Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti. Jsem v 11tt a od 6tt trpím nevolnostmi. Bývalo mi opravdu 24h denně tak zle, že jsem si musela vzít v práci dovolenou a ztratila jsem během týdne 6kg. V bylinkách mi byla doporučena Malinová směs od dědka kořenáře. Sáhla jsem po ní a bezhlavě ji začala užívat. Nevolnosti ustoupily a už 4kg jsem přibrala zpátky. Sice mě to ještě někdy přepadne, ale už můžu prakticky normálně jíst a konečně si to naše štěstí začínám užívat. Nedávno jsem zabrouzdala na nějakou diskuzi, kde maliník doporučovali až 6týdnů před porodem nejdřív. Vím, že se jednalo o čaj z malinového listí, ale přesto mě to zarazilo. Máte některá zkušenosti s Malinovou směsí v těhotenství? Na obalu se píše, že se v těhotenství může, ale nerada bych sobě nebo mrňousovi ublížila. Budu ráda za jakoukoliv Vaši radu…
Přestaň blbnout
a číst diskuze o tom, co se v těhotenství nemůže…
@j.a.n.i1 píše:
Přestaň blbnouta číst diskuze o tom, co se v těhotenství nemůže…
Snažili jsme se 2 roky, dalo mi dost práce nestresovat s každým píchnutím v podbřišku. Asi už jsem magor… ![]()
@Deňulec Tím spíš ty diskuze nečti…co nebudeš vědět, to tě nebude trápit…a když si výrobce troufne na obal napsat, že se to smí, tak bych byla zcela v klidu, stejně je na většině věcí, že se to nedoporučuje, jen protože se výrobci jistí, škodlivé to povětšinou není.
@Deňulec Před maliníkem se varuje kvůli možnému ovlivnění děložních kontrakcí. Pokud jsi ale doteď OK, nic jiného to udělat nemohlo, tak klid. Raději se tím necpi, ale to bys to opravdu musela přehánět, aby to něco udělalo.
@Deňulec a jaké máš na pytlíku té malinové směsi napsané složení? Jinak pomohlo, pomohlo, jsi v 11.tt, gratuluji..evidentně neublížilo, když se dote´d vše vyvíjí Ok
No a zkus, jestli už ti nevolnosti neustoupily a nebudeš v pohodě i bez čaje, když tě to stresuje ![]()
Ja taky malinovou smes brala. On ji dedek korenar tehotnym doporucuje ![]()
Holky, díky za rady… Asi u toho ještě vydržím, když mi to pomáhá a zkusím se poradit s doktorem.