Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@radus2009 já to ted taky zkoušela a málem jsem se u toho udusila.
tak jsme přišli na to, že je třeba to tam fakt jenom položit a né zatlačit, jak inzerují v návodu. Tak moc díky za radu i za otestování. ![]()
@Markouš píše:
@Lejaa my právě měli lahve od nuku a u těch se to stávalo pravidelně… u téhle jsem to nečekala… jak ji montujete? hodně napevno, nebo míň utáhnout? Přítel to ted zkouší a po chvíli sme slyšeli, že se to spodem upouští, ale říkal, že musel vyvinout šílenou sílu sání na to, aby to bralo vzduch spodem… Ale musím říct, že to, jak si to bere vzduch bylo nakonec i slyšet.
ty jo, já fakt nevím. Zkus to s tou savičkou, já myslím, že bude problém spíš u té savičky, než u toho spodku.
Normálně jsem to utáhla tak, aby se mi mléko nevylilo, prostě běžně:)
@Markouš píše:
@radus2009 já to ted taky zkoušela a málem jsem se u toho udusila.tak jsme přišli na to, že je třeba to tam fakt jenom položit a né zatlačit, jak inzerují v návodu. Tak moc díky za radu i za otestování.
Tak hlavně, že vám to nakonec funguje:) Jinak já teda zas naopak vždycky ten spodek zamačkávala a pak až šroubovala, tak nevím jestli to bude zrovna tím ![]()
Když jsem ji vymývala, tak jsem ji vždy celou rozebrala, utřela a složila suchou. Myslím, že když se mezi dírky a těsnění dostane voda, tak to nefakčí.
Obcas se mi taky stane ze tam nejde ten vzduch, ze jsem to asi spatne dala, ale jinak je fakt slyset jak tam ten vzduch proudi a kdyz jsem videla synovce, tomu se u normalnich lahvicek delala uplne pena kolik tam mel bublin. To se tady nestane. Mam i Avent antikolik a to se neda srovnat. Bud s tim neumim nebo nefunguje, tam se podtlakmajlemu dela porad. Snad kazde 4.tahnuti musi upoustet bublinky
Spodek se má úplně zatlačit a pak to funguje, poznala jsem to vždycky podle zvuku - je slyšet jak jde do lahve vzduch přes ty průduchy.
Novorozenecká savička (neprotékací) vyžaduje velký tah, aby se miminko muselo snažit jako při kojení a neodmítalo pak prs. Pokud tahá a ono to nejde, nechala bych se ho s tím trošku poprat, synovi to trvalo cca týden, než na to přišel.
@Markouš Já je měla také a max. spokojenost. Vždy jsem slyšela jak tam ten vzduch tím spodkem je. Skládali jsme podle návodu, ten spodek jsme zatlačili a bylo to ok. Jestli opravdu není problém s tou savičkou. Za mne nejlepší lahvičky. ![]()
Ja vyvaruju v hrnci na sporaku rozlozenou na dily a davam ji dohromady az suchou. Nevim jestli to treba nemuze mit taky vliv…
No neni za co, od toho jsme maminy
hlavne, ze to funguje jak ma
@Markouš píše:
@eseta Já to právě řeším proto, že malý na to hrozně trpí. Tak víš, když mimču lahev vytáhneš z pusy, jestli do ní najede vzduch, nebo ne… A vám pomáhá?
Dneska jsem to zkoumala a kdyz pije, tak jdou videt bublinky jak dole u toho tesneni, nebo co to je, to bile vyndavaci cosi a pak jdou bublinky i nahore. A je to i slyset.
Mala na prdy nikdy moc netrpela, stacil, ji jen sabiky.