Málem jsem srazila chodce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1638
12.7.18 09:57
@Sara12790 píše:
Ach bože, nevim jestli bych to rozdejchala. nemám ráda neohleduplné arogantní slepé řidiče co si myslí že jim město patří, protože jedou v barevný krabici!!!!! :zed: :cert: 8o

A já zas nemám ráda arogantní chodce, který si myslej, že můžou po přechodu lítat jak se jim zlíbí a ještě pak házet všechnu vinu na řidiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.7.18 10:02

Jak se říká za volantem jsi jednou nohou v kriminále… :D určitě jsi udělala maximum paní si asi ani netukla a jak tady píši holky byla asi jen v šoku, člověk v takové situaci prostě ztuhne. Netrap se. Já většinou u přechodů mám jednu nohu na brze a snižují rychlost zvláště ve městě, autobusy tramvaje atd. Spousta lidí si bohužel neuvědomuje ze nezastavís na petniku a zároveň že máš i slepé úhly, zvláště neridici… Taktez neplatí absolutní přednost na přechodu (pokud není řízen semafory) ani chodec by ti neměl vstoupit přímo do cesty. A tady slečně komentujíci o aroganci. To není arogance ale prostě nezastavís jen tak, mě stále někdo jak vystoupí z tramvaje tak prostě pokračuje přes silnici bez rozhlednuti a to mimo přechod, několikrat bych lidi i vyliskala když mi přímo před autem přistane kocarek když se maminka rozhlizi zda něco nejede ale kočár už vrazi do cesty nebo starší lidé kteří ještě pamatuji tři auta na okrese to je taky děs. Prostě musíš mít oči všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33611
12.7.18 10:08

Klid, paní je určitě v pořádku. Určitě se hodně lekla, stejně tak jako ty. Zastavila jsi, zeptala ses jí jestli jí něco není, nabídla odvoz k lékaři, to odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33611
12.7.18 10:10
@Sara12790 píše:
Ach bože, nevim jestli bych to rozdejchala. nemám ráda neohleduplné arogantní slepé řidiče co si myslí že jim město patří, protože jedou v barevný krabici!!!!! :zed: :cert: 8o

Já zas nemám ráda neohleduplné chodce co nekoukají doprava, doleva a prostě jdou. Pozor má dávat jak řidič, tak chodec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 10:48

Děkuji vám za uklidnění, je mi z toho zle ještě teď. Nevím, proč jsem si jí nevšimla, prostě to nechápu. Odbočovala jsem z hlavní silnice, takže jsem jela pomalu. Nevšimla jsem si, že by kulhala, když ten přechod došla. Ale tohle může začít bolet až po přejití šoku. A to, že mě v tu chvíli nenapadlo ještě jednou se jít zeptat mě bude štvát hodně dlouho a před očima to budu mít už pořád.

Ne, opravdu si nemyslím, že by mi patřil celý svět. Každoročně najezdím přes dvacet tisíc kilometrů, jsem dobrý řidič, řekla bych. Jediná nehoda, které jsem zatím za ty roky byla účastna byla, když pán za mnou přehlédl červenou na semaforu a i to, že před ním už stojí auto.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.7.18 11:33
@Sara12790 píše:

Já zase nemám ráda arogantní chodce, co si myslí, že auto zastaví na místě, když mu vlezou těsně před čumák. Ideálně u toho čumí do mobilu

• Citovat
  • Upravit
4367
12.7.18 11:36

Chápu, že tě to stálo nervy, ale ber to jako upozornění a věřím, že teď budeš koukat jak ostříž. Sloupek je svi.a.
nesnáším řidiče, kteří musí vidět, že jedno auto v jednom pruhu zastaví a dává přednost chodcům a přesto jedou dál. Teď jsem koukala na situaci, kdy bus vyjížděl ze zastávky a důchodce ho chtěl přesto objet, ač měl čekat ve svém pruhu za busem. Autobus vyjel a hned zabrzdil, aby pustil dva malé kluky na přechodu a dědek, jak ho chtěl předjet, je málem sejmul. Hnus. Měla jsem sto chutí vylézt a jít mu jednu lísknout…
Kolikrát také vidím chodce, kteří mají pocit, že jsou nesmrtelní a věří, že auta neexistují. Jdou, aniž by alespoň trochu otočili hlavou. O chodcích se sluchátky se nebudu raději vyjadřovat…
Ty buď v pohodě. Zachovala jsi se skvěle. Já v podobné situaci od taxikáře slyšela jen „krá.vo“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
12.7.18 11:37
@lucenka píše:
Já zase nemám ráda arogantní chodce, co si myslí, že auto zastaví na místě, když mu vlezou těsně před čumák. Ideálně u toho čumí do mobilu…
….se sluchátkama v uších :mrgreen: já mám hrůzu z maminek, které vychází do silnice z poza zaparkovaného auta a tlačí před sebou kočárek přímo do silnice…přes zaparkované auto vidíš sotva matku, kočárek vůbec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
12.7.18 11:55

Taky z toho mam strach. Kolikrat jsem fakt musela brzdu zaslapnout, kdyz tam chodec vlitne a ani necumi :pocitac: :roll: .. kdyz jdu na prechod, tak koukam jestli me ridic vidi pote vstupuji do vozovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.7.18 15:28
@Sara12790 píše:

Nemělo to být spíš na tu ženskou, co málem porazila to dítě?

Zakladatelko, klid, věřím, že tě to mrzí. Určitě se paní nic nestalo… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
14.7.18 06:07
@MarieP píše:
Nemělo to být spíš na tu ženskou, co málem porazila to dítě?Zakladatelko, klid, věřím, že tě to mrzí. Určitě se paní nic nestalo… :hug:

no jasně že to na ni mělo bejt. Tak jsem to taky myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.20 09:59

Obnovuji diskuzi

Včera jsem málem srazila chodkyni, když jsem odbočovala z vedlejší na hlavní, bohužel, hned za odbočkou je přechod, kde jsem paní přehlídla a tak tak jsem zabrzdila. Já byla v takovém šoku a nechápala jsem co se stalo, že jsem se paní ani pořádně neomluvila. Objížděla jsem to místo ale už jsem jí nenašla. Strašně si to vyčítám a je mi ze sebe zle, že jsem se zachovala hrozně. V tu chvíli jsem měla ale úplně prázdno… Kdyby byla ta možnost, chtěla bych paní najít a pořádně se jí omluvit… I když se naštěstí nic nestalo, připadám si fakt hrozně, navíc, když si uvědomím, jak bylo asi té paní… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
1.5.20 10:12

Nám se to taky stalo, ale byly jsme s dcerou ti chodci. Přecházeli jsme přes přechod, naproti nám jiní lidi. Pán jim zastavil, pak se pomalu rozjel. Neviděl nás přes tu tyč mezi předním a bočním sklem. Pak v šoku dupl na brzdu a myslím, že si nadělal do kalhot. Já jsem samozřejmě taky hned zastavila. Nikomu se nic nestalo, nejel jak hovado a ty podle popisu taky ne. Při odbočování se snad ani rychle jet nedá. To bys musela jet Dakar.
Výraz v jeho tváři si pamatuju doteď. Myslím, že paní to má stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
1.5.20 10:16

Nic se nestalo tak si z toho nic nedělej. Já málem srazila cyklistu.. Predjizdela jsem ho a on začal dement odbocovat..

• Citovat
  • Upravit
Mufina
1.5.20 10:22

To se stane, neřešila bych to. Ber to jako ponaučení, budeš dávat víc pozor a třeba hlídat i ty sloupky.

Jinak mě takhle vloni auto srazilo, chlap odbočoval doleva přes tramvajové pásy, já na přechodu, oba jsme měli zelenou. Vymlouval se, že mě neviděl přes levý sloupek a přitom mě srazil pravou stranou auta, když už jsem docházela na chodník (po přechodu jsem dohromady ušla cca 20 metrů). Nejspíš čuměl do mobilu :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák