Dítě žvýkalo gumičky - je nějaké riziko?

4.7.18 15:26

Dítě žvýkalo gumičky

Dobrý den, prosím o radu. Viděla jsem dceru (12) jak něco žvýká, ale nebyla to žvýkačka, byli to takové ty gumičky ze kterých se pletou náramky. Nakonec z ní vypadlo že už to dělá asi týden každý den cca 4 hodiny. Mohlo by se jí něco stát? Máme zajít k doktorce? Už jsem jí samozřejmě vysvětlila ať to nedělá a myslím že to pochopila, ale ty všechny chemikálie co v tom mohly být! :roll:
Děkuji za každou odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
4.7.18 15:32

K doktorce nemá smysl chodit, ale chtělo by to řešit zdroje úzkosti a naučit ji jak to zvládat lépe - protože tohle je neurotické chování.

Pro začátek jí raději kupute dostatek žvýkaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
4.7.18 15:47

Chtělo by to spíš řešit neurotické chování maminky… Třeba to má dcerka z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
4.7.18 15:51

Jestli je jí 12 měsíců, dej gumičky pryč, aby na ně nedosáhla, jestli 12 let, dej si kafe a neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.7.18 15:56
@AnastazieB píše:
Chtělo by to spíš řešit neurotické chování maminky… Třeba to má dcerka z ní.

to se tak stává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.7.18 15:56

Dětem to prostě nedochází. Vzhledem k tomu, že to je určeno pro styk s pokožkou, nebude to taková katastrofa. K doktorovi nelítej, holce gumičky seber a kup jí žvýkačky :D .

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.7.18 16:20
@Ou píše:
K doktorce nemá smysl chodit, ale chtělo by to řešit zdroje úzkosti a naučit ji jak to zvládat lépe - protože tohle je neurotické chování.Pro začátek jí raději kupute dostatek žvýkaček.

Já bych na tvém místě začala řešit tvoji posedlost neurózami. To, že se matka bojí o dítě, je totiž normální. Zvlášť pokud ty gumičky byly z nějakého pochybného zdroje typu Aliexpress, tudíž bez atestů. To se neurózou nazvat nedá. Naopak každý druhý tvůj příspěvek se hemží neurózami a hledáním psychiatrických diagnóz i tam kde nejsou a ve mě to začíná budit dojem, že se jedná o nepěknou obsesi… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5040
4.7.18 16:51

Já jsem na základní škole vždycky celou cestu do školy a z ní cucala přívěšek na klíčích. No hnus, kde všude to leželo :roll: byl to zlozvyk. A pak najednou jsem si uvědomila, jak moc nechutný to je a přestala jsem s tím. U mě to byla prostě nuda při cestě a ten přívěšek byl tak hezkej :D když vidím některé hračky dnes, tak bych je taky nejradši ochutnala. Nebo jsem se často zakusovala do svíček. :D No, přežila jsem to. Dodnes si hladím rty konci vlasů. Je to příjemný :D Někdo se holt zasekne na orálním stádiu a je těžký to ovládat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.18 13:13

@AnastazieB @Ou Váš přístup nebyl úplně pěkný, dcera leží v nemocnici s otravou krve. Doufám, že se z toho dostane. Naopak moc děkuji @Janli za moc milé chování. Přeji krásný den❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
9.7.18 16:26

A to dostala otravu krve z toho žvýkání? Jo? Zatahej mne za druhou nohu, na té mám rolničky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.7.18 16:34
@inkakřivák píše:
A to dostala otravu krve z toho žvýkání? Jo? Zatahej mne za druhou nohu, na té mám rolničky!

Já jako děcko žvýkala gumičky, co byly nastříhané z duše na kolo, hrozně mi to vonělo. Nic se mi nestalo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42231
9.7.18 18:40

@VeseláŽížala Otrava krve je bakteriální onemocnění, takže ze žvýkání gumiček těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
9.7.18 20:17

@Havlova A asi by se těžko dostala infekce do krve, že? Ale je možné, že dotyčná při žvýkání gumiček ještě navíc šlápla na rezavý hřebík. To by mohlo být, ne?
@VeseláŽížala Doporučuji příště vybrat jinou diagnozu - třeba tyfus, choleru, průjem by šel, něco takového přece jen důvěryhodnějšího. MOR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák