Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Big boss píše:
Blechy tě sežerou, rozkoušou ti kůži, chytneš nějakou hroznou infekci, která tě určitě zabijeAch bože, lidská hloupost nezná hranic. Bylas někdy někde na statku? U zvířat, krávy, koně, kozy, ovce, tohle všechno může mít blechy, kdyby všichni uvažovali jako ty tak lidstvo pojde. Děcko bude časem lozit po venku, jíst hlínu, olizovat kamení, co budeš dělat? Koupíš mu náhubek a zabalíš ho do igelitu?
Blechy mě nechávají naprosto v klidu protože u kočky je velmi snadné se jich zbavit a s trochou péče se blechy už nevrátí.
bez tech fracku tento nazor beru, vidite ze to neni tezke.. jeste zapracujte soudech ohledne hlouposti. Vypada to, ze jste se s tim nejednou setkala - reknete mi, poprve kdyz se to stalo, byla jste v pohode a nevyvadela? Zijeme na vesnici jak uvadim, rostli jsme se zviraty, i temi hosdarskymi. Ale nebylo pro nas nikdy normalni mit zvire s blechama v dome. A kdyz je tam male dite sakra. Ma obrovske skrabadlo v bezprostredni blizkosti postylky, chodi male do hracek, mam tam pliny, nahradni obleceni, promenaduje se po sedacce, vsude. A kdyz jsem videla jak se v tech cerstve vypranych plysacich na ne
kolikrat vypucovanych penovych puzzlich drbe a lita z ni ten bordel,
kdyz se k ni mala plazi - fakt to s vama nic nedela?
@sweet Bubble píše:
bez tech fracku tento nazor beru, vidite ze to neni tezke.. jeste zapracujte soudech ohledne hlouposti. Vypada to, ze jste se s tim nejednou setkala - reknete mi, poprve kdyz se to stalo, byla jste v pohode a nevyvadela? Zijeme na vesnici jak uvadim, rostli jsme se zviraty, i temi hosdarskymi. Ale nebylo pro nas nikdy normalni mit zvire s blechama v dome. A kdyz je tam male dite sakra. Ma obrovske skrabadlo v bezprostredni blizkosti postylky, chodi male do hracek, mam tam pliny, nahradni obleceni, promenaduje se po sedacce, vsude. A kdyz jsem videla jak se v tech cerstve vypranych plysacich na nekolikrat vypucovanych penovych puzzlich drbe a lita z ni ten bordel,
Koukni se na to takhle, blecha potřebuje teplo, na plyšásích ani posteli apod. se dlouhodobě zdržovat nebude, potřebuje určitou teplotu k přežití. Ani na člověku se nijak dlouhodobě zdržovat nebude. Blecha není svrab, nebude na škrabadle čekat až kočka přileze. Člověk není její přirozený hostitel. Já na statku nežila, ale babi měla hospodářská zvířata a trávila jsem tam prázdniny, kolikrát jsem byla pokousaná od blechy to ano, ale vykoupala jsem se bylo to ok. Měli jsme doma kočku, přinesla blechy, koupila jsem pudr a k tomu Frontline, byl klid. Pak měla koťata a ty byli jen doma, ale i tak jsem jim našla blechy, přinesla je jejich matka, ona sama je neměla jen na ní přicestovali
a ty mladé koťata ano. Dala jsem zase pudr a pipetu a byl klid. Sem tam se prostě stane že zvíře donese nějakej bordel domů. Když má někdo venkovní psi tak mají většinou blechy, to by sis je nemohla ani pohladit. Klíííd, neřeš to. Odbleš kočku a blechy v domě nebudou.
@Big boss píše:
Koukni se na to takhle, blecha potřebuje teplo, na plyšásích ani posteli apod. se dlouhodobě zdržovat nebude, potřebuje určitou teplotu k přežití. Ani na člověku se nijak dlouhodobě zdržovat nebude. Blecha není svrab, nebude na škrabadle čekat až kočka přileze. Člověk není její přirozený hostitel. Já na statku nežila, ale babi měla hospodářská zvířata a trávila jsem tam prázdniny, kolikrát jsem byla pokousaná od blechy to ano, ale vykoupala jsem se bylo to ok. Měli jsme doma kočku, přinesla blechy, koupila jsem pudr a k tomu Frontline, byl klid. Pak měla koťata a ty byli jen doma, ale i tak jsem jim našla blechy, přinesla je jejich matka, ona sama je neměla jen na ní přicestovalia ty mladé koťata ano. Dala jsem zase pudr a pipetu a byl klid. Sem tam se prostě stane že zvíře donese nějakej bordel domů. Když má někdo venkovní psi tak mají většinou blechy, to by sis je nemohla ani pohladit. Klíííd, neřeš to. Odbleš kočku a blechy v domě nebudou.
Ted je s manzelem u veterinare tak jsem zvedava
no kdyby jedna blecha, vubec nic z toho nedelam, ale ta doktorka mi vysvetlovala ze je jakysi hostitel nebo co a proste kudy chodi, tudy trousi.. zprvu skoro nic, ale ted se to v tom kozichu nejak namnozilo ![]()
Kočku bych naopak pořádně odblešila a nechala žít pouze vevnitř, aby blechy nemohla přinést a opatrně postupně sbližovala s dítětem
@Latty píše:
Na odbleseni už spoustu rád padlo, takže jen k tomu co mě zarazilo více… Udělali jste chybu už hned po porodu kdy šla kočka z domu… Ona nevěděla proč ji trstate vyhnanim, a to že ji dáte třeba víc kapsicek situaci vůbec nezachrani. Až bude odblesena tak ji pořádně pomazlete, hezky ji seznamte s dítětem, vysvětlete ji jak je pro vás důležitá a že ji máte rádi a buď bude s mimcem kámoš a nebo bude jen ignorovat… Z kočičích chlupů nikdo neumrel, naopak, bude mít lepší imunitu, lepší vztah se zvířaty, bude se lépe rozvíjet.
Jen pro zajímavost, sice to není kočka ale je to v tomto případě úplně fuk - na první fotce já 4 měsíce, na druhé moje dcera 6 týdnů. Děti jsou se zvířaty šťastné
Laska ke zvireti je v poradku. Ale polozit dite na psa na gauci? Jsi normalni? Psa muze vydesit cokoli a shodi to mrne na zem. Obcas lidem chybi kapka rozumu ![]()
@sweet Bubble píše:
Ano, jsem hysterka, to jsem tady uz nekde psala. Ale nevim koho nechavaji blechy v klidu?!
prosím tě a o něčem takovém jako šampon na blechy jsi slyšela? Až ti domů přinese dítě vši, taky ho necháš několik dnů v izolaci? Nevěřím jedinému písmenku z věty, že ti veterinář řekla, ať kočku izoluješ a zavřeš do komory na několik dnů. Šamponem ty blechy zabiješ do pěti minut, pak nasaď obojek a je po problému.
Nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale příjde mi, že tu kočku doma vlasně nechceš. Nebo to moc hrotíš, promiň. Mám čerstvou zkušenost. Přivezla jsem domů v loni v září opuštěné - podhozené kotě kocourka, bývalá kočka z útulku nám v prosinci po 14 letech umřela. To jsem si řekla, že kočka naposledy. Zablešené bylo, hrůza. Břicho nafouklé - asi škrkavky až děs. První pomoc z lékárny, objednala jsem se k našemu vetu, kde chodíme se psem. Není to žádný zlatokop a má nás - myslím rád. Prohlédnul kocoura, dal nám pipetu - jen pro informaci Broadline - není to reklama, kapky na srst, má olezlé uši úplně bez srsti, já obojek na blechy osobně nedoporučuji - pokud chodí ven, jako to naše, tak se může někde pověsit. Volně prodejné léky jsou i podle veta opravdu nanic. Raději veta a uvidíš, že bude určitě dobře. Co měl za pipetu? Doktor vůbec nehysterčil, že to od něj chytneme, či izolaci, kocourek tři dny vyčerpáním jen chrápal na gauči, nic jsme od něj nechytli, nedrbe se, nemá nic v trusu, kožíšek nádherný, domluvili jsme se jen na kastraci - to jsem poprosila, tak říkal, ať přijdeme, až začne kocour zlobit-značkovat a bylo. Tak vše jde řešit, když vážně chceš.
A vši naše dvě děti měly imrvére a my s nimi
Blechy ne. A izolace ve špajzu? Musí být stresovaný, když byl zvyklý s vámi, no udělej jak myslíš… A drhnout kočku 3 a půl hodiny? To mi opravdu mozek nebere ![]()
Příspěvek upraven 04.02.17 v 15:02
@araw píše:
Laska ke zvireti je v poradku. Ale polozit dite na psa na gauci? Jsi normalni? Psa muze vydesit cokoli a shodi to mrne na zem. Obcas lidem chybi kapka rozumu
Nas kocour cilene provokuje, sebou svihne deckam pod nohama, aby se o nej zapleskli, dela mu to radost. Aj nam udelam krok do schodu a musim davat bacha, protoze jak blesk probehne sediva koule, smikne se mi pod nohama. Nebo vybehne za rohem a skoci na nas.
Ja teda nemuzu hodnotit blechy, mam kocky jen v byte, ale zato tri, ve 2+1 a dve deti, muzu ti rict, ze v momente, kdy narozenim ditete seberes kocce nektere z jejich prav a zvyklosti, tak si vytvori z ditete nepritele. kocka bere lidi jako svoje, privlastni si je a clovek musi miminko nenasilne priradit k jejim poddanym
samozrejme jsou urcita pravidla, nedovolovala jsem zadne kocce spat v postylce, ale to jsem se bala, ze mi lehnou na dite, kdyz se ovsem nekdy stalo, ze tam prece jen byla, vzdycky v nohach, takze u druhe dcery uz jsem to neresila
neprijde mi fer odstrcit zvire kvuli decku…
@terinka4444 píše:
prosím tě a o něčem takovém jako šampon na blechy jsi slyšela? Až ti domů přinese dítě vši, taky ho necháš několik dnů v izolaci? Nevěřím jedinému písmenku z věty, že ti veterinář řekla, ať kočku izoluješ a zavřeš do komory na několik dnů. Šamponem ty blechy zabiješ do pěti minut, pak nasaď obojek a je po problému.
přesně - moji kocouři si takhle donesli blechy v létě - koupila jsem v lékárně šampon oba vykoupala ( nadávali, ale museli) dala obojky a hotovo, vysála jsem vytřela, vyprala deky potahy.. nikde nic od té doby.. v pohodě.. akce na jedno odpoledne + kus večera.. žádné drama
Necetla jsem to vse, ale to co ti rekla veterinarka, je totalni blbost.
Blechy jsou na zvireti, na mistech, kde spi a kde se pohybuje! Tzn v srsti, peliskach, v ryhach v podlaze, gauc, vsude..
Na zvireti se vyskytuje male procento blech, vetsina jich je v prostoru..
Jak jsme to resili my - proste jsme kocku chytli a vykoupali v samponu proti blecham.
Dale jsme ji suchou vysypaly zasypem Bolfo, dostala dale obojek na blechy. Doma jsem co slo vyprali, zbytek silne vystrikali Biokillem, opakovane - bacha, je pro kocky jedovaty, kocka tam smi az po uplnem zaschnuti pripravku..
a toto je treba po 14 dnech opakovat - pro pripad, ze by vyklubaly larvy..
Boji zdar
@sweet Bubble píše:žiju na vesnici, kocourci jsou domácí a chodí se ven proběhnout a blechy měli jednou ne není normální mít zvíře s blechama - je to o péči
bez tech fracku tento nazor beru, vidite ze to neni tezke.. jeste zapracujte soudech ohledne hlouposti. Vypada to, ze jste se s tim nejednou setkala - reknete mi, poprve kdyz se to stalo, byla jste v pohode a nevyvadela? Zijeme na vesnici jak uvadim, rostli jsme se zviraty, i temi hosdarskymi. Ale nebylo pro nas nikdy normalni mit zvire s blechama v dome. A kdyz je tam male dite sakra. Ma obrovske skrabadlo v bezprostredni blizkosti postylky, chodi male do hracek, mam tam pliny, nahradni obleceni, promenaduje se po sedacce, vsude. A kdyz jsem videla jak se v tech cerstve vypranych plysacich na nekolikrat vypucovanych penovych puzzlich drbe a lita z ni ten bordel,
@araw píše:
Laska ke zvireti je v poradku. Ale polozit dite na psa na gauci? Jsi normalni? Psa muze vydesit cokoli a shodi to mrne na zem. Obcas lidem chybi kapka rozumu
![]()
Ano, jsem normální
Malou jistím za nohy a pes každoročně skládá canisterapeutické zkoušky, jezdí do domova důchodců i k dětem s dětskou mozkovou obrnou. Přesně takovéto polohování je součástí terapie. Dokonce se s ležícími dětmi dělá v posteli, a to i s mnohonásobně většími psy, kteří by je teoreticky shodit mohly. Dám ruku do ohně za to že tohoto psa nic nevyděsí, zkoušky jsou velmi přísné a psi se testují na jakékoliv možné situace.
@pepina 11 píše:
A koupala jsi je 3 a půl hodiny jako zakladatelka?
Bych chtela videt, jak se koupe kocka 3 a pul hodiny, ktera tak dlouho vydrži. My naseho jen vycesavame kartacem to drzi, jak hluche dvere, ale jak vidi vodu panikari, des v ocich.
Kdyz mam decka ve vane chodi do koupelny k vane sledovat asi litovat, jak musi trpet ve vode. Kdyby jsme ho chteli koupat muselo by ho drzet nekolik lidi, pac by skrabal a sama bych ho neudrzela. Jinak je to milacek rodiny, ziva strelena hracka, ale jak by musel do vody to by se promenil na selmu. Jednou mi omylem, kdyz jsem napustila vanu nez decka dosli a sla za nima do pokoje, tak tam skocil, nevim co delal, jen jsem slysela splouchnuti, zamnamceni a pak vodu vsude, jak vyskocil a utekal se schovat. Nemame koupaciho kocoura.