Malý "nerváček"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14679
12.1.17 15:40

@Petulka1234 je vodnář. S tím se taky snažím dost pracovat, a brát v ohled jejich povahové rysy. Ona vypadá jak andílek, hned baví okolí, povídá si s lidmi, usmívá se. Ale jak má ten její zkrat, tak to stojí za to.

Já to ještě zvládám dobře, já jsem s ní celý den, ale hůř to zvládá tatínek, ten na to není zvyklý(i když se snaží).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
12.1.17 15:41

Tak abych byla upřímná, tak u nás jsme v rodině měli také takového malého nerváčka. Byl to můj bratr a ten ke všemu má aspergerův syndrom. Jako dítě byl absolutně nezvladatelné a jediné co pomohlo v záchvatu jeho vzteku byla ledová voda. Matka ho jednou takhle drapla a strčila ho pod sprchu, oblečeného nebo neoblečeného, a hned ho zlila ledovou vodou. V tu ránu se tím šokem probral. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.1.17 15:48

@Ou období vzoru ještě né. u starší přišlo až o rok později. Na cvičení se chystáme v pondělí, pokud nám to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.1.17 15:55

@Lussye to že to přišlo u starší později neznamená, že u mladší to musí přijít stejně. I sourozenci můžou mít dost odlišné tempo vývoje a mladší často jdou rychleji, než prvorození. Přirozené okno pro začátek vzdor je mezi 2-4 rokem.

jako na neurologii preventivně zajít můžete - vážně to neznamená, že hned dostanete léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.1.17 16:06

@Ou Mě osobně neurologie přijde předčasná. Já jí beru taková jaká je, ale tlak okolí, že není normální, že bych s tím měla něco dělat je pomalu větší a větší.

Každou z holek se snažím brát jako jedince, a brát je takové jaké jsou. Povahově i vzhledově jsou přesný opak. :mrgreen: Jen jsem se s žádným takovým „nerváčkem“ nikdy nesetkala, a ráda bych ho vedla správným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.1.17 16:14
@Lussye píše:
@Petulka1234 je vodnář. S tím se taky snažím dost pracovat, a brát v ohled jejich povahové rysy. Ona vypadá jak andílek, hned baví okolí, povídá si s lidmi, usmívá se. Ale jak má ten její zkrat, tak to stojí za to.Já to ještě zvládám dobře, já jsem s ní celý den, ale hůř to zvládá tatínek, ten na to není zvyklý(i když se snaží).

A teď si představte, že já jsem malý nerváček od malička také a až teď v dospělosti jsem nucena pracovat sama na sobě v zájmu rodinného klidu :mrgreen:
Takže buď to mám vrozené po tatkovi (také vzteklík), nebo jsem se tak již narodila, nevím, každopádně, co vím je, že musím hodně na sobě pracovat a jde to. Předtím jsem se vztekla skoro každou chvíli a teď pořádně max tak 1× za měsíc a to jsem dobrá :)
Ale napadlo mě, že když to na mě příjde, tak řeknu manželovi, ať mě hodí do studené sprchy, to mě zlomí, já to budu nucena v sobě potlačit a projeví se to třeba někde v nějaké nemoci nebo…a to asi není dobrý nápad, že?

Můj přítel také nemá rád vzteklé přívali a když to příjde na prcka, tak řekne: a tady to někdo má po mamince :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.1.17 16:18

@Petulka1234 :mrgreen: já si říkám, chudák chlap který vyfasuje takovou hysterku jako je ta moje malá :mrgreen:
Já jsem flegmatik, manžel také :mrgreen: Ona bude nerváček po nějakém předkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.1.17 18:14

Taky mám vzteklého nerváka, bude mu 5 a pořád z toho nevyrostl :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.1.17 19:09

@Tamtama no to jsi mě nepotěšila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 20:08
@Lussye píše:
Dr mi dala žádost na neurologii, ale to jsem jí odmítla, pač nemám s nimi dobré zkušenosti, a rozhodně nechci do ní cpát léky.

Tak neurologů je zpousta, pokud vím, většina léky nepíše ani pokud je dítě doopravdy hyperaktivní, to by muselo mít dítě třeba vážné problémy se soustředěním ve škole. Neurologa si můžete vybrat sama a objednat se, nemusíte jít k nejbližšímu. Ale poradna by vám opravdu pomohla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML