Malincí bezplenkáčci

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12667
21.4.12 20:09
@Alpaka píše:
cutty, to jste tedy úspěšní :potlesk: :potlesk: :palec:
bezplenkovala jsi i staršího?

Ale kdeze, starsi to ma uplne na haku doteraz, uci sa od malej :mrgreen: Ten je 100% na plienkach. Kebyze viem vtedy to, co teraz, tak by som sa snazila bezplienkovat aj jeho...... S malou to nejak vyplynulo z rozhovoru :mrgreen: , ani som to neplanovala.
Cez den sme s malou uspesni, ale v noci nebezplienkujeme, nemam na to sily ani chut. Uz aj tak sa budi asi milion krat za noc, nezvladam ju este davat curat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.4.12 20:12

Ahoj, já tedy bezplenkovou metodu zatím moc nestudovala, vím, že kakaní bych vychytala - u nás probíhá těsně po probuzení, pak přes den už minimálně, ale jak vychytáváte čůrání u tak malejch (myslím okolo půl roku) fakt nechápu… Já bych řekla, že ta moje učůrává nonstop :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
21.4.12 20:14

@Alpaka
Jéé to je bezva :potlesk: tak to musím vyzkoušet, jestli se mi v šátku zadaří, být v suchu bez plínky.
Když píšeš, že se vyčůrá během minuty, tak jsi to měla od začátku? Malýmu to trvá i 10 minut. A učila jsi nějaký signál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
21.4.12 20:16

@liessa
teda, tak ať je mládě po mámě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
21.4.12 20:22

@cuttysark
to je bezvadný :potlesk: , tak k tomu bych chrěla taky dospět, mi příjde, že v noci vydrží a po probuzení ho hned loupnu na nočník, spíš mám problém vychytat pokaždé čúrání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.4.12 20:28
@gabriela82 píše:
Ahoj, já tedy bezplenkovou metodu zatím moc nestudovala, vím, že kakaní bych vychytala - u nás probíhá těsně po probuzení, pak přes den už minimálně, ale jak vychytáváte čůrání u tak malejch (myslím okolo půl roku) fakt nechápu… Já bych řekla, že ta moje učůrává nonstop :nevim:

zistis, aky ma rezim a podla toho ides......je to jednoduche. Proste skusas, kukas cas, sledujes signaly. Mne Kristinka na curanie moc signaly nedava. Len na kakanie. Na curanie ju casujem a ona vydrzi kym ju nedam curat. My sme zacali dost pozde, v polroku uz tie signaly upadavaju… Ale vydrzi proste kym ju nevysadim. Aj po spinkani, ked ma plny mechur, tak reve jak na lesy, kym ju nedam , to je vlastne tiez signal.......ale ked je zabrata do hry alebo telky, tak by sa pocurala na tajnasa :P Ale nejak to neriesim, som rada aj za to, co mame :P

No a my mame rezim taky, ze rano cura kazdu polhodinu tak 3× (teda do 1,5 hodiny ju dam curat 3× chapete), potom tak kazdu hodku. Ja ju tak davam curat, ked sa jej nechce, tak protestuje, ale to je fakt hodne malokedy. Proste uz vie, ze ma curat. Po kojeni ju musim dat asi za 15 minut, lebo by sa pocurala. Potom zase jednohodinovky. Plienku davam len na noc (jednorazovku, lebo v noci ani neprebalujem, takze rano je nacucana a latkovka mi to nepobere) a latkovky ked ideme autom (vtedy sa stopro pocura, asi jak sa auto natriasa, neviem). Co sa tyka kakania, tak kazde rano po zobudeni sa vykadi z podoby :P a vacsinou je to splneny denny plan, niekedy este kaka po obede trosku. Ale to mi hlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.4.12 20:29
@iggy.piggy píše:
@cuttysark
to je bezvadný :potlesk: , tak k tomu bych chrěla taky dospět, mi příjde, že v noci vydrží a po probuzení ho hned loupnu na nočník, spíš mám problém vychytat pokaždé čúrání

ide leto, bude to teraz jednoduche, moze behat nahaty a mozes odpozorovavat, v zavislosti na spanku/kojeni/jedle atd, ako casto a kedy cura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
21.4.12 20:37
@iggy.piggy píše:
@Alpaka
Jéé to je bezva :potlesk: tak to musím vyzkoušet, jestli se mi v šátku zadaří, být v suchu bez plínky.
Když píšeš, že se vyčůrá během minuty, tak jsi to měla od začátku? Malýmu to trvá i 10 minut. A učila jsi nějaký signál?

signály nemáme, myslím, že to pochopí ze situace. 10 minut by mi tedy nebavio mi jí držet. Počíttala jsem do deseti, když z toho nic nebylo, tak konec. te´d bývá rozptýlená okolím, tak jí dávám o trochu víc času si uvědomit, že je nad nočníkem, ale dýl, jak půl minuty nedržím. Kadění trvá samo dýl, ale to už většinou poznám, že něco bude nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.4.12 20:49

Teeeeeeda holky, mně furt jen nejde do hlavy to čurání. Mi přijde, že malý čurá nonstop tedy. Je pravda, že jako malý hodně řval a když jsem ho rozbalila, tak čural, ale ted už moc ne a čurá snad furt. Mi to přijde jako zázrak teda.:-)Natož aby mi dával signály. Vždyt tak malé dítě nemá ještě vyzrálou soustavu na to, aby si uvědomilo co dělá ne? Nebo se pletu? Ale jste šikovný teda.

• Citovat
  • Upravit
12667
21.4.12 20:54
@Caty píše:
Teeeeeeda holky, mně furt jen nejde do hlavy to čurání. Mi přijde, že malý čurá nonstop tedy. Je pravda, že jako malý hodně řval a když jsem ho rozbalila, tak čural, ale ted už moc ne a čurá snad furt. Mi to přijde jako zázrak teda.:-)Natož aby mi dával signály. Vždyt tak malé dítě nemá ještě vyzrálou soustavu na to, aby si uvědomilo co dělá ne? Nebo se pletu? Ale jste šikovný teda.

to nieje vedome, je to neprijemny pocit, ktory vyjadruje. To je ten signal. A ked je ten signal ignorovany, tak si zvykne, ze curat hocikedy hocikam (do plienky) je ok. Bkm je vlastne podporovanie toho neprijemneho pocitu, aby tovedel vyjadrit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.4.12 20:56

Aha, to je zajímavý. Nejpříjemný pocit? Jako nutkání? Já to snad zkusim taky dávat na nočník :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12667
21.4.12 21:03
@Caty píše:
Aha, to je zajímavý. Nejpříjemný pocit? Jako nutkání? Já to snad zkusim taky dávat na nočník :nevim:

Miminka brzy dávají najevo, že raději vylučují mimo plenu! (Zkuste se někdy vykakat vleže na zádech v riflích – pak teprve plně doceníte pohodlí holé zadnice a správné polohy emoticon)) Na všechny ostatní potřeby dítěte (hlad, zima, horko, potřeba tělesného kontaktu,…) reagujeme, vylučování je jen další z nich a není důvod ji ignorovat.**

Lékaři a odborné publikace v západních zemích standardně zastávají názor, že svěrací svaly dozrávají mezi 20 až 24 měsícem věku. Na základě tohoto tvrzení pak odmítají začínat dětskou hygienu před prvním nebo druhým rokem věku. Každý rodič se však může přesvědčit o opaku – dítě si své svěrače uvědomuje! Tím nemyslíme, že je schopno zadržet potřebu celé hodiny jako dospělí, to jistě ne. Ale nevyvratitelným faktem zůstává, že miminka čurají i kakají nárazově, přičemž jsou schopna akci signalizovat předem. BKM nám radí: když se miminku chce, svlékni jej a nechej vyčurat do toalety/nočníku/na travičku… V žádném případě se NEJEDNÁ o posazování novorozeňat na klasický nočník ani o drezuru s použitím nátlaku, násilí, trestů. Naopak, dítě je ten aktivní. Rodič jen vyhoví jeho potřebě.

S dovolenim som ukradla z inej diskusie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.4.12 21:09

http://zena-in.cz/…stvi-a-porod jeden super clanok.
Inak musim povedat, ze 50%, mozno aj viac, fungujeme na intuicii!! Nechapem to sama, ale fakt to medzi nami funguje. Vlastne vzdy, ked potrebuje sa cez den vykakat, to nejako tusim. Neviem ako, ale tusim to, proste ma to napadne, tak nu na cikanie namiesto nad umyvadlo dam nad WC. A len potom cumim, ze fakt kaka! (A nie je to tym, ze WC rovna sa kakanie, pretoze aj na cikanie to striedam, zachod, nocnik, umyvadlo, trava, podla toho, co je blizsie) Alebo, nieco robim a napadne ma, asi potrebuje curat. Ked si poviem, este to dokoncim a dam ju vycurat, medzi tou myslienkou a dokoncenim mojej cinnosti sa ona uz pocura! Ked radsej vsetko necham tak a dam ju curat, tak ide :pankac: :pankac: :pankac: Je to uzasne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
21.4.12 21:11

No já jen sleduju, protože už věkově spadáme do klasického nočníku.
Kdoule, bezplenkovka tu byla dřív než pleny.
Zásadní usnadnění je pořízení šlehací misky nebo čínského nočníku, umožňuje vylučovaní při kojení, za chůze… jen obracení palačinek mi s ní moc nešlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.4.12 21:11

co vlastne navazuje na vetu z toho linku: A některé maminky dokonce zvládají bezplenkovou komunikaci se svým dítětem bezmyšlenkovitě a jaksi intuitivně natolik, že ani nepotřebují výše uvedené jasné signály. Dítěti to navíc pomáhá psychologicky, protože je těsněji spjato se svojí matkou, oba lépe vnímají vzájemné signály svých těl.

Teraz ma napadlo, ze Kristinka nechce curat u nikoho ineho, len u mna. Asi na tom nieco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí