Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Normálně bych vykoupala v koupelně, zařídila si tam i přebalovací pult, tam ho usušila, oblékla a pak teprv přenesla nahoru do postýlky. V ložnici bych si taky udělala nějaký přebalovací koutek nebo podložku na postel.
Anebo, pokud v koupelně není místo, tak dítě vykoupat a zabalené v ručníku přenést do ložnice.
Přebalovací pult bude vyrobený ručně z desky (od taťky) aby se na něj dalo mimco položit a mít tam i věci (plyny apod.) takže prostorný, jenže bude na pevno ke zdi tak nevím kam ho dát, když už tam bude muset zůstat zdali do ložnice nebo do koupelny. Jestli ho využiju nebo ne to fakt nevím, ale jako dárek ho nechci odmítat třeba se bude hodit ![]()
Ja bych vanicku s vodou po schodech taky asi netahala, max do toho obyvaku. Kluka jsem ze začátku koupala ve vanicce v obýváko-jidelne na stole a vedle jsem mela přebalovací stojan, ktery jsem pak presunula do koupelny, když uz jsem koupala ve velke vane. Ale kluk je na leto, takze jsem topeni do 3 mesicu neresila, v byte byl spis hic - az moc. V zime mu bylo pul roku, to uz se do vanicky pomalu nevesel:) A v nasi koupelne se da pritopit takovym tim zebrikem, mame ji fakt malou, pracku v komoře, ale ten prebalovak z Ikey na nozickach se tam vecpat dal. Bylo na nem misto na odkládání drobností typu krem na zadek a u nej jsem mela na tom zebriku povesenou i takovou latkovou kapsu s plenkama, prebal. podlozkama apod. To nam vydrzelo do jara do cca 8-9 mesicu kdy uz lezl, sedal si a ja jsem se jednak bala ze hodi salto na zem a hlavně uz byl tezkej, tak pak uz ruzne gauc, postel, zem. Mame parkety a psa, takže driv jsem si ho na zem dávat netroufala. Ale on byl celkem klidas a lenoch, holka to je jinej zivel, s tou jsem si prebalovnu zaridila na stole v obyvaku ale sirokem nízkém u gauce, takze me nebolely zada a nevadilo, kdyz se prekulila, mista mela celkem dost. Prebal. potreby a pár hadriku jsem mela nejdřív vedle podlozky na stole (na nem deku a takové to polstrovani z prebalovaku s mantinely, pak už jen deku a tu obyc. prebal. podlozku, aby mohla byt na bříšku) a postupně jsem od ni vse presouvala dal
Mela jsem vedle zaparkovany stolecek se zidli na kolečkách jak z nej jde udělat vysoka zidle, tak bylo vse po ruce, baliky plenek za gaučem, vzdycky par jich po ruce na tom malem stolku, na nem i predtim na tom stojacim prebalovaku poveseny pohotovostní pytlik na pouzite pleny.
Takze bych si nejake takove stanoviště zridila i dole at uz v koupelne nebo vedlejší mistnosti a nahore v loznici bych měla jen to nejnutnejsi. Vzdy jsem to mela zařízené tak, abych nahrad. oblečení měla po ruce tam, kde prebaluju a v noci nemusela pro nej lezt do loznice a satrat potme a budit chlapa. Nebo naopak aby mel i on vse po ruce, kdyz mel „sluzbu“ a ja spala
Kdyby byla koupelna i nahore, tak neni co resit - koupala bych tam
Na dovce jsme pokazde 2 koupelny fakt ocenili
Nejde udelat z te satny 2.koupelna třeba? ![]()
@Anonymní píše:
Přebalovací pult bude vyrobený ručně z desky (od taťky) aby se na něj dalo mimco položit a mít tam i věci (plyny apod.) takže prostorný, jenže bude na pevno ke zdi tak nevím kam ho dát, když už tam bude muset zůstat zdali do ložnice nebo do koupelny. Jestli ho využiju nebo ne to fakt nevím, ale jako dárek ho nechci odmítat třeba se bude hodit
Hele podle mě je to nakonec jedno. Nech si ho udělat tam, kde na něj máš lepší místo. V tom druhém podlaží si pak připrav jen tu přenosnou podložku a pár nezbytností k rychlému přebalení. Ony se tyhle záležitosti stejně nejlíp řeší až pak v praxi. Nakonec můžeš si ten přebalovák nechat přivrtat po pár dnech / týdnech až sama zjistíš, kde bys ho nejradši měla.
Az si parkrat vyzkoušíš vicero variant, tak sama uvidis. Ja jsem postupem casu zjistila, ze vsechny ty pomucky pro mimina jsou dost zbytečné😃prebalovala jsem na posteli nebo pak na nepouzivanem stole, ubrousky jsem vyhodila jako prvni- kam se hrabou na proud teple vody, je to chemicky hnus a jen to vsechno rozpatlaji. Koupelnu mame malou, takze vytopit, vanicka na dve fosnicky, zachumlat do osusky a prenest na postel, tam si udelame masazicku a prevlikneme a jdeme spat. „Vymysleno“ po mnohych pokusech vsude mozne se vsim moznym ![]()
Ono asi záleží, jestli budeš matka, která koupe denně, anebo ta, která koupe 1× za týden. Teď poslední dobou se časté koupání nedoporučuje, protože to narušuje bariéru na kůži (a to ať koupeš v čisté vodě nebo dětských olejíčkách). Zvlášť v zimě to může být nepříjemné. My jsme měli miminko v létě a koupali obden. Teď čekáme druhé v zimě a plánuju koupat max. 2× týdně. Zadeček samozřejmě omývat daleko častěji, ale o tom teď nemluvím.