Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já nekojila, ale po čtrnácti dnech jsem zjistila, že mi sedne aspoň čínská polívka. Tak jsem se pak pár dní rovnala s ní. A mládě je v pořádku. Spíš ty si zkus aspoň nějak doplnit vitamíny a minerály. Nějaký doplněk pro těhotné a kojící. Jsou tam béčka, mohlo by ti to podpořit chuť k jídlu.
@Kamkam já chuť j jídlu mám, ale je mi na zvracení když polykám a vlastně pořád skoro celý den
![]()
Tak dokud v sobě udržíš vodu, tak bych to neřešila. Řada ženských byla v těhotenství jen na cole a houskách.
Příspěvek upraven 19.07.21 v 20:19
@Anonymní píše:
Ahoj, kojil někdo a málo jedl, u toho zvracel v prvním trimestru? Nic do sebe nedostanu, bojím se, jestli se mimi bude správně vyvíjet, děkuji za zkušenosti![]()
Sestřenice zvracela celých 9 měsíců bylo jí šíleně. Nemohla do sebe pořádně nic dostat.Kluk měl 4kg ![]()
Zvracela jsem více než 20× denně do nějakýho 20tt. První trimestr jsem nepozřela téměř nic. X-krát kapačky, protože jsem nebyla schopná udržet ani vodu. Zhubla jsem přes 10kg. A jedinej, kdo nestrádal byl prcek
přibíral krásně, evidentně si vzal, co potřeboval. Teď je mu půl roku a vypadá to, že ho to nepoznamenalo ![]()
S kojením ovšem nevím. Pokud do sebe nic nedostaneš, může se stát, že o kojení přijdeš. Jak máš staré první dítko?
Jinak doporučuju mátový čaj a zkus jestli tě nebude dělat lepší studené jídlo. Studené ovoce bylo jediné, co jsme byla schopna v sobě udržet alespoň pár minut.
Já v těhotenství zhubla 15 kg, zvracela jsem 7 měsíců. Dcera měla 3,6 kg.
Já zatím zhubla 3 kg, jsem 16 tt, nevadí to, hlavně pij a já teda beru těhotenské vitaminy. ![]()
Já jsem v prvním trimestru kojila i zvracela, zhubla jsem asi 4 kg. Na radu gynekolozky i pediatricky jsem tedy na konci 1. trimestru přestala kojit ( rada byla do konce 1.trimestru, takže asi spis šlo o období, kdy už miminko víc roste), dcera měla v te době 18m tak mi to nevadilo. Přibirat jsem začala až kolem 30tt, syn měl skoro 4,7 kg
úplně v zdravý. Pokud ty nevolnosti nemáš nějak extrémní, o miminko bych se nebala. Držím palce ať je brzy lip!
@Anonymní píše:
@Kamkam já chuť j jídlu mám, ale je mi na zvracení když polykám a vlastně pořád skoro celý den![]()
Jak píšou vsichni. Dokud do sebe dostaneš tekutiny, tak to jde. Ale.. Napadla mě zmrzlina. Ta se dobře jí, líže. Není namáhavý ji spolknout. Nebo něco jinýho, co se dobře polyká. Nebo namočený pečivo.
Ahoj, kojil někdo a málo jedl, u toho zvracel v prvním trimestru? Nic do sebe nedostanu, bojím se, jestli se mimi bude správně vyvíjet, děkuji za zkušenosti