Mám nervy v kýblu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.3.19 20:55

Že by další eko bio matka, která chce mít ve třech letech doma Ajnštajna a zapomíná, že si dítko určuje, co a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.19 20:59
@není možná píše: Že by další eko bio matka, která chce mít ve třech letech doma Ajnštajna a zapomíná, že si dítko určuje, co a jak?

Eko bio matka??? Proboha proč?

• Citovat
  • Upravit
10.3.19 21:01

Nachystám jídlo, nejí. Nechce pít. Nechce si hrát. Nic jí nezajímá. Nebaví jí pohádka, nebaví jí knížky, kostky nic. Nechce ani mluvit, neopakuje, nesnaží se. Večer mi nechce usnout. Když usne, budí se co 30 minut a zase řve. Snažím se s ní chodit hodně mezi deti, na každý den vymyslím program.

Co ho nechat jenom tak, chvilku o samotě? Třeba si vystačí samo a když bude něco třeba, tak zařve.

Příspěvek upraven 10.03.19 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
10.3.19 21:02
@není možná píše: Že by další eko bio matka, která chce mít ve třech letech doma Ajnštajna a zapomíná, že si dítko určuje, co a jak?

Nechápu. Jako podle tebe by měli rodiče nechat rok a půl staré batole dělat si, co chtějí? To snad ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.19 21:07
@MartinaIrena píše:
Nechápu. Jako podle tebe by měli rodiče nechat rok a půl staré batole dělat si, co chtějí? To snad ne!

Třeba nechce dělat nic a jenom tak se batolit (zevlovat, lelkovat). Třeba chce mít klid. Třeba chce být chvíli samo. Tys byla u ní doma? Tvoje dítě není její dítě. Každé je jiné.

Já jednou kouknul do svojí zdravotní karty z dětství a tam bylo napsáno spí 8 denně. Povídám mámě, co to má být, a ta jen mávla rukou, zasmála se a řekla, že jsem spal nonstop a jen sem se budil na papání. :lol:

Prostě ne každý je hyperaktivní, ergo hyperaktivním rodičům se rodí flegmoši a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.19 21:08
@není možná píše:
Nachystám jídlo, nejí. Nechce pít. Nechce si hrát. Nic jí nezajímá. Nebaví jí pohádka, nebaví jí knížky, kostky nic. Nechce ani mluvit, neopakuje, nesnaží se. Večer mi nechce usnout. Když usne, budí se co 30 minut a zase řve. Snažím se s ní chodit hodně mezi deti, na každý den vymyslím program.

Co ho nechat jenom tak, chvilku o samotě? Třeba si vystačí samo a když bude něco třeba, tak zařve.

Příspěvek upraven 10.03.19 v 21:02

Aha,takže jí mám nechat matlat jídlo po zdech, nechat jí o hladu,nedávat jí napít,protože nechce? Večer ať si chodí spát v kolik chce? A v pubertě mi píchne kudlu do zad,protože zrovna se ji chtělo? Bože!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.19 21:10
@není možná píše:
Třeba nechce dělat nic a jenom tak se batolit (zevlovat, lelkovat). Třeba chce mít klid. Třeba chce být chvíli samo. Tys byla u ní doma? Tvoje dítě není její dítě. Každé je jiné.

Já jednou kouknul do svojí zdravotní karty z dětství a tam bylo napsáno spí 8 denně. Povídám mámě, co to má být, a ta jen mávla rukou, zasmála se a řekla, že jsem spal nonstop a jen sem se budil na papání. :lol:

Prostě ne každý je hyperaktivní, ergo hyperaktivním rodičům se rodí flegmoši a naopak.

Jenže ona nechce být sama. Např.me tahne do kuchyně k lednici a delá ňam,ňam. Začnu vytahovat,chystat jídlo. Nedá to ani do pusy a řve. Vytahnu druhý jídlo,švihne s ním o zem apod. Vyžaduje pozornost a když se jí začnu venovat je vztekla a nelíbí se jí to.

• Citovat
  • Upravit
10.3.19 21:13
@Anonymní píše:
Aha,takže jí mám nechat matlat jídlo po zdech, nechat jí o hladu,nedávat jí napít,protože nechce? Večer ať si chodí spát v kolik chce? A v pubertě mi píchne kudlu do zad,protože zrovna se ji chtělo? Bože!!!

A proč ne, třeba je to budoucí Picaso nebo serial killer.

Hele v klidu. Kdybys měla nervy v kýblu, tak postneš fotku kýbla a houkajícího autíčka.

Prostě zatni zuby, párkrát se nadechni - vydechni, koukni na něj a v duchu si pomysli, co mi tak asi ty můj milovaný drobečku chceš sdělit. A první myšlenka je odpovědí. Pa, pa. :mavam:

P. S.: Nervní matka = nervní dítě. Třeba má taky nervy v kýblu a jen zrcadlí tvůj vnitřní stav. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.19 21:14
@Anonymní píše:
Jenže ona nechce být sama. Např.me tahne do kuchyně k lednici a delá ňam,ňam. Začnu vytahovat,chystat jídlo. Nedá to ani do pusy a řve. Vytahnu druhý jídlo,švihne s ním o zem apod. Vyžaduje pozornost a když se jí začnu venovat je vztekla a nelíbí se jí to.

Máš nervy v kýblu? Tak tě testuje, zda ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
10.3.19 21:14
@není možná píše:

U ní doma jsem nebyla, ale stačí mi číst, že dítě usne na 30 minut a pak se budí s hysterakem. Věř mi, kdo nezažil takhle věčně mrzuté dítě s poruchou spánku, neví, co je peklo. U nás máme poruchu spánku v rodině jako takový kolorit a taky jsme si dost užili. Já třeba dodnes přes den usnu jenom se 40C horečkou a jinak neusnu, ani kdybych nespala tři dny v kuse a bolestí nemohla udělat ani krok. Fakt kdo do nezažil u sebe, tak neví, o čem se mluví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
10.3.19 21:18
@Anonymní píše:
Jenže ona nechce být sama. Např.me tahne do kuchyně k lednici a delá ňam,ňam. Začnu vytahovat,chystat jídlo. Nedá to ani do pusy a řve. Vytahnu druhý jídlo,švihne s ním o zem apod. Vyžaduje pozornost a když se jí začnu venovat je vztekla a nelíbí se jí to.

A co když jen sděluje, že v lednici je mňam mňam a ne, že chce jíst? Případně dáš jí vybrat, co by tak chtěla jíst?
Trojka (jakože třetí dítě) si celkem brzy dokázalo vybrat, co jíst chce, takže jsem ho jen vytáhla do výše, aby mohlo ukázat a říct.

Jinak jo, občas fakt neškodí nechat to dítě dělat, to chce. Půl dne nepít, roztahat na co přijde, protože ho vlastně vůbec nic nebaví.

Mluví? Dá se s ní nějak domluvit? Třeba prostě jen komunikační bariéra? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
10.3.19 21:22
@Anonymní píše:

Ale asi takhle. Zakladatelkou, můj názor na věc je, že je opravdu důležité se snazit těm situacím čelit. Jak tu už zaznělo, snažit se co nejvíc zůstat v Klidu, jinak se vše zhoršuje. To je má osobní zkušenost. A já třeba výchovu pojala jako takovou výzvu, co mě má zocelit. Přeju hodně štěstí a neboj, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.19 21:25
@MartinaIrena píše:
U ní doma jsem nebyla, ale stačí mi číst, že dítě usne na 30 minut a pak se budí s hysterakem. Věř mi, kdo nezažil takhle věčně mrzuté dítě s poruchou spánku, neví, co je peklo. U nás máme poruchu spánku v rodině jako takový kolorit a taky jsme si dost užili. Já třeba dodnes přes den usnu jenom se 40C horečkou a jinak neusnu, ani kdybych nespala tři dny v kuse a bolestí nemohla udělat ani krok. Fakt kdo do nezažil u sebe, tak neví, o čem se mluví

Ty kráso. Mě to zůstalo. 2× denně šlofíček a pak noční šichta (8 - 9 h) dle potřeby.

• Citovat
  • Upravit
10.3.19 21:26
@MartinaIrena píše:
U ní doma jsem nebyla, ale stačí mi číst, že dítě usne na 30 minut a pak se budí s hysterakem. Věř mi, kdo nezažil takhle věčně mrzuté dítě s poruchou spánku, neví, co je peklo. U nás máme poruchu spánku v rodině jako takový kolorit a taky jsme si dost užili. Já třeba dodnes přes den usnu jenom se 40C horečkou a jinak neusnu, ani kdybych nespala tři dny v kuse a bolestí nemohla udělat ani krok. Fakt kdo do nezažil u sebe, tak neví, o čem se mluví

No vidíš.

Hele, ale určitě jsou lidi , kteří neusnou i s tou horečkou, takže jsi na tom pořád v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
10.3.19 21:29
@není možná píše:
No vidíš.Hele, ale určitě jsou lidi , kteří neusnou i s tou horečkou, takže jsi na tom pořád v pohodě. ;)

To zcela nepochybně :palec: Taky si nestěžuju. Jen používám v diskusích svou empatii. Což někteří lidé bohužel postrádají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí