Článek na téma srovnávání našich dětí s ostatními dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
29.10.14 20:53

@janica252 to je ale jenom tvůj problém a tvůj pocit, že to takhle vnímáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.10.14 20:57
@kacz píše:
@janica252 to je ale jenom tvůj problém a tvůj pocit, že to takhle vnímáš.

Tak samozřejmě, jako tvůj pohled je to, že v článku nejde o to, jestli dítě mluví, ale že dítě bylo tvrdě pokáráno za to, že nepoděkovalo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.10.14 21:16

@janica252 To není až tak úplně můj pohled, jako schopnost porozumět psanému textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.10.14 21:27

@kacz Takže to, že si myslím, že autorka ukazuje jen svůj pohled na situaci a nemusí to zároveň být objektivní pravda znamená, že nerozumím psanému textu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
29.10.14 21:49
@Calathea píše:
No já teda pochopila článek trochu jinak. Přijde mi, že autorka vůbec nemluví o tom, že se dítko naučí básničku nebo opakuje nějaké i zvláštní slovní spojení. Podle toho co vykreslila, tak Tadeáš měl cca 2-3 roky, šel si hrát na hřiště v nových džínách. Tohle prtě pak matka buzerovala za to že neřekl děkuju pěkně spisovně s Ď, že řekl jen kuju a že zakopnul a umazal se. Samozřejmě chleba ať už celozrnej či jinej už ze země nesmí vzít do pusy no a že se na závěr počůral, chuĎátko si to doma asi pěkně slízne. V tomhle směru s autorkou souhlasím, my matky bychom především měli myslet na naše děti a jejich potřeby a pak teprve na svoje ego a nějaký co se má a co se musí. V tomhle konkrétním případě já osobně když jdu na hřiště tak má malej takový oblečení, že i když se vyválí v louži tak to se mnou ani nehne. A nevím proč bych u takovýho mrněte trvala na spisovném děkuju, byla bychs pokojená že si vůbec vzpomněl na kuju :-) Takže mamky hlavně ten nadhled a přemýšlet o potřebách našich dítek :-)

Přesně napsáno :potlesk: Vidím to úplně stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
29.10.14 21:53
@janica252 píše:
@kacz já za ušpinění taky nenadávám, ale upozorňuju, ať si dává pozor, protože ona je schopná u oblíbených kousků brečet i kvůli ušpinění, když tričko jde rychle do pračky (třeba po 15 minutách, když na sebe vyklopí jídlo) a ona ho nemůže pár dní nosit :)Mi se na tom článku prostě nelíbí, že mi to nepřijde s nadhledem… Spíš jako „vychloubání“ se, heč, já jsem lepší matka, protože moje dítě nemusí říkat básničky jak cvičená opička a nenutím ho děkovat a nepoužívá slovní spojení, na které není zralý… nemám ráda zevšeobecňování, kdy dá jako příklad situaci vytrženou z kontextu a svůj pohled na tuto situaci vyhlásí za pravdu :nevim:

Vnímám to stejně. Kdyby autorka potřebný nadhled měla, nemá potřebu podobné články psát. :nevim: Každé dítě a každá mamika jsou jiné. Znám holčičku, která v roce mluví ale je zase pohybově pozadu. Taky znám kluka, který chodil od 9m, odrážedlo, kolo, brusle, plavání mu jde snadno a rychle ale zase v 5letech má problém nakreslit kolo. A dcera je s mluvením hodně pozadu ale od roka krásně kreslí, modeluje z plastelíny apod. Takže nikdo z nich ani nejde škatulky,,spokojné opožděné" a,,chudáček přetežovaný" zařadit. Navíc to, v čem dítě vyniká ho nikdo učit nemusí, dělá to samo a pořád. :cert: A když opoždění přesáhne míru, tak je třeba zase pomoci cíleně i za pomoci drilu. Každá matka chce předse pro dítě jenom to nejlepší, jenom,,to nejlepší" má každá nastavené jinak. To ale není důvod, proč ji zesměšnovat a vytváret škatulku cvičitelky dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.10.14 22:01

@hemera zároveň je to její stránka a ona si tam může napsat, co chce. A někoho to třeba zaujme.

Já se třeba nepokrytě přiznám, že mě cizí děti vůbec nezajímají a je mi úplně ukradený, co umí anebo neumí… jenom zaregistruju, že je někde dítě a to je vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
29.10.14 22:27
@kacz píše:
@hemera zároveň je to její stránka a ona si tam může napsat, co chce. A někoho to třeba zaujme.Já se třeba nepokrytě přiznám, že mě cizí děti vůbec nezajímají a je mi úplně ukradený, co umí anebo neumí… jenom zaregistruju, že je někde dítě a to je vše…

Určitě může. Kdyby tady nebyl odkaz nečetla bych ho. Jenom mi bylo maminky - cvičitelky líto :nevim: Celá situace byla vytržena z kontextu. Taky jsem po návštevě doktora byla s nastrojeným dítětem na hřišti nebo v cukrárně, kde se samozřejmě umazala. Taky jsem někdy podrážděná a kvůli tomu hnusná. To neznamená ale že se tak chovám pořád. :nevim:

Začátek článku je o tom jak je nepříjemné když naše dítě někdo srovnává a pak dělá autorka to samé srovnává syna s chlapečkem, který je pouze odhadem stejného věku a hodnotí celou výchovu jeho matky a i matku samotnou.

Mně zase pozornost přitáhne, když někdo vyčuhuje. :oops: :nevim: Ale jenom si v duchu řeknu něco jako hustý :nevim: nebo něco jako údiv slovo neříkám. Měla jsem porovnávací výchovu, tak se musím od toho porovnávání pracně osvobozovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
29.10.14 23:45
@Liz píše:
Snaha o pěkně napsaný článek podle mě nevyšla. Přišlo mi to tak nějak, jako by to psal někdo, kdo nemá děti. Neznám nikoho v širokém okolí, kdo by posazoval dítě dřív než sedí samo. Ani nikoho kdo dá batole na angličtinu a ani jedo dítě, které je v roce bez plen. To, že by si dítě řeklo o ‚zdravý celozrnný chléb‘ jsem taky nikdy neslyšela 8o

To ti závidím. Já měla kolem sebe samé úžasné matky. Jedna kamarádka prováděla už od malička bezlpenkovou metodua když má dcerka ve dvou letch ještě měla na veřejnosti plenu, říkala, že si myslí, že některé matky jsou jen líné to dítě neodnaučovat plenku. Matka jedné mé kamarádky nechápala jak v roce a půl může mít mé dítě plenku, že už od tří měsíců se musí posazovat na nočník a v roce maj bez plen a že jen v dnšní době jsou ty matky moc pohodlné díky jednorázvkám… Tenkrát mě to hrozně žralo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
29.10.14 23:46
@NaimaCloudy píše:
Vážně ne? Já mám zase okolo samé úžasné a nadpozemské matky, jejichž potomci drží hlavičku ihned po porodu, běhají divoce po zahradě v 10.měsíci, samozřejmě bez plen a mluví plynně minimálně dvěma jazyky v roce svého života :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Konkrétně moje tchýně je tím známá - když jsem se jí zeptala, kam se ta úžasná inteligence jejích dětí vytratila, když z nich vyrostli naprosto průměrní jedinci, mi už neodpověděla :mrgreen:

Tak to jsi jí dobře odpálkovala. Moje tchýně taky vypráví jak měla dokonalé děti a ona byla dokonalou matkou. Obě děti jsou dnes průměrní a na maminku moc dobře nevzpomínají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
29.10.14 23:48
@lilia81 píše:
@Liz - no tak to já znám několik případů, kdy bylo dítě před 3m taháno za ručičky do sedu, posazováno a postavováno a to nemluvím o jiných dalších věcech, co se dělaly… taky znám matky, co šetří a jsou schopny mít 3 pampersky na den a dítěti nechat čůránky až u kolen… a znám matky, co dítěti cpali kaši v šestinedělí, aby v noci spalo a to jsou to prosím minimálně středosškolsky vzdělané osoby a žádní asociálové nebo podprůměrně inteligentní…

Jedna moje kamarádka taky nechávala plenky až když byly nacucáný, že skoro necucaly a mě z toho bylo teda na blití. Ale její dítě nebylo nikdy osypané a já co jsem ty drahý pampersky měnila vždycky jak si krupla tak měla osypanou zadnici pořád :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
29.10.14 23:51
@veria píše:
@monrom
Hlavne at nezpiva na pískovišti jo??:)
Nase zazpívala pri volbách volební komisi. Zcela bez vyzváni tam zacala zpívat, a to zrovna písničku Krávy, krávy jak si vlastne povídáte.
Takze v tomto je dobra, ale zas neumi jine veci. Ne srovnávala bych a nepsala tyhle hloupé články. Autorka zas jen srovnává.

Těm kravám jsme se tady pěkně nasmáli :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
29.10.14 23:57
@lilia81 píše:
Jeziš holky, kam se to zas zvrtlo… tak pokud je dítě nadané, tak samozřejmě beru, že spoustu věcí umí… já mám zas problém, že muj malej má v 18m 90cm a vypadá na 3 roky - a to máte slyšet - on ještě nemluví ve větách? a od cizích lidí!!! na ulici!!! všichni si myslí, že je opožděnej… a já se tomu jenom směju… a když mě nekdo naštve moc - jako tuhle jedna maminka, co se na dětské oslavě divila, že nedovolím malému (tehdy 15m) napíš se rychlých špuntů jsem odvětila, že má 15 měsíců a tuhle sladkou obarvenou vodu s bublinkama prostě pít nebude ani ve třech letech… nevidím důvod, proč by měl… no, tak jsem zas byla za matku, co mu nic nedovolí :-D

každé dítě je jiné, každé má své tempo co se týče chůze, mluvení, chození na nočník apod. moje dítě zase vyndává od 12m myčku a ne proto, že bych ho nutila, protože strašně chtěla a je to jeho nejmilejší zábava - ha, matka otrokář :D

trochu nadhledu přeju všem :D

Jo, tohle znám. My to máme docela daleko do centra města a tak beru kočárek. Když malé byly dva, vypadala tak na tři. Cizí lidi se mě pořád ptali, proč takhle velké dítě jezdí ještě v kočárku? Jako by mi jí pak chtěli nosit :-D A pořád jí všude cpou lízatka a bonbony a čoklády a já jsem ta zlá co to nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45725
30.10.14 00:05

@Tečička
Jo, ja u toho nastesti nebyla. Jen manzel, a ten se bal, aby to nebylo bráno jako volební provokace;) ale nastesti byly soudružky rozumne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 09:08
@lilia81 píše:
@veria - je to možné, uvidím za půl roku a za rok, třeba je to fakt… ale je fakt, že takové slovní spojení nepoužívám ani já :-D

Mne vykladala znama, ze si s mojou dvojrocnou v hernicke normalne pokecala :nevim: a oci na vrch hlavy, bo jej dvojrocna dudala dudu a obtazovala sa len s ‚mami‘… niektorym detom sa chce, niektorym nechce… niektore matky to podporuju viac, niektore (ako aj ja) sa plne venuju deckam len na verejnosti, aby decka neobtazovali okolie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí