Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@mackA159 píše:
Nic se nestalo tak si z toho nic nedělej. Já málem srazila cyklistu.. Predjizdela jsem ho a on začal dement odbocovat..
Pokud si ho předjížděla před křižovatkou, nedovolila bych si říkat o něm, že byl dement. Je to Stejný účastník provozu jako Ty.
Neřeš, kolikrát se motají, čumí po vejrech. A nebo si myslí, že přechod = absolutní přednost. Tyhle přechody hned za křižovatkou jsou past.
@Petula306 no jistě, choci za to můžou
A co řidiči, z nichž někteří zřejmě chyběli v autoškole a neví, že za křižovatkou mají dát přednost chodcům?
@Petula306 já to vim
mě lidi dávají za vinu to, že mě srazilo auto, které je mě přijelo zezadu ve chvíli, kdy jsem přecházení dokončovala. Přitom policajti neřekli směrem ke mě ani popel, vyšetřovatel (šlo to do trestního rizeni) mi řekl, že jsem měla fakt smůlu.
@Kockazvysocan Tak jako účastník provozu má dát znamení o změně směru jízdy s dostatečným předstihem, pokud to nedokáže tak nemá na kole v provozu co dělat. To se mi stává každou chvíli, že cyklista bez jakéhokoli upozornění najednou změní směr, že bude odbočovat doleva. Jednou se mi dokonce stalo že mi cyklista narazil do zadních dveří u auta. Naštěstí to tenkrát byla stará plechovka, takže na autě škoda nula nula nic. A ještě mě chlápek chtěl seřvat, přitom jsem jela v obytné zóně (20km/h), rovně, nakonec jsem mu řekla že zavoláme policii, protože v naší ulici jsou kamery a z ničeho nic nasedl na kolo a odjel.
Já třeba vím že kolo moc dobře neovládám, natož abych mohla sundat ruku z řídítek, tak nejezdím na silnici, protože v takovém případě tam s kolem nemám co dělat.
Zakladatelko, situaci jsi zvládla. Bude to dobrý.
Nedávno jsem se dostala do ošklivé situace. Velmi prudká levotočivá zatáčka. Není do ní absolutně vidět, až když jsem v půlce. No a v tý půlce chlap na kole. Vedle sebe malou holčičku na kole s pomocnýma kolečkama. On jel vpravo, holčička byla směrem do silnice. Objela jsem je tak tak. Kdyby v protisměru jelo auto, jsem v něm. Přejet dítě, tak si to v životě neodpustím, byť by nebyla moje vina.
@Heivka o tom znamení žádná. Ale dennodenně vidím frajery, co předjížději pred křižovatkou. Takže zrovna o tomhle si iluze nedělám. Ale souhlasím, že cyklisté jsou taky kapitola.
@MeloryNox píše:
Zakladatelko, situaci jsi zvládla. Bude to dobrý.Nedávno jsem se dostala do ošklivé situace. Velmi prudká levotočivá zatáčka. Není do ní absolutně vidět, až když jsem v půlce. No a v tý půlce chlap na kole. Vedle sebe malou holčičku na kole s pomocnýma kolečkama. On jel vpravo, holčička byla směrem do silnice. Objela jsem je tak tak. Kdyby v protisměru jelo auto, jsem v něm. Přejet dítě, tak si to v životě neodpustím, byť by nebyla moje vina.
To je taky nápad tahat na silnici dítě které ani neumí jezdit na kole.. Cyklisti mě někdy strašně štvou.
@MeloryNox píše:
Zakladatelko, situaci jsi zvládla. Bude to dobrý.Nedávno jsem se dostala do ošklivé situace. Velmi prudká levotočivá zatáčka. Není do ní absolutně vidět, až když jsem v půlce. No a v tý půlce chlap na kole. Vedle sebe malou holčičku na kole s pomocnýma kolečkama. On jel vpravo, holčička byla směrem do silnice. Objela jsem je tak tak. Kdyby v protisměru jelo auto, jsem v něm. Přejet dítě, tak si to v životě neodpustím, byť by nebyla moje vina.
A co kdyby to tak byli cikání, nebo zrzaví, to by byla causa. Co všechno se mohlo přihodit - převrácená tramvaj, oko na punčoše, opar, vylití potoku ze břehů, úder blesku a po nádechu bez roušky všichni padli mrtvi k zemi, S kovidem, pochopitelně. Co všechno se jen mohlo stát. Někdy je snad bezpečnější nevylejzat z regálu.
@mackA159 píše:
Nic se nestalo tak si z toho nic nedělej. Já málem srazila cyklistu.. Predjizdela jsem ho a on začal dement odbocovat..
Spis budes dement ty, kdyz predjizdis v krizovatce ![]()
@MeloryNox píše:
Když někam není vidět, nesmím tam jet rychle, abych to nestihla zabrzdit
.
Jinak já mám taky zážitky ze včera, jela jsem ze závažných důvodů na drncajících místech pomalu a dvakrát mě předjel blbec, který měl co dělat, aby se vyhnul protijedoucímu autu. Napotřetí sice naproti němu nic nejelo, ale pro změnu mě vytroubil.
Připomnělo mi to, jak jsem kdysi vezla psa po operaci a zpomalila přes dlažbu. Bezmozci nemůžou vydejchat, když je někdo brzdí. Na
, fakt.
@Mufina píše:
@Petula306 no jistě, choci za to můžouA co řidiči, z nichž někteří zřejmě chyběli v autoškole a neví, že za křižovatkou mají dát přednost chodcům?
Přechody za křižovatkou jsou největší zlo, nemají tam vůbec být…
@Heivka píše:
@Kockazvysocan Tak jako účastník provozu má dát znamení o změně směru jízdy s dostatečným předstihem, pokud to nedokáže tak nemá na kole v provozu co dělat. To se mi stává každou chvíli, že cyklista bez jakéhokoli upozornění najednou změní směr, že bude odbočovat doleva. Jednou se mi dokonce stalo že mi cyklista narazil do zadních dveří u auta. Naštěstí to tenkrát byla stará plechovka, takže na autě škoda nula nula nic. A ještě mě chlápek chtěl seřvat, přitom jsem jela v obytné zóně (20km/h), rovně, nakonec jsem mu řekla že zavoláme policii, protože v naší ulici jsou kamery a z ničeho nic nasedl na kolo a odjel.Já třeba vím že kolo moc dobře neovládám, natož abych mohla sundat ruku z řídítek, tak nejezdím na silnici, protože v takovém případě tam s kolem nemám co dělat.
Me nejvíce na cyklisté h se.re, když jedou po silnici,, když vedle je cyklostestka… Mám vždy stochuti je servat
. Věcné jezdej jak debilove
… Odbočení do leva u cyklistu je kapitola sama o sobe ![]()
@Lucie_Sx vjizdis do zatacky krokem?? Bych ještě zabrzdila a šla servat toho frajera který má dítě směrem do silnice!!