Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, prosím o radu. Viděla jsem dceru (12) jak něco žvýká, ale nebyla to žvýkačka, byli to takové ty gumičky ze kterých se pletou náramky. Nakonec z ní vypadlo že už to dělá asi týden každý den cca 4 hodiny. Mohlo by se jí něco stát? Máme zajít k doktorce? Už jsem jí samozřejmě vysvětlila ať to nedělá a myslím že to pochopila, ale ty všechny chemikálie co v tom mohly být! ![]()
Děkuji za každou odpověď ![]()
K doktorce nemá smysl chodit, ale chtělo by to řešit zdroje úzkosti a naučit ji jak to zvládat lépe - protože tohle je neurotické chování.
Pro začátek jí raději kupute dostatek žvýkaček.
Chtělo by to spíš řešit neurotické chování maminky… Třeba to má dcerka z ní.
Jestli je jí 12 měsíců, dej gumičky pryč, aby na ně nedosáhla, jestli 12 let, dej si kafe a neřeš.
@AnastazieB píše:
Chtělo by to spíš řešit neurotické chování maminky… Třeba to má dcerka z ní.
to se tak stává…
Dětem to prostě nedochází. Vzhledem k tomu, že to je určeno pro styk s pokožkou, nebude to taková katastrofa. K doktorovi nelítej, holce gumičky seber a kup jí žvýkačky
.
@Ou píše:
K doktorce nemá smysl chodit, ale chtělo by to řešit zdroje úzkosti a naučit ji jak to zvládat lépe - protože tohle je neurotické chování.Pro začátek jí raději kupute dostatek žvýkaček.
Já bych na tvém místě začala řešit tvoji posedlost neurózami. To, že se matka bojí o dítě, je totiž normální. Zvlášť pokud ty gumičky byly z nějakého pochybného zdroje typu Aliexpress, tudíž bez atestů. To se neurózou nazvat nedá. Naopak každý druhý tvůj příspěvek se hemží neurózami a hledáním psychiatrických diagnóz i tam kde nejsou a ve mě to začíná budit dojem, že se jedná o nepěknou obsesi… ![]()
Já jsem na základní škole vždycky celou cestu do školy a z ní cucala přívěšek na klíčích. No hnus, kde všude to leželo
byl to zlozvyk. A pak najednou jsem si uvědomila, jak moc nechutný to je a přestala jsem s tím. U mě to byla prostě nuda při cestě a ten přívěšek byl tak hezkej
když vidím některé hračky dnes, tak bych je taky nejradši ochutnala. Nebo jsem se často zakusovala do svíček.
No, přežila jsem to. Dodnes si hladím rty konci vlasů. Je to příjemný
Někdo se holt zasekne na orálním stádiu a je těžký to ovládat ![]()
@AnastazieB @Ou Váš přístup nebyl úplně pěkný, dcera leží v nemocnici s otravou krve. Doufám, že se z toho dostane. Naopak moc děkuji @Janli za moc milé chování. Přeji krásný den❤️
A to dostala otravu krve z toho žvýkání? Jo? Zatahej mne za druhou nohu, na té mám rolničky!
@inkakřivák píše:
A to dostala otravu krve z toho žvýkání? Jo? Zatahej mne za druhou nohu, na té mám rolničky!
Já jako děcko žvýkala gumičky, co byly nastříhané z duše na kolo, hrozně mi to vonělo. Nic se mi nestalo ![]()
@VeseláŽížala Otrava krve je bakteriální onemocnění, takže ze žvýkání gumiček těžko.
@Havlova A asi by se těžko dostala infekce do krve, že? Ale je možné, že dotyčná při žvýkání gumiček ještě navíc šlápla na rezavý hřebík. To by mohlo být, ne?
@VeseláŽížala Doporučuji příště vybrat jinou diagnozu - třeba tyfus, choleru, průjem by šel, něco takového přece jen důvěryhodnějšího. MOR!