Mám nárok na OČR?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@mellow nemáš zač, ať dobře pochodíš.
Jen ještě jedna taková věc, manžel byl s dítětem taky doma předtím než jsi šla na OČR?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Týden si bral dovolenou, ale od té doby co je mala na světě jsem papírové doma s ní jen já
- Citovat
- Upravit
@mellow aha, tak potom bude problém opravdu asi jen v tom zaškrtnutí. Pak dej vědět jak to dopadlo, děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mellow píše:
@Vermun třikrát jsem si to četla a přemýšlela co správně zaškrtnout… Nevíš či se s tím da něco dělat?
ahoj, napíšeš čestné prohlášení, že nikdo jiný nepobírá rodičák a že jsi údaj zaškrtla omylem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mellow píše:
@j.a.n.i1 měla jsem to já na dceru…tak to bude asi ono.. V práci neví, na ossz si mě přehazují jak horký brambor
Vim to, neboť jsem byla v téměř stejné situaci koncem roku. Už jsem byla v práci, ale rodicak mi mel přijít ještě 2×. Na OCR byl manžel. V praci mu ten cas na ocr omluvi, ale nedostane zaplaceno nic. Totez bylo, kdyz jsem kratce na to byla na ocr ja. Pokud na dítě jeste pobiras rodicak, nemáš nárok na placené OCR. Ten papír ti vlastně slouží jen jako „omluvenka“ do prace. Doma na ocr byt můžeš ty, nebo manžel. Placené to nebude. Az rodicak pobírat nebudeš, teprve pak to placené bude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Silia Ne, to není pravda, ten kdo rodičák pobírá, nárok na placené OČR má, nemá ho pouze ten druhý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ahoj, máš pravdu, nárok je, ale pouze pokud nepobírá rodičák někdo jiný, vyplácela jsem oČR osum let, tak to opravu vím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 Ano, přesně tak, nesmí pobírat nárok někdo jiný, ale ten kdo o ČR žádá může ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ahoj mohla bych poprosit o radu… Máme dítě 4.roky, příští týden jdu na 6dni do nemocnice, plánovaná sekce, takže jsem na mateřské. Má přítel nárok dostat očr? Školka je zavřená. Předem děkuji a omlouvám se za anonym, příbuzní zatím neví, že už mám termín.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ahoj mohla bych poprosit o radu… Máme dítě 4.roky, příští týden jdu na 6dni do nemocnice, plánovaná sekce, takže jsem na mateřské. Má přítel nárok dostat očr? Školka je zavřená. Předem děkuji a omlouvám se za anonym, příbuzní zatím neví, že už mám termín.
Ano, musí pečovat o dítě, ty nemůžeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Ano, musí pečovat o dítě, ty nemůžeš
Děkuji
bude to jen na 4 dny, babi nám chodí do práce na pár hodin a nevykreji to.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkujibude to jen na 4 dny, babi nám chodí do práce na pár hodin a nevykreji to.
Však jasné.. Je to třeba..
ať vše dobře dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermun já si naivně myslela, že když je systém propojený, tak si to kdyztak zjistí… Tak teda moc děkuji, zítra začnu volat…