Mallorca bez cestovky s dětmi

Anonymní
6.2.22 10:23

Mallorca bez cestovky s detmi

DobrY den.
Byl nekdo z Vas s detmi na Mallorce? Pokazde jsme byli na dovolene s cestovkou, to uz odmitam a chci zkusit koupit zvlast letenky a pred booking, nebo airbnb najit ubytovani.Mame 3deti, z toho nejmladsimu jsou 4roky.
Takze mam docela strach, ale na druhe strane nas to laka.
Kdyz jste byli poprve bez CK, zvladli jste bez problemu? Dekuji.
Prosim anonymne( osobni duvody), nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
6.2.22 11:50
@Anonymní píše:
DobrY den.
Byl nekdo z Vas s detmi na Mallorce? Pokazde jsme byli na dovolene s cestovkou, to uz odmitam a chci zkusit koupit zvlast letenky a pred booking, nebo airbnb najit ubytovani.Mame 3deti, z toho nejmladsimu jsou 4roky.

Přes Booking jsme byli v Maďarsku. Pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.2.22 12:06

Normálně, podle ceny letenek a vašich možností si najdeš termín a koupíš letenky. Nešetři na pojištění na vrácení, pokud budou dražší než pár stovek. A pak si najdeš ubytování, projdeš recenze, zamluvíš a zplatíš ubytování, najdeš si půjčovnu aut na letiši, zamluvíš auto. Ne nechcete tak s dětma fungovat bez pronajatého auta a dojet tam po zemi s třema dětma bude peklo. JEstli chcete mít vlastní auto a nechcete lítat, tak spíš vol třeba severozápadní pobřeží Itálie a nebo ještě na Elbu se dá dojet celkem slušně.

Pokud někdo z vaší rodiny nemluví anglicky, tak to celé bude složitější, ale taky to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.2.22 12:08
@Ou píše:
Normálně, podle ceny letenek a vašich možností si najdeš termín a koupíš letenky. Nešetři na pojištění na vrácení, pokud budou dražší než pár stovek. A pak si najdeš ubytování, projdeš recenze, zamluvíš a zplatíš ubytování, najdeš si půjčovnu aut na letiši, zamluvíš auto. Ne nechcete tak s dětma fungovat bez pronajatého auta a dojet tam po zemi s třema dětma bude peklo. JEstli chcete mít vlastní auto a nechcete lítat, tak spíš vol třeba severozápadní pobřeží Itálie a nebo ještě na Elbu se dá dojet celkem slušně.Pokud někdo z vaší rodiny nemluví anglicky, tak to celé bude složitější, ale taky to půjde.

No, v Itálii jsem byla několikrát a někdy i s angličtinou to byl oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
6.2.22 12:52

Jela bych bez cestovky s dětmi jen tehdy, kdybych si byla jistá, že mluvím velmi dobře anglicky.
Tak dobře, abych byla schopná domluvit se při vážnějším úrazu někoho z rodiny v nemocnici.
Sice v cestovním pojištění je tlumočník na telefonu, ale na mou opatrnou povahu je to málo.

• Citovat
  • Upravit
16302
6.2.22 13:08

Jezdíme s dětmi po vlastní ose pořád, ale autem. Pátrala jsem před pár lety po letenkách na Sardinii, Menorcu apod., a když jsem započítala i zavazadla, odvoz z letiště, chtěla jsem možnost mít místa v letadle u sebe alespoň po dvou (dospělák a dítě u sebe) apod., tak mi cenově vyšel líp zájezd. Ale zase tak urputně jsem nepátrala.
S bookingem se ubytovávám už hodně let a ještě nenastal problém. Ale já tedy nemám problém s angličtinou a manžel se domluví hned několika jazyky velmi dobře, takže my třeba to zahraničí zase tak neprožíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
6.2.22 13:23
@Anonymní píše:
DobrY den.

Jezdime tam pravidelne kazdy rok… Ted pojedeme po pate- s detmi 2,5 roku a 8 mesicu… Hned na letisti si pujcujeme auto a jedeme do Alcudia ( za me nejlepsi…) Pro deti tam sezenes vse, ubytko beru tak aby tam byla pracka a detska zidlicka… Zbytek koupim( jako jidlo, drogerku)… Klidne se zeptej na neco konkretne, ale nevim na co by cestovka byla… Na vylet sednem do auta a jedem… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
6.2.22 13:24

V pohodě. Pokud mluvíte anglicky. jezdime jen po vlastní ose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
24.2.22 08:25

My jedeme letos na Mallorcu s 10M mimčem přes cestovku, ale už teď víme, že se v budoucnu vrátíme, a to bychom chtěli bez CK, takže já bych se nebála :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
24.2.22 08:29

Já tak byla na vlastní pěst s 3,5 dítětem ve Španělsku Costa Azahar - anglicky neumím, ale všechno jsem zvládla, letěly jsme z Vídně v roce 2020, z Valencie na hotel taxíkem, bylo to drahé, ale vlak už by dcera nezvládla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí