro zadny a dcerka mela 3,95 kg ![]()
@amka.82
v batohu, to jim budu rikat
zajimave je, že ty co mají malé bříška rodí děti kolem 3kil
kde tam jsou ty mimca zavrtené ![]()