Malý mutista

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1995
20.10.15 20:45

Je to běh na dlouhou trať. A dle mě nepomůže nechat dítě doma. Možná nepomůže ani školka, ale jestli by to mělo komplikovat běh rodiny (víš, jak to myslím), tak jsem pro školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
20.10.15 20:46

@matmara nevím jestli bych ho do školky dávala na jednu stranu sice vidí jak si děti hrají a komunikují, na druhou stranu já si prostě ze školky pamatuju jak jsem seděla v koutě děti po mě házeli hračky protože jsem byla „divná“ a učitelky mě nutili komunikovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 20:55

Meli jsme ve škole takové dítě. Ve školce nemluvila, ve škole taky ne. Rodiče doma nahrávali, jak čte, aby učitelka mohla pomoct takhle na dálku. Doma mluvila normálně. Nevěděli jsme co s ní. No jednoho dne se stalo, že jim přišel do třídy čert s Mikulášem a andělem. Byli hodní, žádné strašení, nic. No a holka skočila na klín paní učitelce a začala mluvit. Sice ve smyslu „já budu hodná, bojim se“…ale od tý doby mluví i ve škole. Sice méně než je obvyklé, ale domluvit se s ní normálně dá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.15 21:05

Máme u nás ve škole
Holčička je ve 3.třídě
Nemluví, ale už aspoň učitelce šeptá do ucha
Jinak je šikovná, všechno ví, umí krásně maluje.
Ale nemluví, s nikým
Ale venku s rodiči ji mluvit slyším.

• Citovat
  • Upravit
8142
20.10.15 21:15

@slavuska1 Tak takhle nejak podobne to mam i ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
20.10.15 21:55

Tento problém měl syn kamarádky. Jako bonus se navíc rozbrečel, když se na něj cizí lidé (i my, přátelé, zná nás) jen podívali, o promluvení ani nemohla být řeč. Do školky chodil, rok si zvykal na paní učitelku, na konci školkového roku už to bylo lepší. Paní učitelka otěhotněla, dostali novou a jelo se na novo. Když ho dávali do první třídy, tak s nervem, jak to tam zvládne a ejhle, v druhém pololetí přinesl poznámku, že vyrušuje. To bylo slávy :P Dneska je ot normálně zlobivý třeťák, co skáče lidem do řeči. Takže určitě se to může srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.10.15 06:55

@Lajka09 děkuji za podporu, taky doufám že se srovná, taky pláče když na něj mluví cizí lidé, když ho chce učitelka zapojit do kolektivu a přijde za ním aby se zapojil tak začne plakat.. nedej bože když na něj někdo cizí šahá… snad se srovná, protože jinak je to bystré šikovné dítě…
dokonce i na babičku a dědu si musel zvykat a to s námi bydlí v jednom baráku takže je vidí každý den, a až ve 3letech přestal mít problém s nima mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.10.15 06:58

@ka2ka tohle je to dilema co řeším, jestli je pro něj lepší vidět jak fungují ostatní děti s tím že si snad zvykne na děti lidi i kolektiv, a nebo ho tam nechat trpět nedej bože aby se mu ostatní děti smály a ten strach v něm ještě prohlubovaly…chjo, někdy je to fakt těžký… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
21.10.15 07:21

@matmara syna bych ve školce určitě nechala.Ono pomáhá i to, že se dívá, jak si děti hrají, co učitelka říká. Měli jsme ve školce takovou holčičku, trvalo to víc než rok, než se zapojila do kolektivu. Jednou, když za ní přišla holčička, aby si šla hrát, tak se nerozbrečela, ale vstala a šla. Teď už chodí do školy, vše je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
21.10.15 07:58

@matmara asi jak píšou holky nechat ho ve školce s tím, že bych se domluvila s učitelkama aby na něj netlačili a nechali ho v klidu, já chodila do školky v době kdy se prostě muselo být v kolektivu zapojený :nevim:
pokud s vámi normálně mluví tak by ti řekl že se mu tam nelíbí a pak bych ho ze školky vzala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
21.10.15 08:51

@mojmira Chápu tvůj strach. Adáme do školky chodil normálně od 3 let, paní učitelka byla super, do ničeho ho neneutila. Měl svůj prostor a tak to nějak šlo. S dětma se zapojil docela rychle, ale s dopělákama, to byl problém, opravdu někde do 2. třídy. Když jsme si nima byli na dovolené, na konci s náma hrál dokonce svou oblíbenou hru, nic nemluvil, ale sám přišel, jestli si zahrajem piráty. Takže jsem to brali jako pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.10.15 10:12

Holky děkuju za podporu i rady, taky máme ve školce hodnou paní učitelku obě, nechávaj ho sedět a koukat jak to vyhovuje jemu, což je velký +, no malej právě řiká že tam nechce že si tam nehraje, že tam hačá a kouká, což je pro mě teda hodně bolavá představa, ale na druhou stranu třeba se fakt pomalu začne začleňovat, třeba mu to prostě jen trvá.. v listopadu jdeme na psychologii, tak uvidíme co mi pani doktorka řekne, do tý doby to nějak uválčíme… snad přijdu na to co je pro něj nejlepší, uvidíme třeba mi řekne že ještě není na školku zralej..no uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí